Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı

Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı

TÜED Kahramanmaraş Şube Başkanı Mehmet Nalbantbaşı, gün sayısı eksikliği nedeniyle aylıkların kesilmemesi ve borç çıkarılmaması yönündeki taleplerinin karşılandığını söyledi.


Nalbantbaşı konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "1 Aralık 2017 tarihinde yaptığımız açıklamada, kurum hatası nedeni ile emekli aylıklarının kesilmesi önemli bir sorun olarak gündemde durmaktaydı. Bu durumun düzeltilmesi için çağrıda bulunduk.


Bu yöndeki talebimizi karşılayan değişiklik yapıldı. 5 Aralık 2017 tarihinde, Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı ve Kurum hatası nedeniyle kesilen aylıkların kesilmemesi, yönetmeliğe eklenen ek madde 35 ile açıklık getirildi.


Türkiye Emekliler Derneği; aylık bağlanırken, emekliden kaynaklanmayan Kurum hatası nedeniyle 5 yıl sürede ödenen emekli aylıkları geri istendiğinde, büyük mağduriyetlere yol açmaktaydı. SGK, yıllardır gündeme getirdiğimiz bu haksız uygulamaya son verdi ve eksik gün tespit edilirse, aylıklar kesilmeden eksik günlerin priminin ödenmesi yeterli sayılacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz."




Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”
Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı
Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"
Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri
Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı
Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspor’a Tebrik Mesajı
Büyükşehir, İstiklalspor’un Şampiyonluk Yolculuğunu Dev Ekranda Sporseverlerle Buluşturdu
Büyükşehir’den Dulkadiroğlu’na Gençlik Merkezi
Nurhak’ta Tatlar ve Yeni Mahalle’yi Karayoluna Bağlayan Arter Genişletiliyor
Ergonomik Çalışma Masası ile Konforlu Çalışma Alanları