15 Temmuz Din ve Değerlerimiz Paneli İlgi Gördü
Gündem 28.07.2017 13:07:22 0

15 Temmuz Din ve Değerlerimiz Paneli İlgi Gördü

Kahramanmaraş il Müftülüğü tarafından milletçe elim bir tecrübe olarak yaşadığımız 15 Temmuz'un seneyi devriyesinde "15 Temmuz Din ve Değerlerimiz” temasıyla bir panel düzenlendi.


15 Temmuz`u anlamak ve 15 Temmuz`da Yaşananları hatırlamak için Diyanet İşleri başkanlığı genelgesiyle Kahramanmaraş il Müftülüğünün hazırladığı panel Necip Fazıl Kültür Merkezi`nde gerçekleştirildi.


Panelin oturum başkanlığını Kahramanmaraş il müftüsü Celal Sürgeç yaparken, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Çoban,15 Temmuz Türkiye'yi işgal teşebbüsü ve Türkiye de Din eğitimi problemler, Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Altınöz de,15 Temmuz Destanı çerçevesinde Vatan- Millet- Bayrak- Ezan- Şehadet- Şehitlik kavramlarını açıkladılar.


15 Temmuz din ve değerlerimiz konulu panel Restabaiye Camii Müezzin Kayyımı Mücahit Asiltürk'ün okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı, 15 Temmuz sinevizyonu ile devam etti.


Kahramanmaraş il Müftüsü Celal Sürgeç panelin açılış konuşmasına panelistleri tanıtarak başladı, programa teşriflerinden dolayı katılımcılara teşekkür etti.


İl Müftüsü Sürgeç konuşmasında dinin sahibinin sadece Allah, kaynağının ise Kur'an-ı Kerim ve Hazreti Peygamber (S.A.V)`in sünneti olduğunu belirterek bu ulvi değerlerin yaşanması için ise bir vatanın olması gerektiğine değindi..


Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç; " Eğer bir toprak parçasında sadece yaşamak için bulunuyorsanız orası sıradan bir arsadır. Fiyat verene devredilir. Ancak bir yerde yaşamakla birlikte orayı yaşatmak için bulunuyorsanız işte orası vatandır. Şimdi bu sözün şiirsel karşılığı da şudur :'' Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır." vatansızlık nedir bilir misiniz? Hani geçen yıl karaya vurmuş Aylan bebek vardı ya. İşte vatansızlık o dur.  Vatansızlık nedir bilir misiniz? Hani gecen yıl Hollanda'da futbol holiganları tarafından yere bozuk para atılarak şınav çektirilen Suriyeli kadınlardır. Vatansızlık nedir bilir misiniz? Bu yıl Sakarya da karnındaki çocuğuyla tecavüze uğrayan ve katledilen o Suriyeli merhumedir. Allah kimseyi yersiz, yurtsuz, havasız, vatansız bırakmasın. Bu gün burada özgür bir şekilde bu paneli sunuyor isek bir vatanımız var demektir. Yoksa bu gün bunları da konuşamayacaktık."dedi.


İl Müftüsü Celal Sürgeç konuşmasının sonunda dinin kendilerine emanet olduğunun altını çizdi, hiç kimsenin kendini dinin yerine koymamasını istedi. Sürgeç; " Dini kim yörüngesinden çıkarmaya çalışıyorsa istismar ediyorsa bunun önünde durmak için bizim hem dini, hem de anayasal görevimizdir. Bunun için maaş alıyoruz. Çünkü devlet bize emanet, bu vatan bize emanet ve milletimiz bize emanettir. Kim bu milleti istismar ediyorsa onlara karşı yine biz duracağız. Hiçbir cemaat, hiçbir STK, kendini dinin yerine koymasın. Dinin sahibi Allah'tır. Ve yine hiçbir kişi, kurum, kuruluş, cemaat, STK, şimarıpta kendini devletin yerine koymasın. Devletin sahibi devlet ve kurumlarıdır. Devlet affetmez.  Biz şu anda olay üzerinde konuşuyoruz, hâlbuki daha çok  olayın sebebi üzerine konuşmalıyız. Bu olaylara kim sebep oldu ve suç kimin, biz nerede hata ettik? Hatayı değerlendirmek ve onunla yüzleşmekte erdemdir. Her insan, yaratılan hata, günah ve suç işleyebilir. Önemli olan suçu doğru analiz etmek ve ondan tecrübe çıkarmaktır. Bizim diyanet camiası olarak şuçumuz nedir? Bizim suçumuz, dini sahada boşluk bırakmaktır. Ayrıca Aşkımızı muhabbetimizi, gönlümüzü ve heyecanımızı kaybetmiş olmamızdır. Bizde dâhil İslam toplumu olarak maalesef aşkımızı kaybettik. Bu aşkımızı kaybetmekle diğer oluşumlara hizmet etmiş oluyoruz. Onun için tekrar aşkımızı, muhabbetimizi tazeleyelim. Bir daha boşluk bırakmaya bu toplumun tahammülü yok" şeklinde konuştu.


Programda Panelist KSÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Çoban katılımcılara 15 Temmuz Türkiye'yi işgal teşebbüsü ve Türkiye de Din eğitimi problemler konusunda aydınlatıcı bilgiler verdi. Çoban 15 Temmuzun tam adının Türkiye'yi işgal teşebbüsü olduğunu tuttuğumuz nöbetinde demokrasi nöbeti değil, vatan nöbeti olduğunu vurguladı.


KSÜ Fen- Edebiyat Fakültesi tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Altınöz de 15 Temmuz Destanı çerçevesinde Vatan- Millet- Bayrak- Ezan- Şehadet- Şehitlik kavramlarını en güzel şekilde dinleyenlere sunum yaptı. Altınöz konuşmasında, tarihin tekerrürden ibaret olmadığının altını çizdi, bir daha 15 Temmuzların yaşanmamasını istiyorsak tarihten ders alınmasının gerekliliğine vurgu yaptı. Altınöz Hz Âlinin sözüyle, "Her şeyi affediniz ama vatana ihanet edeni asla affetmeyiniz."diyen Yrd. Doç. Dr. Altınöz İslam dünyasında tek bir kalenin kaldığını oranında Türkiye olduğu belirterek konuşmasına son verdi.


İş İnsanı Mesut Şahinkanat’a Anlamlı Plaket

Büyükşehir, Melek’in En Büyük Hayalini Gerçekleşti...

Milli Savunma Bakanlığı, Onikişubat Belediyesi’nin...

Onikişubat Belediyesi’nin Kahramanlık Türküleriyle...

Cumhuriyet Yürüyüşü’nde Kahramanmaraş Tek Yürek Ol...

Gül’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Cumhuriyetin 102. Yılına Özel Konser KSÜ’de Gerçek...

Güreşin Kalbi Kahramanmaraş’ta Attı

TGGF Başkan Vekili Şahin Hopur’dan Milli Takıma Mo...

Dulkadi̇roğlu Beledi̇yesi̇ ve Ti̇caret İl Müdürlü...

13.Ufka Yolculuk Onikişubat Okul İdarecilerine Tan...

Onikişubat Belediyesi’nden 300 öğrenciyle orman te...

Aile Yılı’nda evlenecek çiftlere en büyük destek O...

SOGEM’in Yapay Zekâ Eğitimine Başvurular Başladı!

Yedi Güzel Adam Müzesi, Yeni ve Modern Kimliğiyle ...

“Deprem” Temalı Sergi KSÜ’de Açıldı

Huzurevi Sakinlerine Moral: ‘Turuncu Sofralar Etki...

Kahramanmaraş’ta Orman Parkı İhalesine Tepki

Yeni Nesil Gazeteciler İçin Dijital Medya Akademis...

Nurhak Devlet Hastanesinde İlk Ameliyat Başarıyla ...

Büyükşehir’den Özel Gereksinimli ve Yaşlılara Sosy...

Büyükşehir’den Üniversitelilere Hoş Geldin Hediyes...

Kahramanmaraş’ta 2026’ yılında 12 Bin Derslik Hede...

Kahramanmaraş’ta Örnek Barış: Tek Dert Kahramanmar...

Kır Ailesinin Mutlu Günü

Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’la İlgili Söyl...

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Kadın Goalba...

Zafer Bayramı Coşkusu Gökhan Türkmen Konseriyle Ta...

Onikişubat Belediyesi’nden personele Sağlıklı Yaşa...

SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne...

Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gaziler...

Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev B...

Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı

Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"

Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sı...

AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Te...

Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş z...

Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’...

Geben Vadisi Artık Milli Park!

Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle ...

Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz K...

Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspo...

Büyükşehir, İstiklalspor’un Şampiyonluk Yolculuğun...

Büyükşehir’den Dulkadiroğlu’na Gençlik Merkezi

Nurhak’ta Tatlar ve Yeni Mahalle’yi Karayoluna Bağ...

Ergonomik Çalışma Masası ile Konforlu Çalışma Alan...

TUSAŞ Yatırımında Sona Gelindi

“Altı Üstü Bilinç” adlı oyun büyük beğeni topladı

KSÜ’de “Doğu Türkistan Söyleşisi” düzenlendi

Canlı Hayvan Borsası’nda Kurban Satış Yerleri Kira...

Başkentte Kahramanmaraş Rüzgârı

Tomsuklu OSB’ni̇n yeni̇ Başkanı Mustafa Buluntu ol...

Yeni Kahramanmaraş Stadyumu projesi hayata geçiril...

Gül; “Alın teriyle yükselen Türkiye’yi birlikte in...

Nazlı Balduk İlkokulunda 23 Nisan Coşkusu

SOGEM, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimiyle Kapıların...

Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret

Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım

Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi ...

TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği

AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mima...

İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkila...

Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Baş...

Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı

Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti

Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüller...

Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sa...

KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş m...

21.8° / 11.9°

İş İnsanı Mesut Şahinkanat’a Anlamlı Plaket

Büyükşehir, Melek’in En Büyük Hayalini Gerçekleştirdi

Milli Savunma Bakanlığı, Onikişubat Belediyesi’nin dünyanın en büyük Türk Bayrağı’nı uzaydan görüntüledi

Onikişubat Belediyesi’nin Kahramanlık Türküleriyle Cumhuriyet Konseri’ne yoğun ilgi

Cumhuriyet Yürüyüşü’nde Kahramanmaraş Tek Yürek Oldu

Gül’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Cumhuriyetin 102. Yılına Özel Konser KSÜ’de Gerçekleştirildi

Güreşin Kalbi Kahramanmaraş’ta Attı

TGGF Başkan Vekili Şahin Hopur’dan Milli Takıma Moral Ziyareti

Dulkadi̇roğlu Beledi̇yesi̇ ve Ti̇caret İl Müdürlüğünden Ortak Deneti̇m

13.Ufka Yolculuk Onikişubat Okul İdarecilerine Tanıtıldı

Onikişubat Belediyesi’nden 300 öğrenciyle orman temizliği

Aile Yılı’nda evlenecek çiftlere en büyük destek Onikişubat Belediyesi’nden

SOGEM’in Yapay Zekâ Eğitimine Başvurular Başladı!

Yedi Güzel Adam Müzesi, Yeni ve Modern Kimliğiyle Hizmete Hazırlanıyor

“Deprem” Temalı Sergi KSÜ’de Açıldı

Huzurevi Sakinlerine Moral: ‘Turuncu Sofralar Etkinliği’

Kahramanmaraş’ta Orman Parkı İhalesine Tepki

Yeni Nesil Gazeteciler İçin Dijital Medya Akademisi Başladı

Nurhak Devlet Hastanesinde İlk Ameliyat Başarıyla Gerçekleştirildi