Gündem

Gündem Haberleri

Bu Bağda Kurt Var

Bu Bağda Kurt Var

Koronavirüs önlemleri kapsamında okulların kapalı kaldığı süreçte dedesinin bağına gelen yaban hayvanları kendine dert edinen teknik lise öğrencisi geliştirdiği sistem sayesinde yabani hayvanları kovmayı başardı.

İlimiz Kültür Mahallesi ve çevre mahalle sakinleri son yıllarda bağ ve bahçelerini yaban domuzu çok zarar vermekte. Bu duruma çözüm arayan Özel Necip Fazıl Mesleki Teknik Lisesi Elektrik Elektronik Teknolojileri alanı Öğrencisi Muhammet Mustafa Başa geliştirdiği sistem sayesinde yaban domuzuna artık bağa girmemektedir. Teknik lise öğrencisi yaban domuzuna çözüm olarak maket şeklinde gözleri geceleri yanan belirli aralıklarla 24 saat ses çıkaran bir kurt yapmış. Maket şeklinde yapmış olduğu kurt güneş enerjisini elektrik enerjisine çevirerek belirli aralıklarla 24 saat boyunca kurt uluması ve silah sesi çıkarmaktadır.

Teknik lise öğrencisi Muhammet Mustafa Başa'nın dedesi Paşa Kâhya bu sistem sayesinde Kürtül mahallesinde bulunan üzüm bağının yakın çevresine yabani hayvanların hiçbiri gelmediği için artık bağımız güvence altında dedi.

11.Sınıfa geçen Teknik lise öğrenci ise önümüzdeki yıl Maket Kurdu harekete ve sese duyarlı hareket edebilen şeklinde geliştirerek yabani hayvanları uzaklaştıracağız dedi.

 



Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”
Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı
Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"
Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri
Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı
Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspor’a Tebrik Mesajı
Büyükşehir, İstiklalspor’un Şampiyonluk Yolculuğunu Dev Ekranda Sporseverlerle Buluşturdu
Büyükşehir’den Dulkadiroğlu’na Gençlik Merkezi
Nurhak’ta Tatlar ve Yeni Mahalle’yi Karayoluna Bağlayan Arter Genişletiliyor
Ergonomik Çalışma Masası ile Konforlu Çalışma Alanları