“Bir Olarak , O Ruhun Diri Olduğunu Dünyaya Gösterdik”

“Bir Olarak , O Ruhun Diri Olduğunu Dünyaya Gösterdik”

Çanakkale zaferinin 102. yıldönümü ve Şehitler Haftası münasebeti ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bütün ilçelerde "Çanakkale Geçilmez-Çanakkale'nin Maraşlı Şehitleri” adlı program düzenledi.


Kahramanmaraşlı tarihçi yazar Mehmet Işık'ın konuşmacı olarak katıldığı konferans, Türkoğlu ilçemizden başlayarak Nurhak'ta son buldu. Bütün ilçelerde yoğun katılımla gerçekleşen konferansta katılımcılar duygu dolu anlar yaşadılar. İzleyici reaksiyonu yüksek ve interaktif olarak gerçekleşen programda Çanakkale müzikleri eşliğinde duygusal şiirler okundu. Kuran'ı Kerim tilaveti ile başlayan programda özellikle gençlerin penceresinden konuya dokunan tarihçi-yazar Mehmet Işık ''Her yüzyılda başımıza bir felaket gelir,  tarihte bu hep böyledir.  2015 Hendek savaşları, hepiniz bilirsiniz ki kendi ülkemiz içinde hendekler kazdılar, İngilizden, Amerikadan, Fransızdan, Rustan aldıkları silahlarla gencecik çocuklarımızı şehit ettiler. Yıl 1915; tam 100 yıl önce karşımızda İngilizler, Fransızlar ve Ruslar...  O kadar kibirli millettir ki bunlar, diyorlardı ki İstanbul'a gireceğiz boğazda 5 çayını içeceğiz.  Türklerin parasını kullanmamıza gerek yok diyerek kendi paralarını bile bastırdılar. Onların böyle planları vardı, Allahın'da bir planı olduğunu hiç hesap etmediler. 1815'te kurulmuş bir tezgahın devamını yaşıyoruz  gençler! Sizlerden büyük adamlar istiyoruz , Çanakkale'yi anlatmak değil , özümsemek gerek. Bizlere Fatih Sultan Mehmet gibi Sultan Süleyman gibi bir fermanı yetecek liderler lazım . Bunu yeniden gördük . Allah Cumhurbaşkanımızdan  razı olsun . Meydanlarda yeniden , bir olarak o ruhun diri olduğunu dünyaya gösterdik. " dedi.


Tarihçi-yazar Işık, Çanakkale savaşının yedi düvele karşı verildiğine dikkat çekerek, çocuklarımızın eğitimine Çanakkale'den başlanılması  gerektiğini söyledi. Yaşanmış olayları örnek göstererek daha anlaşılır halde açık anlatımlarda bulundu. Tarihimizi çok iyi anlamamıza dikkat çekerek katılımlarından  dolayı herkese teşekkür ederek kitaplarını imzaladı .




Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı
Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspor’a Tebrik Mesajı
Büyükşehir, İstiklalspor’un Şampiyonluk Yolculuğunu Dev Ekranda Sporseverlerle Buluşturdu
Büyükşehir’den Dulkadiroğlu’na Gençlik Merkezi
Nurhak’ta Tatlar ve Yeni Mahalle’yi Karayoluna Bağlayan Arter Genişletiliyor
Ergonomik Çalışma Masası ile Konforlu Çalışma Alanları
TUSAŞ Yatırımında Sona Gelindi
“Altı Üstü Bilinç” adlı oyun büyük beğeni topladı
KSÜ’de “Doğu Türkistan Söyleşisi” düzenlendi
Canlı Hayvan Borsası’nda Kurban Satış Yerleri Kiralama İşlemi 15 Mayıs’ta Başlayacak
Başkentte Kahramanmaraş Rüzgârı
Tomsuklu OSB’ni̇n yeni̇ Başkanı Mustafa Buluntu oldu