KSÜ Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, YKS ve Tercih Dönemi Öncesi Rehber Öğretmenlerle Bir Araya Geldi
Gündem 24.06.2020 16:14:59 0

KSÜ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, YKS ve Tercih Dönemi Öncesi Rehber Öğretmenlerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve tercih dönemi öncesinde Kahramanmaraş'ta eğitim veren liselerin yöneticileri ve rehber öğretmenlerle zoom uygulaması üzerinden gerçekleştiril

Youtube'tanda canlı olarak yayınlanan toplantıda üniversitenin güncel durumu, bölüm ve programlar, sosyal ve kültürel olanaklar gibi konularda rehber öğretmenlere tanıtım ve bilgilendirme yapıldı.Moderatörlüğünü Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri İl Yöneticisi Cuma Karaca'nın gerçekleştirdiği program üniversite adayları ve veliler tarafından da takip edildi.

Meslek yaşamı ve akademik kariyeri hakkında bilgi yeren Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, 8 yıl sınıf öğretmenliği yapmış ve Milli Eğitim Bakanlığındaki görevlerinden sonra eğitim bilimleri profesörü bir akademisyen olarak öğretmenleri meslektaşları olarak gördüğünü ifade etti.

"Hakkıyla yapılan bütün görevler önemli, gerekli ve kutsaldır. Öğretmenler olarak gelecek nesilleri yetiştirmek gibi önemli bir görevimiz, kutsal bir sorumluluğumuz var." diyen Rektör Can, ülkemizin geleceği olan gençlerimizi hayata hazırlamada şehrimizdeki en üst eğitim-öğretim kurumu olan KSÜ'nün fiziki ve teknolojik altyapısı, bölüm ve programlar, sanatsal, kültürel ve sportif faaliyetlere ilişkin bilgiler verdi.

"Ülke olarak salgını en az zararla atlatmak için Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan'ın öncülüğünde devlet ve millet olarak büyük bir mücadele verdik. Öğrencilerimizin dönem kaybı yaşamaması için eğitim ordusu olarak hepimiz üzerimize düşen görevi yerine getirerek, tüm dünyayı derinden etkileyen bu süreçte eğitim-öğretim faaliyetlerini başarılı bir şekilde yürüttük." diyen Rektör Can, "Bundan sonraki süreçte de üniversitemizi bölgemizin bilim, teknoloji ve eğitim merkezi yapma yönündeki gayretlerimiz artarak devam edecektir. Üniversitemizin bugünlere gelmesinde emeği geçen bizden önceki yöneticilerimize, çalışanlarımıza ve etkili iş birliklerine imza attığımız dış paydaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum." şeklinde konuştu.

"Şehir ve toplumla bütünleşen bir üniversite olarak şehrimizin ve ülkemizin her meselesini kendi meselemiz bilip çalışmalarımızı bu doğrultuda yürütüyoruz." diyen Rektör Can, Kahramanmaraş'ın sorunlarının çözümüne katkı sunan projelere ve lisansüstü tezlere yüzde 50'ye kadar ilave destek verdiklerini söyledi.

"Üniversite olarak topluma eğitim, bilim ve teknolojide öncülük etmek gibi önemli bir misyonumuz var. Kâğıt üzerinde kalan değil, ülke ve bölge için üretim ve katma değere dönüştürülebilen, sorunlara çözüm önerileri getiren akademik çalışmalara öncelik veriyoruz." ifadelerini kullanan Rektör Can, "Hayat boyu eğitimi çalışmalarımızın merkezine aldık. Personelimizin mesleki eğitimi ve gelişimi, halkla ilişkiler ve etkili iletişimin güçlendirilmesi ve öğrencilerin donanımlı bireyler olarak yetişmeleri için gayret ediyoruz.Üniversite içindeki eğitimlerin yanı sıra işletmelere, kurum ve kuruluşlara da eğitim ve danışmanlık hizmeti veriyoruz." dedi.

KSÜ olarak öğretmen eğitiminde kaliteyi arttırmak amacıyla ‘Kuramı Uygulamaya Taşıyabilen Okuryazar Lider Öğretmen Modeli' geliştirildiklerini hatırlatan Rektör Can, "‘Kuramı Uygulamaya Taşıyabilen Okuryazar Lider Öğretmen adını verdiğimiz modeli Türkiye'de ilk defa üniversitemizde uygulamaya başladık.Modelin uygulanmasında desteklerini esirgemeyen İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, ilçe müdürlüklerimize ve öğretmenlerimize teşekkürlerimi sunuyorum." diye konuştu.

Katılımcıların mevcut bölümler ve yeni açılması düşünülen bölüm ve programlara ilişkin sorularını cevaplandıran Rektör Can, yeni fakülte, bölüm ve programların açılması yönündeki girişimlerinin sürdüğünü belirterek, üniversitemizde İletişim Fakültesi ve Hukuk Fakültesi açılması için gerekli çalışmaları yürüttüklerini anlattı.

Üniversite yönetimi olarak tanıtım faaliyetlerini önemsediklerini ve göreve geldikleri ilk günden itibaren bu yöndeki çalışmalara hız verdiklerini ifade eden Rektör Can, "Üniversite olarak bölgesel, ulusal ve uluslararası fuarlarda şehrimizi ve üniversitemizi tanıtmak için yoğun bir çaba gösteriyoruz. İzmir, İsviçre Cenevre ve Finlandiya Helsinki'de gerçekleştirilen uluslararası fuarlara tanıtım ekibimizle birlikte bizzat katıldım. Önümüzdeki günlerde YÖK tarafından organize edilen online tanıtım fuarında yer alacağız. Üniversitemizin tanıtım etkinlikleri pandemi süresince online programlar ve fuarlar, sosyal medya hesaplarından yapılan sunumlarla devam edecek. Pandemi süreci sona erdikten sonra açık kampüs uygulaması, okul gezileri, rehberlik merkezlerine ve siz değerli rehber öğretmenlerimize yapılacak ziyaretlerle tanıtım faaliyetlerimiz etkileşim içerisinde devam edecek." dedi.

Öğrencilerini meslek alanlarının ihtiyaç duyduğu donanımlarla hayata hazırlarken, sosyal, kültürel ve sportif olanaklarla öğrencilerin kendilerini doğru ve etkili şekilde ifade eden bireyler olarak yetişmeleri için gerekli bütün desteği sunduklarını belirten Rektör Can, "Mezun öğrencilerimizin istihdam edilirliği ölçüsünde kendimizi başarılı sayıyoruz. İş dünyasının beklentilerine cevap verebilen meslek profesyonelleri yetiştiriyoruz. Yıl içerisinde düzenlediğimiz kariyer konferansı ve fuarlarda iş dünyasından önemli isimlerle öğrencilerimizi bir araya getiriyoruz. Öğrencilerimizin istihdamlarına katkı sunmak amacıyla kurum-kuruluş ve özel sektör temsilcileriyle yakın ve etkili iş birliklerimiz var." şeklinde konuştu.

KSÜ'de barınma ve burs olanaklarına ilişkin bilgiler veren Rektör Can, "Doğal güzelliklere sahip sakin ve huzurlu bir şehir olan Kahramanmaraş'ta bulunan üniversitemizde, öğrencilere en iyi hizmetin sunulmasını amaçlıyoruz. Üniversite olarak imkânlarımızı öğrencilerimizin nitelikli ve mutlu bir eğitim-öğretim hayatı geçirmeleri için seferber ediyoruz. Kahramanmaraşlı öğrenci arkadaşlarımıza tavsiyem hem zaman hem ekonomik kayıp yaşamamak için üniversitemizde istedikleri bölüm ve programlar varsa başka şehirlere gitmesinler. Sonraki süreçte yoğun şekilde yatay geçiş başvurusu alıyoruz. Fakat kontenjanlarımız ölçüsünde çok azına cevap verebiliyoruz." dedi.

Toplantıya katılan bütün yönetici ve öğretmenlere teşekkürlerini ifade eden Rektör Can, üniversite olarak eğitim kurumlarıyla yürütülecek her türlü çalışmaya destek vermeye hazır olduklarını belirtti.

Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev B...

Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı

Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"

Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sı...

AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Te...

Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş z...

Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’...

Geben Vadisi Artık Milli Park!

Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle ...

Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz K...

Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspo...

Büyükşehir, İstiklalspor’un Şampiyonluk Yolculuğun...

Büyükşehir’den Dulkadiroğlu’na Gençlik Merkezi

Nurhak’ta Tatlar ve Yeni Mahalle’yi Karayoluna Bağ...

Ergonomik Çalışma Masası ile Konforlu Çalışma Alan...

TUSAŞ Yatırımında Sona Gelindi

“Altı Üstü Bilinç” adlı oyun büyük beğeni topladı

KSÜ’de “Doğu Türkistan Söyleşisi” düzenlendi

Canlı Hayvan Borsası’nda Kurban Satış Yerleri Kira...

Başkentte Kahramanmaraş Rüzgârı

Tomsuklu OSB’ni̇n yeni̇ Başkanı Mustafa Buluntu ol...

Yeni Kahramanmaraş Stadyumu projesi hayata geçiril...

Gül; “Alın teriyle yükselen Türkiye’yi birlikte in...

Nazlı Balduk İlkokulunda 23 Nisan Coşkusu

SOGEM, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimiyle Kapıların...

Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret

Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım

Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi ...

Andırınlılar Büyükşehir’in İftar Sofrasında Buluşt...

Aksu ve Karşıyaka Mahallelerini Birleştiren Yolda ...

İlk İftarı Milli İrade Meydanı’nda Birlikte Yapalı...

Marfi Otomotiv, Türkiye İkinciliğiyle Otomotiv sek...

HG Hospital basın mensuplarını misafir etti

Acil Durum Hastanesinin Mobilyaları Kahramanmaraş ...

Büyükşehir’den; 2 Bin 400 Yaşlıya Destek

Kahramanmaraş’ta Hapis Cezası İle Aranan Şahıs Yak...

Kurtuluş Bayramı Coşkusu İstanbul’da Devam Etti

Kadın Emeği Festivalle Taçlandı

Türkoğlu Dostluk Platformu’ndan istişare ziyaretle...

HG Hospital Kahramanmaraş büyük törenle hizmete aç...

KMTSO Başkanı Buluntu'dan "Kurtuluş Bayramı" mesaj...

Kahramanmaraş’ta sahte altın operasyonu

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş KSÜ Rek...

Dora: “Fiziki Yeniden Yapılanmanın Yanında Sosyal ...

Asrın Felaketinin Yıl Dönümünde Kapıçam’a Ücretsiz...

Şehit Yakınları Yedikuyular’da Ağırlandı

Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcısı Resul Arsl...

8 Numaralı Toplu Taşıma Hattının Güzergâhında Deği...

Şehit Hakan Akdere Gündüz Bakımevi açıldı

Belediye Ekipleri, Kaybolan Ziynet Eşyalarını Bulu...

Başkan Toptaş’tan 48 spor kulübüne 1,5 milyon TL’l...

“7 Güzel Adam” Sahne Alıyor

Büyükşehir’in YKS Kampı Gençleri Bekliyor!

Yedikuyular’a Haftanın Her Günü Toplu Taşıma Sefer...

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığından İl genel...

Kahramanmaraş’ta Cep Telefonu Hırsızlığı yapan şah...

Kahramanmaraş’ta Kadın Girişimciliğinin Sembolü Kİ...

KSÜ Oto Ekspertiz Merkezi’nin Açılışı Gerçekleştir...

Toptancılar Sitesi’nin Temelleri Atıldı

KMTSO Başkanı Buluntu’dan Çalışan Gazeteciler Günü...

Büyükşehir, DOĞAKA’nın Destekleriyle 3 Yeni Yatırı...

Büyükşehir’in Tiyatro Okulu ‘Sahne Maraş’ Perde Di...

İhtisas Akademi Açılış Lansmanı ve Dersi KSÜ’de Ge...

KSÜ’de 5. Geleneksel Türk Halk Müziği Konseri Düze...

Kahramanmaraş’ın ihracatı 1 milyar 128 milyon dola...

Kahramanmaraş’ta Sentetik Hap Ticareti Şüphelisi 4...

Yedikuyular’a Otobüs Seferleri Başlıyor!

KİPAŞ Holding’e Platin Global 100 Ödülleri’nde Pre...

29.7° / 13.6°

Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”

KSÜ’de “Doğu Türkistan Söyleşisi” düzenlendi

İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret

Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı

Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı

Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti

Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı

Görgel ‘Hedefimiz, Kahramanmaraş’ın içmesuyu geleceğini garanti altına almak”

Kahramanmaraş’ta Hapis Cezası İle Aranan Şahıs Yakalandı

Kurtuluş Bayramı Coşkusu İstanbul’da Devam Etti

Türkoğlu Dostluk Platformu’ndan istişare ziyaretleri

KMTSO Başkanı Buluntu'dan "Kurtuluş Bayramı" mesajı

Kahramanmaraş’ta sahte altın operasyonu

Asrın Felaketinin Yıl Dönümünde Kapıçam’a Ücretsiz Seferler Düzenlenecek

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığından İl genelinde operasyonlar

Kahramanmaraş’ta Cep Telefonu Hırsızlığı yapan şahıslar yakalandı

Toptancılar Sitesi’nin Temelleri Atıldı

KMTSO Başkanı Buluntu’dan Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Kahramanmaraş’ta Sentetik Hap Ticareti Şüphelisi 4 Kişi Yakalandı

Rektör Yasım’dan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan’a Ziyaret