Maske Kullanmak Yetmez, Maskeyi Doğru Kullanın

Maske Kullanmak Yetmez, Maskeyi Doğru Kullanın

Koronavirüsle mücadele konusunda toplumda maske farkındalığı oluşturmak istediğini söyleyen İç Hastalıkları Uzman Dr. M. Nafiz Karagözoğlu, Sabancı Topluluğu'nun katkılarıyla hazırlanan animasyon filmiyle; "Maske kullanmak yetmez, maskeyi doğru kullanın.

Koronavirüs (KOVID-19) pandemisinin, oluşturduğu tedirginlik ve can kaybı tüm dünyada etkisini hissettirirken, hijyen kurallarına uyma ve doğru maske kullanımı salgının yayılım hızının düşürülmesi konusunda büyük önem taşıyor. Doğru maske kullanımının salgınla mücadele açısından hayati önem taşıdığını söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. M. Nafiz Karagözoğlu, "Böylesi salgın dönemlerinde maske kullanmaktan daha önemlisi, ‘maskeyi doğru kullanmak" diye konuştu.

 

Bu konuda toplumsal bir farkındalık oluşturmak istediklerine dikkat çeken Dr. Karagözoğlu, Sabancı Topluluğu'nun katkılarıyla hazırlanan animasyon filmiyle; "Maske kullanmak yetmez, maskeyi doğru kullanın. Hem kendinizi hem çevrenizi güvence altına alın" mesajı verdi. Maske takmadan önce ellerin mutlaka en az 20 saniye boyunca yıkanması gerektiğine dikkat çeken Dr. Karagözoğlu, aynı işlemin maskeyi çıkarma aşamasında da tekrar edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

 

Kullanılan maskeyi çıkardıktan sonra yüzümüzden uzaklaştırılarak çöpe atılmasının da son derece önemli olduğunu belirten Nafiz Karagözoğlu, "Kullanılmış maskelerin yere atılması, toplum ve aile sağlığını hiçe sayarak ortalarda bırakılması kabul edilemez. Kullanılan her maske mutlaka ve mutlaka izole bir şekilde çöp kutularına atılmalı. Aksi durum, virüsün yayılmasına ve başkalarını da tehlikeye atmamıza yol açar" uyarısında bulundu.

 

7'den 70'e herkes açısından maske kullanımının son derece önemli olduğuna işaret eden Dr. Nafiz Karagözoğlu, "Unutma; sen maskeli bir kahramansın" sloganıyla toplumsal farkındalığa katkıda bulunmak istediklerini sözlerine ekledi.



Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”
Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı
Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"
Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri
Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı
Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspor’a Tebrik Mesajı
Büyükşehir, İstiklalspor’un Şampiyonluk Yolculuğunu Dev Ekranda Sporseverlerle Buluşturdu
Büyükşehir’den Dulkadiroğlu’na Gençlik Merkezi
Nurhak’ta Tatlar ve Yeni Mahalle’yi Karayoluna Bağlayan Arter Genişletiliyor
Ergonomik Çalışma Masası ile Konforlu Çalışma Alanları