Elbistan Besi OSB'de Onay Alındı

Elbistan Besi OSB

Elbistan'da kurulması planlanan Besi OSB çalışmalarında gelinen son noktayı açıklayan Başkan Güngör, "Hamdolsun planladığımız bölge için Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından onayı aldık. Sayın Bakanımız Bekir Pakdemirli'ye şehrim ve hemşehrilerim adına

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Elbistan'da kurulması planlanan Besi İhtisas OSB çalışmalarında gelinen son noktayı açıkladı. Başkan Güngör, "Şehrimiz için kalkınma projeleri hazırladığımızı ve bu projelerin üzerinde titizlikle çalıştığımızı her fırsatta ifade ediyoruz. Bu kapsamda Elbistan'da Besi İhtisas OSB çalışmaları yaptığımızı daha önce de kamuoyuna açıklamıştık. ÇED sürecini tamamlamıştık. Hamdolsun planladığımız bölge için Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından onay aldık. Sayın Bakanımız Bekir Pakdemirli'ye şehrim ve hemşehrilerim adına çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 

300 İşletme Faaliyet Gösterecek

Yaklaşık 300 işletmenin yer alacağı OSB'nin 5 bin kişilik yeni istihdam imkanı da sağlayacağını belirten Başkan Güngör, "Belediyemizin proje sahipliğinde, Valiliğimiz ile Elbistan Ticaret ve Sanayi Odamız ortaklığında gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla şehrimiz hayvancılık sektörü üretim kapasitesini daha da artıracağız. 60 bin büyükbaş hayvan kapasitesine sahip olacak Besi TDİOSB içerisinde 300 işletme faaliyet gösterecek. 5 bin kişilik istihdam öngörüyoruz. Alan içerisinde yem fabrikası, biyogaz tesisi, mezbaha ve deri işleme tesisleri de yapılacak.Sürdürdüğümüz Besi OSB çalışmalarının bir kez daha şehrimize ve hemşehrilerime hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.



Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”
Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı
Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"
Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri
Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı
Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspor’a Tebrik Mesajı
Büyükşehir, İstiklalspor’un Şampiyonluk Yolculuğunu Dev Ekranda Sporseverlerle Buluşturdu
Büyükşehir’den Dulkadiroğlu’na Gençlik Merkezi
Nurhak’ta Tatlar ve Yeni Mahalle’yi Karayoluna Bağlayan Arter Genişletiliyor
Ergonomik Çalışma Masası ile Konforlu Çalışma Alanları