Tiroid Cerrahisinde Kalıcı Ses Kısıklığı'na Çözüm

Tiroid Cerrahisinde Kalıcı Ses Kısıklığı

Sağlık Bakanlığı Malatya Turgut Özal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev alan akademisyenler kendi branşlarında tıbbi ve cerrahi müdahalelere devam ediyorlar. Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dal

Tecrübeli Ellerde Bu Risk %1'in Altına İndirgenebilir.

Tiroidcerrahisinde  hem doktorların hem de hastaların en çok korktuğu durumun kalıcı ses kısıklığı olduğunu belirten Doç. Dr. Burhan Hakan Kanat, Bu durumun nedeninin ses tellerini uyaran sinirin tiroid bezine olan yakın komşuluğu olup diseksiyon sırasında bunun hasar görmesi olduğunu, tecrübeli ellerde bu riskin %1'in altına indirgenebileceğini belirtti.

 

Doç. Dr. Kanat, "Biz hastanemizde tiroid cerrahisinde bu siniri ameliyat sırasında monitörize ediyoruz. Bu sayede sinirin anatomik haritasını ortaya koyup, çalışıp çalışmadığını , herhangi bir hasar olup olmadığını kontrol ediyoruz. Bu yöntem sinirin gözle görülmesine tamamlayıcı bir rol üstlenerek cerraha yardım etmektedir. Sinirin fonksiyonu hakkında fikir verir." ifadelerine yer verdi.

 

Avrupa'da Nerdeyse %80-90 Oranında Bu Yöntem Standart Olarak Uygulanmaktadır.

Avrupa'da bu yöntemin yaygın olarak kullanıldığını belirten Doç. Dr. Kanat, " Sinir monitörizasyonunun en faydalı olduğu hastalar ise daha önce boyun cerrahisi geçirmiş olanlar, tiroid kanseri olanlar, nüks vakalar ve büyük guatrı olan hastalardır. Bugün Avrupa'da Nerdeyse %80-90 Oranında Bu Yöntem Standart Olarak Uygulanmaktadır. Bu yöntem hem hastaya daha fazla güven vermekte hem de cerraha yardımcı olmaktadır. Ayrıca ameliyat süresini de kısaltmaktadır." ifadelerini kullandı ve Bu yöntemi Malatya Turgut Özal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de kullandıklarını belirtti.

 

Doç. Dr. Burhan Hakan Kanat, "Bu açıdan bizlere her türlü desteklerini esirgemeyen başta sayın rektörümüz Prof.Dr. Aysun Bay Karabulut ve hastanemiz başhekimi Prof. Dr. Erdal Aktürk hocalarımız olmak üzere emeği geçen herkese hem kliniğimiz hem de hastalarımız adına çok teşekkür ederim ." ifadelerini kullanarak sözlerine son verdi.



AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileriyle Kariyer Buluşmasında Bir Araya Geldi
TUSAŞ Yatırımında Sona Gelindi
“Altı Üstü Bilinç” adlı oyun büyük beğeni topladı
KSÜ’de “Doğu Türkistan Söyleşisi” düzenlendi
Canlı Hayvan Borsası’nda Kurban Satış Yerleri Kiralama İşlemi 15 Mayıs’ta Başlayacak
Başkentte Kahramanmaraş Rüzgârı
Tomsuklu OSB’ni̇n yeni̇ Başkanı Mustafa Buluntu oldu
Yeni Kahramanmaraş Stadyumu projesi hayata geçiriliyor
Gül; “Alın teriyle yükselen Türkiye’yi birlikte inşa ediyoruz.”
Nazlı Balduk İlkokulunda 23 Nisan Coşkusu
SOGEM, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimiyle Kapılarını Açtı
Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret
Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım
Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi Gördü
TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileriyle Kariyer Buluşmasında Bir Araya Geldi
TUSAŞ Yatırımında Sona Gelindi