Millet Devletin Ailesidir
Eğt.-Kült. 23.10.2017 20:19:28 0

Millet Devletin Ailesidir

Yazar Mahmut Nedim Tepebaşı, ilk eseri ‘Bireyden Devlete Aile' isimli kitabıyla okurlarına merhaba dedi.


Devlet memurluğundan emekli olan Mahmut Nedim Tepebaşı, bir süre Kahramanmaraş Belediye Başkan Yardımcılığı yaptı. Siyasetin dışında edebiyatla da iç içe olan Tepebaşı, gazetelerde ve dergilerde yazdı. Yılların birikimi ve tecrübesini Bireyden Devlete Aile ismiyle kitaplaştırdı. Kahramanmaraş 4. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı'nın başladığı günlerde yayınlanan kitabını kendi imkanlarıyla çıkardı. Eserden hiçbir maddi menfaat beklemediğine vurgu yapan Tepebaşı, toplumun kitaptan faydalanmasının kendisi için en büyük kazanç olacağını ifade etti.


Ailenin önemi üzerinde yoğunlukla durulan eserin yayınlanma sürecinde, çocuklarının aile arasındaki güçlü bağlardan hareketle eserin basılması için biriktirdikleri harçlıklarını kendisine verdiklerini söyledi. İlk olarak gazetede yayınlanması için makale olarak hazırladığı yazının uzun olması ve önemli hususların eklenmesiyle kitaplaştırılmasına karar verdi. Yaklaşık 3 yıl süren hazırlık sürecinden sonra Bireyden Devlete Aile ismiyle yayınlandı.


Tepebaşı: "Biz aileyi şu anda çekirdek aile olarak görüyoruz; anne, baba, çocuklar. Ama aile o kadar geniş bir kapsamdaki, alimlerden milletin, yöneticilerin ailesi olduğunu iddia edenler de olmuştur. Millet devletin ailesidir, anne baba çocuğunun sorumluluğunu, ihtiyaçlarını nasıl gözetiyorsa devleti yönetenler de aynı şekilde gözetmek zorundadırlar." dedi.


Yazar Tepebaşı, kitabını imzaladığı Kahramanmaraş 4. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı'nda eseri hakkında bilgi verdi, fuarı değerlendirdi.


Fuarla ilgili değerlendirme yapan Yazar Mahmut Nedim Tepebaşı şunları dile getirdi: "Fuar bir farklılıktır, güzel bir şey. Eksiklikleri olmasına rağmen yapılmasını takdirle karşılıyorum. Biraz daha bilinçli yapılsa veya fuarı gezen insanlara bilgi verilse, stantların önüne gelindiğinde eserleri bulunan insanlardan bilgi alınsa, tanışma gibi karşılıklı diyaloglar kurulsa daha güzel olur. Eksiklikler tespit edilerek önümüzdeki yıllarda giderilmesi lazım. Örneğin, belediyenin her şeye gücü yeter bana göre, bir çay servisi yapılabilir. Havalandırması iyi değil, çok ağır bir hava var. Çok uğultu var, bu uğultuyu kırmak için ne yapılabilir onların üzerinde durulması lazım. Bir de, Kahramanmaraş'ı temsil eden Alkış, Usare ve Güzlek Dergileri var, diğer yayınevleri gelip geçici, insanların bizimle daha rahat irtibat kuracakları bir yer olmasını arzu ederdik. Ama sanki dışlanmış gibi bir halimiz var, bu hoş bir şey değil. Bunlar bizim eleştirdiğimiz ve inşallah düzelmesini umut ettiğimiz eksiklikler.


Onun dışında insanların az çok ilgisi var, tam yeterli ilgi olmasa da. Ama kitapla tanıştırmak iyi bir şey. Çocuklardan bazen görüyorum, geliyorlar kitabı alıp kokluyorlar. O bile insanı mutlu ediyor."


Kitabının hazırlanması hakkında bilgi veren Mahmut Nedim Tepebaşı şunları ifade etti: "Bizim en büyük sorunumuz ailede başlıyor, sorunların çözümü de ailededir aslında. Devlet ailenin büyütülmüş, geliştirilmiş bir yapısıdır, aile de devletin küçük yapısıdır. Ailesi güçlü olan devletler kendileri de güçlü olur. Aile huzurunu temin etmekten daha önemli bir olay yok. Ben bu kitabı hazırlarken aslında gazeteye bir makale olarak yazmıştım. Biraz uzun oldu, gazetenin orta sayfasına göre hazırlayayım diye düşündüm. Biraz daha katkıda bulundum, baktım ki iş uzadı. Yani daha geniş alanlara girme lüzumu hasıl oldu ve bu kitap o şekilde ortaya çıktı. Teferruata girmeden, ana hatlarıyla huzurlu bir ailenin nasıl kurulabileceğini, hangi esaslara riayet edilmesi gerektiği üzerinde durdum. İnşallah faydalı olur."


Müslüman toplumun her türlü sıkıntısına dinin çare olacağını belirten Tepebaşı şu şekilde konuştu: "Bu kitabı okuyanlar, feminist düşünceden daha çok kadınları öne çıkarttığımı görecekler. Feministler belki de kendilerinin yaptıkları hataları, eksikleri burada görecekler. İslam bunların hepsine çözüm getirmiş. Bir toplumda huzur isteniyorsa evvela İslam ne demiş ona bakmaları lazım. Müslüman toplumun ilk defa bakacağı nokta budur. Modernizm, bilmem ne, modernlikle falan alakası yoktur kurtuluşun. Selamet doğrudadır, doğruyu bulmak için de ne gerekiyorsa onu yapmak lazım. Bu gün boşanma oranlarının yükselmesinin sebeplerinin altında bunları da görmek, neden o duruma geldiğimizi görmek lazım. Bunları izah etmeye çalıştım, kitabın içerisinde hepsine bir çözüm yolu göstermeye çalıştım. İnşallah faydalı olur.


Kaynağını bulmadığım bir şeyi koymadım, yazdığım halde çıkarttım. 4 defa kendim okudum, inceledim. Bir de eşime okuttuğum, incelettim. Ben aileyi dini ve sosyolojik açıdan inceledim." 

Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev B...

Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı

Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"

Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sı...

AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Te...

Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş z...

Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’...

Geben Vadisi Artık Milli Park!

Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle ...

Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz K...

Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspo...

Büyükşehir, İstiklalspor’un Şampiyonluk Yolculuğun...

Büyükşehir’den Dulkadiroğlu’na Gençlik Merkezi

Nurhak’ta Tatlar ve Yeni Mahalle’yi Karayoluna Bağ...

Ergonomik Çalışma Masası ile Konforlu Çalışma Alan...

TUSAŞ Yatırımında Sona Gelindi

“Altı Üstü Bilinç” adlı oyun büyük beğeni topladı

KSÜ’de “Doğu Türkistan Söyleşisi” düzenlendi

Canlı Hayvan Borsası’nda Kurban Satış Yerleri Kira...

Başkentte Kahramanmaraş Rüzgârı

Tomsuklu OSB’ni̇n yeni̇ Başkanı Mustafa Buluntu ol...

Yeni Kahramanmaraş Stadyumu projesi hayata geçiril...

Gül; “Alın teriyle yükselen Türkiye’yi birlikte in...

Nazlı Balduk İlkokulunda 23 Nisan Coşkusu

SOGEM, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimiyle Kapıların...

Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret

Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım

Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi ...

Andırınlılar Büyükşehir’in İftar Sofrasında Buluşt...

Aksu ve Karşıyaka Mahallelerini Birleştiren Yolda ...

İlk İftarı Milli İrade Meydanı’nda Birlikte Yapalı...

Marfi Otomotiv, Türkiye İkinciliğiyle Otomotiv sek...

HG Hospital basın mensuplarını misafir etti

Acil Durum Hastanesinin Mobilyaları Kahramanmaraş ...

Büyükşehir’den; 2 Bin 400 Yaşlıya Destek

Kahramanmaraş’ta Hapis Cezası İle Aranan Şahıs Yak...

Kurtuluş Bayramı Coşkusu İstanbul’da Devam Etti

Kadın Emeği Festivalle Taçlandı

Türkoğlu Dostluk Platformu’ndan istişare ziyaretle...

HG Hospital Kahramanmaraş büyük törenle hizmete aç...

KMTSO Başkanı Buluntu'dan "Kurtuluş Bayramı" mesaj...

Kahramanmaraş’ta sahte altın operasyonu

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş KSÜ Rek...

Dora: “Fiziki Yeniden Yapılanmanın Yanında Sosyal ...

Asrın Felaketinin Yıl Dönümünde Kapıçam’a Ücretsiz...

Şehit Yakınları Yedikuyular’da Ağırlandı

Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcısı Resul Arsl...

8 Numaralı Toplu Taşıma Hattının Güzergâhında Deği...

Şehit Hakan Akdere Gündüz Bakımevi açıldı

Belediye Ekipleri, Kaybolan Ziynet Eşyalarını Bulu...

Başkan Toptaş’tan 48 spor kulübüne 1,5 milyon TL’l...

“7 Güzel Adam” Sahne Alıyor

Büyükşehir’in YKS Kampı Gençleri Bekliyor!

Yedikuyular’a Haftanın Her Günü Toplu Taşıma Sefer...

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığından İl genel...

Kahramanmaraş’ta Cep Telefonu Hırsızlığı yapan şah...

Kahramanmaraş’ta Kadın Girişimciliğinin Sembolü Kİ...

KSÜ Oto Ekspertiz Merkezi’nin Açılışı Gerçekleştir...

Toptancılar Sitesi’nin Temelleri Atıldı

KMTSO Başkanı Buluntu’dan Çalışan Gazeteciler Günü...

Büyükşehir, DOĞAKA’nın Destekleriyle 3 Yeni Yatırı...

Büyükşehir’in Tiyatro Okulu ‘Sahne Maraş’ Perde Di...

İhtisas Akademi Açılış Lansmanı ve Dersi KSÜ’de Ge...

KSÜ’de 5. Geleneksel Türk Halk Müziği Konseri Düze...

Kahramanmaraş’ın ihracatı 1 milyar 128 milyon dola...

Kahramanmaraş’ta Sentetik Hap Ticareti Şüphelisi 4...

Yedikuyular’a Otobüs Seferleri Başlıyor!

KİPAŞ Holding’e Platin Global 100 Ödülleri’nde Pre...

29.7° / 13.6°

Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”

KSÜ’de “Doğu Türkistan Söyleşisi” düzenlendi

İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret

Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı

Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı

Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti

Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı

Görgel ‘Hedefimiz, Kahramanmaraş’ın içmesuyu geleceğini garanti altına almak”

Kahramanmaraş’ta Hapis Cezası İle Aranan Şahıs Yakalandı

Kurtuluş Bayramı Coşkusu İstanbul’da Devam Etti

Türkoğlu Dostluk Platformu’ndan istişare ziyaretleri

KMTSO Başkanı Buluntu'dan "Kurtuluş Bayramı" mesajı

Kahramanmaraş’ta sahte altın operasyonu

Asrın Felaketinin Yıl Dönümünde Kapıçam’a Ücretsiz Seferler Düzenlenecek

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığından İl genelinde operasyonlar

Kahramanmaraş’ta Cep Telefonu Hırsızlığı yapan şahıslar yakalandı

Toptancılar Sitesi’nin Temelleri Atıldı

KMTSO Başkanı Buluntu’dan Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Kahramanmaraş’ta Sentetik Hap Ticareti Şüphelisi 4 Kişi Yakalandı

Rektör Yasım’dan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan’a Ziyaret