Ülkücü Şehit Bleda Aybars Tekin Ölümünün 40. Yıl Dönümünde Mezarı Başında Anıldı!

Ülkücü Şehit Bleda Aybars Tekin Ölümünün 40. Yıl Dönümünde Mezarı Başında Anıldı!

Kahramanmaraş Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Kayış ve Ülkü Ocakları gençleri, 1980 yılında İstanbul Bağcılar`da 3 devrimci militanın silahlı saldırısı sonrası şehit düşen Kahramanmaraşlı Bleda Aybars Tekin`i ölümünün 40.'ıncı yıl dönümünde kabri başında an

Batılın karşısında hakkı söylediği için çok sevdiği öğretmenlik mesleğinden edilen ancak haklı mücadelesinden hiçbir zaman vazgeçmeyen Ülkücü Şehit Bleda Aybars Tekin'ın hayata gözlerini yummasının ardından 40 yıl geçti. 8 Temmuz 1980 sabahı 7 yıllık eşi Nurten Hanımla vedalaşarak, 9 günlük bebeği Afşin`i son kez öptükten sonra anarşistlerin kurşunlarıyla Şehit düşen Tekin'i genç ülkücüler, unutmadı.

 

ÜLKÜCÜ ŞEHİT BLEDA AYBARS TEKİN KİMDİR?

 

Kahramanmaraşlı olan Ülkücü Şehit Bleda Aybars Tekin, ilk ve orta öğrenimini Kahramanmaraş'ta tamamladı. İstanbul Üniversitesi tarih bölümünden mezun oldu. Kısa bir süre öğretmenlik yaptı. MİSK'e (Milliyetçi İşçi Sendikaları ) bağlı Çelik-İş Sendikası`nda Genel Sekreterlik görevini üstlendi. Aynı zamanda İstanbul Kale Kilit Fabrikası'nda İşletme Müdürlüğü yapıyordu. Evli olan Tekin, şehit edildiğinde 9 günlük olan bir erkek çocuğu vardı.

 

TARİH: 8 TEMMUZ 1980: ÜLKÜCÜ ŞEHİTLERİN KARA SABAHI

 

8 Temmuz 1980'de, sabah saat 7.50 sıralarında, fabrikaya ait olan Turgut Deniz'in kullandığı servis otosuyla ve yanında İdare amiri Turgut Çelme'yle birlikte Fabrikaya gidiyorlardı. THKP-C terör örgütü mensubu olan biri kız 4 devrimci solcu-komünist militan İstanbul Bağcılar Atatürk Caddesi köprü durağında aracın önünü ellerinde silahla kestiler. 3 devrimci solcu-komünist militan silahlarını ateşledi. Arabayı kullanan Turgut Deniz beyninden kurşunlanarak direksiyon başında şehit oldu. Bleda Aybars Tekin ve Turgut Çelme ağır yaralandı. İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Tekin ve Çelme, hayata tutunamayarak şehadet şerbetini içti.

 



Gül; “Alın teriyle yükselen Türkiye’yi birlikte inşa ediyoruz.”
Nazlı Balduk İlkokulunda 23 Nisan Coşkusu
SOGEM, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimiyle Kapılarını Açtı
Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret
Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım
Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi Gördü
TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileriyle Kariyer Buluşmasında Bir Araya Geldi
İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret
Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı
Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti
Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüllere dokunan hizmetler
Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı
KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş meclis toplantısı gerçekleştirildi