Tarih: 24.04.2019 13:21

Şair Özer'in Son Kitabı `Ayna` Çıktı

Facebook Twitter Linked-in

Kahramanmaraşlı emekli eğitimci şair Sıddık Özer, Ayna isimli şiir kitabıyla okurlarına yeniden merhaba dedi. Lise yıllarında şiir yazmaya başlayan Özer, ilk şiiriyle bölge birinciliğini kazandı. Tasavvuf ağırlıklı şiirler yazdığını belirten Özer, Bahaattin Karakoç gibi ünlü isimlerden eğitim aldığına dikkat çekti.

Kitabı hakkında bilgi veren Özer şunları dile getirdi: "Bundan önce Vuslat Aleminde isimli kitabım çıktı, genişletilerek 4 baskı yaptı. Onlardan seçme bir iki tane aldım. Ayna isimli şiir kitabımızdaki şiirlerin geriye kalanı 2000'den bu tarafa 18 yıllık emeğim. Sağ olsun Onikişubat Belediyesi Kültür Müdürü Fatma Hanım, beni dergilerden, basından okumuş. Şiirlerimi incelemişler baskı yapmaya karar vermişler. Bu eserde 115 şiirim bulunuyor.

Bendeniz küçüklüğümden beri Mevlana ile Yunus arasında bir çizgi takip ederim. Ama bana ait imza. Nasıl Mehmet Akif'in bir şiirini okunduğunda yazarı görmeden bu Mehmet Akif'in derlerse, benim de şiirimin hangisini okursanız orada benim imzam var, kişiliğim. Benim stilim ayrı. Çoğu dini şiirler var. Ben Rabbimin bana verdiği yeteneği kendinin yolunda harcadım.

Ben bundan sonra kitap yazacağımı düşünmüyorum. Ancak bu kitabı Türkiye Türkçesinin Avrupa dillerinin üstünde olduğunu ibraz etmek için yazdım. Bunda her şey var.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —