Arpasatan, “Kısa Çalışma Ödeneği Kriterleri esnetilmeli

Arpasatan, “Kısa Çalışma Ödeneği Kriterleri esnetilmeli

Kahramanmaraş Sanayici ve İşadamları (KASİAD) Başkanı Ali Arpasatan, Kısa çalışma ödeneğinin Sanayiciye nefes aldıracağını söyledi. Geçmiş dönemde uygulamada zorlukların olduğuna dikkat çeken Arpasatan , "İş müfettişinin değerleme yapması ve onayı, yararl

Arpasatan, "Akut gelişen bu virüs olayından dolayı işyeri başvuru sürecinin değerlendirilmesi kısa tutulması ve kısa çalışma ödeneği tüm işçileri kapsamalıdır. Prosedür daraltılmalı, acil eylem planı hazırlanmalı ve süreci yavaşlatan uygulamalar ortadan kaldırılmalıdır" dedi.

Geçtiğimiz günlerde, Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan''Ekonomik İstikrar Kalkanı'' isimli pakette; Kısa Çalışma Ödeneğini devreye alacak, bundan faydalanmak için gereken süreçleri kolaylaştıracak ve hızlandıracağız. Böylece faaliyetine ara veren işyerlerindeki işçilere geçici bir gelir desteği verirken işverenlerin de maliyetini azaltmış olacağız dendiğini hatırlatan Arpasatan, Corona virüs iki hafta gibi kısa bir sürede işletmeleri zor durumda bırakmıştır. Öyle görünüyor ki bir çok işletme üretime ara vermek zorunda kalacaktır. Hiç bir işveren böyle bir ortamda çalışanının gelirinden olmasını istemez. İşverenler gücü ölçüsünde fedakarlık edeceklerdir fakat bu durum kamu desteği olmadan atlatılabilecek bir durum değildir. Kahramanmaraş'lı Sanayici ve İşadamları olarak bizim arzumuz; işsizlik fonunda biriken paralarla geçici olan bu durumun kısa çalışma ödeneği ile hafif atlatılmasını sağlamaktır. Bu iş sadece bürokrasiye bırakılırsa korkarım kriz bittikten sonra kısa çalışma ödenekleri onaylanacaktır diye konuştu. 



SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne Başvurular Başladı!
Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gazilerle Bir Araya Geldi
Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”
Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı
Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"
Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri
Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı
Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspor’a Tebrik Mesajı
Büyükşehir, İstiklalspor’un Şampiyonluk Yolculuğunu Dev Ekranda Sporseverlerle Buluşturdu
Büyükşehir’den Dulkadiroğlu’na Gençlik Merkezi