Öztunç, Dışişleri Bakanını Göreve Çağırdı; Bugün Değilse Ne Zaman?

Öztunç, Dışişleri Bakanını Göreve Çağırdı; Bugün Değilse Ne Zaman?

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, TBMM'de yerinden söz alarak gerçekleştirdiği konuşmasında Dışişleri Bakanına çağrıda bulundu ve yurtdışında çalışan işçilerin ve öğrencilerin Türkiye'ye getirilmesi

CHP'nin çalışkan milletvekillerinden Ali Öztunç, Koronavirüs salgınının tüm dünyada yaşamı felç etmesi sonrası yurtdışında mahsur durumda kalan işçi ve öğrencilerin yardım talebiyle devletin ilgilenip, vatandaşları ivedi bir şekilde Türkiye'ye getirmesi için çağrı yaptı.

"BUGÜN DEĞİLSE NE ZAMAN?"

Kişisel sosyal medya hesabından TBMM çatısı altında gerçekleştirdiği konuşmasını paylaşan Ali Öztunç,  "Yurtdışında çalışan işçilerimizin ve öğrencilerimizin Türkiye'ye getirilmesi için bir kez daha çağrıda bulundum. Uzaklarda mağdur ve kimsesiz kalan bu insanlarımız bizim vatandaşlarımız. Bugün değilse ne zaman onlara devlet sahip çıkacak" notunu düştü.

Öztunç, Konuya Dair Konuşmasında İse Şu İfadeleri Kullandı;

"Malumunuz üzere yurt dışında çalışan çok sayıda gurbetçimiz, işçimiz mevcuttur. Bugün, Bangladeş`ten özellikle ulaşan işçilerimiz oldu. 184 işçi Bangladeş`te Türkiye büyükelçiliğinin inşaatı ve Amerikan büyükelçiliğinin inşaatında çalışıyorlarmış. Bunlar, Türkiye`ye gelmek istiyorlar ancak henüz ulaşan kimse olmamış, büyükelçiliğe başvurmuşlar. Benzer şekilde Kuveyt`te, Suudi Arabistan`da da işçilerimiz var ve Ukrayna`da öğrencilerimiz mevcuttur. Dışişleri Bakanlığının peyderpey bu dışarıdakileri getirdiğini biliyoruz ama biraz daha gaza basmalarını ve biraz daha bu konuda dikkatli olmalarını bir kez daha rica ediyoruz. "



Nazlı Balduk İlkokulunda 23 Nisan Coşkusu
SOGEM, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimiyle Kapılarını Açtı
Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret
Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım
Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi Gördü
TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileriyle Kariyer Buluşmasında Bir Araya Geldi
İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret
Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı
Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti
Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüllere dokunan hizmetler
Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı
KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş meclis toplantısı gerçekleştirildi
Ekinözü’nde Gönül Sofrası Kuruldu, Yeni Müjdeler Paylaşıldı