KSÜ
Gündem 23.07.2020 17:14:56 0

KSÜ'den Tanıtım Atağı: Üniversitemiz, Milli Eğitim Bakanlığınca Organize Edilen Benim Tercihim Programı Kapsamında Gerçekleştirilen Çevrimiçi Canlı Yayınlarla Tanıtıldı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından Çevrimiçi Üniversite Tanıtım Günleri kapsamında gerçekleştirilen "Benim Tercihim” programı aracılığıyla aday öğrencilere tanıtıldı.

Moderatörlüğünü Mili Eğitim Uzmanı Ömer Sarıca ve Bekir Kul'un yaptığı sosyal medya kanalları üzerinden canlı yayınlanan "Benim Tercihim" programının 13 Temmuzdaki yayınına Tekstil Mühendisliği Bölümü Doç. Dr. Gaye Kaya, 17 Temmuzdaki yayınına Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nail Yıldırım, 21 Temmuzdaki yayınına Orman Fakültesi Orman Endüstri MühendisliğiBölüm Başkanı Prof.Dr. Ahmet Tutuş katılarak, birimlerinin tanıtımlarını gerçekleştirdiler.

Program kapsamında 27 TemmuzdaZiraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Hasan Değirmenci Biyosistem Mühendisliği Bölümü, 30 Temmuzda Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Esin İspir Kimya Bölümü tanıtımlarını gerçekleştirecekler.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can da bölüm tanıtımları öncesinde 18 Haziranda gerçekleştirilen "Benim Tercihim" programı canlı yayınına katılarak, öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

Milli Eğitim Uzmanı Ömer Sarıca'nın moderatörlüğünde video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen programa çeşitli illerinden üniversite sınavına girecek öğrenciler de katıldı.Sosyal medya üzerinden programı takip eden öğrencilere kariyer yaşamı ve tecrübelerinden bahsederek konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, KSÜ'nün fiziki ve teknolojik altyapısı, bölüm ve programlar, sanatsal, kültürel ve sportif faaliyetler ilişkin bilgiler verdi.

Öğrencilerin soruları doğrultusunda merak edilen bölüm ve programlar hakkında ayrıntılı bilgileri paylaşan Rektör Can, KSÜ'nün eşsiz kampüsü, şehir merkezi ve ilçelerde yer alan yurt olanakları, günün her saatinde sorunsuz ulaşım imkânları, burs olanakları, huzurlu ve güvenli şehir ortamı ile öğrencilere büyük kolaylıklar sunduğunu ifade etti.

 "Üniversitemizde öğrenci merkezli eğitimi, insan merkezli yönetimi, istişare, ehliyet, liyakat ve adalet anlayışını hâkim kılmaya çalışıyoruz." diyen Rektör Can, "Öğrencilerimizi alanlarının gerektirdiği bilgilerle donanımlı bireyler olarak yetiştirirken, kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak sanatsal, kültürel ve sportif etkinliklere de önem veriyoruz. Yıl geneline yayılan konferans, toplantı ve fuar etkinlikleriyle öğrencilerimizi kariyer yaşamlarına hazırlıyoruz. İş dünyasının önemli isimleri ve öğrencilerimizi çeşitli etkinliklerde bir araya getirerek, öğrencilerimizin mezuniyet sonrası istihdam edilmeleri noktasında girişimlerde bulunuyoruz. Öğrencilerimizin mezuniyet sonrası edindiği başarı ölçüsünde kendimizi başarılı kabul ediyoruz." şeklinde konuştu.

Üniversitemizde teori ve pratiği bir arada sunan bir eğitim anlayışına sahip olduklarını dile getiren Rektör Can, özellikle uygulamalı bölümlerde etkili staj ve pratik eğitimi önemsediklerini söyledi.

 "Eğitim, bilim ve teknoloji alanında istikrarlı bir şekilde ilerlerken dünyadaki bilimsel gelişmeleri de yakından takip ediyoruz. Dünyanın her yerinden üniversitelerle karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımını önemsiyoruz." diyen Rektör Can, "Bu manada yurtdışı tanıtım fuarlarında üniversite olarak yer alarak, ülkemizi, şehrimizi ve üniversitemizi dünyaya tanıtıyoruz. Son olarak İsviçre Cenevre ve Finlandiya Helsinki'de gerçekleştirilen uluslararası fuarlara bizzat katıldım. Üniversitemizin Erasmus programı kapsamında 64, Farabi programı kapsamında 95 ve Mevlana programı kapsamında 47 üniversite ile öğrenci değişim anlaşması bulunuyor. Üniversitemizin anlaşmalı olduğu üniversite sayısını daha yukarılara çekmek için çalışmalarımız sürüyor." diye konuştu.

Covid-19 salgını sürecinde eğitim ve öğretim faaliyetlerinin mümkün olduğunca kesintisiz yürütülebilmesi için Yükseköğretim Kurulu tarafından alınan kararlar çerçevesinde üniversitemizde de önlisans, lisans ve lisansüstü düzeydeki tüm dersler Uzaktan Eğitim Sistemimiz üzerinden gerçekleştirildiğini söyleyen Rektör Can, "Üniversite olarak güçlü bir teknoloji altyapısına sahibiz. Derslik ve amfilerimizde akıllı sistem ekipmanlarını etkin olarak kullanıyoruz. Bütün yerleşkelerimizde internet olanaklarını öğrenci, personel ve misafir kullanıcıların hizmetine sunuyoruz. Ayrıca üniversite olarak pandemi sürecinde Avşar Yerleşkesi ve ilçe yerleşkelerindeki bilgisayar laboratuvarlarını ve internet altyapısını yükseköğretim kurumlarına kayıtlı olan ve Kahramanmaraş'ta ikamet eden tüm üniversite öğrencilerinin hizmetine açtık." dedi.

"Doğal güzelliklere sahip sakin ve huzurlu bir şehir olan Kahramanmaraş'ta bulunan üniversitemizde, öğrencilere en iyi hizmetin sunulmasını amaçlıyoruz." diyen Rektör Can, "Sevgili gençler, üniversite olarak imkânlarımızı nitelikli ve mutlu bir eğitim-öğretim hayatı geçirmeniz için seferber ettiğimizi ve sizleri üniversitemizde görmekten mutlu olacağımızı bilmenizi isterim. Öğrencilerimizin kıymetli ailelerinin de içi rahat olsun. Bütün imkânlarımızı evlatlarımızın huzuru ve başarısı için seferber ediyoruz." şeklinde konuştu.

Yayın sonunda kendilerine bu imkânı sağlayan başta Milli Eğitim Balkanı Ziya Selçuk olmak üzere bakanlık yetkililerine teşekkür eden Rektör Can, üniversite sınavlarına girecek aday öğrencilere de sağlık ve başarılar diledi.

Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev B...

Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı

Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"

Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sı...

AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Te...

Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş z...

Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’...

Geben Vadisi Artık Milli Park!

Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle ...

Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz K...

Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspo...

Büyükşehir, İstiklalspor’un Şampiyonluk Yolculuğun...

Büyükşehir’den Dulkadiroğlu’na Gençlik Merkezi

Nurhak’ta Tatlar ve Yeni Mahalle’yi Karayoluna Bağ...

Ergonomik Çalışma Masası ile Konforlu Çalışma Alan...

TUSAŞ Yatırımında Sona Gelindi

“Altı Üstü Bilinç” adlı oyun büyük beğeni topladı

KSÜ’de “Doğu Türkistan Söyleşisi” düzenlendi

Canlı Hayvan Borsası’nda Kurban Satış Yerleri Kira...

Başkentte Kahramanmaraş Rüzgârı

Tomsuklu OSB’ni̇n yeni̇ Başkanı Mustafa Buluntu ol...

Yeni Kahramanmaraş Stadyumu projesi hayata geçiril...

Gül; “Alın teriyle yükselen Türkiye’yi birlikte in...

Nazlı Balduk İlkokulunda 23 Nisan Coşkusu

SOGEM, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimiyle Kapıların...

Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret

Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım

Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi ...

Andırınlılar Büyükşehir’in İftar Sofrasında Buluşt...

Aksu ve Karşıyaka Mahallelerini Birleştiren Yolda ...

İlk İftarı Milli İrade Meydanı’nda Birlikte Yapalı...

Marfi Otomotiv, Türkiye İkinciliğiyle Otomotiv sek...

HG Hospital basın mensuplarını misafir etti

Acil Durum Hastanesinin Mobilyaları Kahramanmaraş ...

Büyükşehir’den; 2 Bin 400 Yaşlıya Destek

Kahramanmaraş’ta Hapis Cezası İle Aranan Şahıs Yak...

Kurtuluş Bayramı Coşkusu İstanbul’da Devam Etti

Kadın Emeği Festivalle Taçlandı

Türkoğlu Dostluk Platformu’ndan istişare ziyaretle...

HG Hospital Kahramanmaraş büyük törenle hizmete aç...

KMTSO Başkanı Buluntu'dan "Kurtuluş Bayramı" mesaj...

Kahramanmaraş’ta sahte altın operasyonu

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş KSÜ Rek...

Dora: “Fiziki Yeniden Yapılanmanın Yanında Sosyal ...

Asrın Felaketinin Yıl Dönümünde Kapıçam’a Ücretsiz...

Şehit Yakınları Yedikuyular’da Ağırlandı

Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcısı Resul Arsl...

8 Numaralı Toplu Taşıma Hattının Güzergâhında Deği...

Şehit Hakan Akdere Gündüz Bakımevi açıldı

Belediye Ekipleri, Kaybolan Ziynet Eşyalarını Bulu...

Başkan Toptaş’tan 48 spor kulübüne 1,5 milyon TL’l...

“7 Güzel Adam” Sahne Alıyor

Büyükşehir’in YKS Kampı Gençleri Bekliyor!

Yedikuyular’a Haftanın Her Günü Toplu Taşıma Sefer...

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığından İl genel...

Kahramanmaraş’ta Cep Telefonu Hırsızlığı yapan şah...

Kahramanmaraş’ta Kadın Girişimciliğinin Sembolü Kİ...

KSÜ Oto Ekspertiz Merkezi’nin Açılışı Gerçekleştir...

Toptancılar Sitesi’nin Temelleri Atıldı

KMTSO Başkanı Buluntu’dan Çalışan Gazeteciler Günü...

Büyükşehir, DOĞAKA’nın Destekleriyle 3 Yeni Yatırı...

Büyükşehir’in Tiyatro Okulu ‘Sahne Maraş’ Perde Di...

İhtisas Akademi Açılış Lansmanı ve Dersi KSÜ’de Ge...

KSÜ’de 5. Geleneksel Türk Halk Müziği Konseri Düze...

Kahramanmaraş’ın ihracatı 1 milyar 128 milyon dola...

Kahramanmaraş’ta Sentetik Hap Ticareti Şüphelisi 4...

Yedikuyular’a Otobüs Seferleri Başlıyor!

KİPAŞ Holding’e Platin Global 100 Ödülleri’nde Pre...

29.7° / 13.6°

Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”

KSÜ’de “Doğu Türkistan Söyleşisi” düzenlendi

İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret

Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı

Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı

Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti

Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı

Görgel ‘Hedefimiz, Kahramanmaraş’ın içmesuyu geleceğini garanti altına almak”

Kahramanmaraş’ta Hapis Cezası İle Aranan Şahıs Yakalandı

Kurtuluş Bayramı Coşkusu İstanbul’da Devam Etti

Türkoğlu Dostluk Platformu’ndan istişare ziyaretleri

KMTSO Başkanı Buluntu'dan "Kurtuluş Bayramı" mesajı

Kahramanmaraş’ta sahte altın operasyonu

Asrın Felaketinin Yıl Dönümünde Kapıçam’a Ücretsiz Seferler Düzenlenecek

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığından İl genelinde operasyonlar

Kahramanmaraş’ta Cep Telefonu Hırsızlığı yapan şahıslar yakalandı

Toptancılar Sitesi’nin Temelleri Atıldı

KMTSO Başkanı Buluntu’dan Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Kahramanmaraş’ta Sentetik Hap Ticareti Şüphelisi 4 Kişi Yakalandı

Rektör Yasım’dan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan’a Ziyaret