TKDK Destekliyor Kahramanmaraş Kalkınıyor

TKDK Destekliyor 
Kahramanmaraş Kalkınıyor

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)Kahramanmaraş'ta toplam yatırım bedeli 214 Milyon Lira olan 213 yatırıma 100 Milyon Lira hibe ödemesi gerçekleştirdi.


Türkiye'nin kırsal kalkınma hamlesi, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Kahramanmaraş'ta et ve süt hayvancılığından kırsal turizme, süt ve et işleme tesislerinden yöresel ürünlere birbirinden farklı sektörlerde yatırımcıya destek olmaya devam ediyor. TKDK Kahramanmaraş İl Koordinatörü Ahmet Cemil Ceyhan yaptığı açıklamada: "Kahramanmaraş'ta çok önemli yatırımların gerçekleşmesine vesile olduğumuz için çok mutluyuz. Ciddi projelerin hayal kalmayıp hayat bulması adına Koordinatörlük olarak çok çaba sarf ettik. Nihayetinde geriye dönüp baktığımızda bu destekler sayesinde milyonlarca liralık yatırımın kent ekonomisine kazandırılmış ve yüzlerce insana yeni iş imkânı sağlanmış olduğunu net bir şekilde görebiliyoruz." dedi. Geçtiğimiz günlerde yine TKDK desteğiyle kurulmuş bir tesisin açılışını Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'nın teşrifleriyle görkemli bir organizasyonla yapmanın adeta Kahramanmaraş'ta verilen desteklerin taçlandırıldığı belirten Ceyhan, Sayın Bakanın Kahramanmaraşlıların davetini kırmayarak kente gelmesinden büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade etti.


Kahramanmaraş'ın meşhur dondurmasının yanı sıra tarhanasını da ilk defa AB desteğiyle tanıştırdıklarını belirten İl Koordinatörü Ceyhan, çiftçinin yanında olmaya, girişimcinin en büyük desteği olmaya devam edeceklerini söyledi. Kahramanmaraş'ta ilk hibe ödemesini yaptıkları 2012 yılından bu yana 213 projeye 100 Milyon Lira hibe ödemesi gerçekleştirdiklerini vurgulayan Ceyhan konuşmasına şöyle devam etti: "Proje hazırlık sürecinin meşakkatli olduğu söylenebilir ancak yüksek destek oranları ve her türlü vergi muafiyetinin sağlanıyor olmasının yatırımcılar için oldukça cazip olduğu ifade edilebilir. Ayrıca alınan bu destek neticesinde kurulan işletmelerin Avrupa Birliği standartlarında olması ve yüksek standartlı tesislerde üretilen ürünlerin de piyasada daha çok tercih edilmesi bir başka önemli kazanım olarak değerlendirilebilir." dedi.


13 Ekim 2017 tarihine kadar, dondurma üretim tesisleri, soğuk hava depoları ve kesimhanelerin kurulumu gibi yatırımları içeren işleme ve pazarlama sektörüne yönelik başvuruların alımına devam edeceklerini vurgulayan Ceyhan, yılsonuna doğru yeni bir çağrı ilanına çıkılabileceğini söyledi.TKDK'nın yatırım ve yatırımcı odaklı bir kurum olduğunu belirten İl Koordinatörü Ceyhan, vatandaşlara kapılarının sonuna kadar açık olduğunu ve kendilerine hizmet vermekten mutluluk duyduklarını ifade etti.


 




KSÜ’de “Doğu Türkistan Söyleşisi” düzenlendi
Canlı Hayvan Borsası’nda Kurban Satış Yerleri Kiralama İşlemi 15 Mayıs’ta Başlayacak
Başkentte Kahramanmaraş Rüzgârı
Tomsuklu OSB’ni̇n yeni̇ Başkanı Mustafa Buluntu oldu
Yeni Kahramanmaraş Stadyumu projesi hayata geçiriliyor
Gül; “Alın teriyle yükselen Türkiye’yi birlikte inşa ediyoruz.”
Nazlı Balduk İlkokulunda 23 Nisan Coşkusu
SOGEM, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimiyle Kapılarını Açtı
Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret
Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım
Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi Gördü
TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileriyle Kariyer Buluşmasında Bir Araya Geldi
İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret
Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı