Sınavların Yaklaşması İle Artan Kaygı Düzeyi

Sınavların Yaklaşması İle Artan Kaygı Düzeyi

İnsanoğlu dünya 'ya geldiği andan itibaren bir öğrenme süreci içine girer ve bu süreç yaşamımızın sonuna kadar devam eder. Öğrenme, kişinin yaşamını sürdürebilmesi ve süregelen yaşamdan doyum alması için gerekli tüm bilgi, eylem ve becerilerin kazanılması

Öğrenilenlerin belli bir amaca yönelik kullanılması bireyin performansını ortaya koyar…

Diğer bir açıdan baktığımızda performans, kişinin akıl, duygu ve davranış düzeyinde daha önceden kazanmış olduklarının, belli bir durum ve zaman kesitinde, eylemsel olarak ortaya konulma şeklidir.

Bireylerin performansının en iyi olduğu durum, onun o alanda var olan potansiyelinin tümünü eyleme dönüştürebildiği durumdur. Ancak çeşitli iç ve dış etkenler nedeniyle gerçek potansiyelin performansa dönüşmesi zaman zaman güçleşebilir. Bu etkenlerden biri de yüksek kaygıdır.

Yaklaşan TEOG sınavları ile tüm öğrenci ve velilerde kaygı düzeyi oldukça yüksek. Kaygıdan korunmak için özellikle kaygının nedenlerini tespit etmenin önemli olduğunu, kişinin yeterlilikleri ve yetersizlikleri belirlenerek, eksik olduğu alana kontrollü müdahale etmenin çok önemli olduğunu vurgulayan Simya Eğitim Kurumları Genel Müdürü Muhammet Kasap, şu önerileri getirdi;

" Öğrencilerimiz için gerçekçi hedefler oluşturmak, uygulanabilir planlama yapmak, olumsuz düşünceleri objektif gerçeklere dayandırmak ve tüm değerlendirmelerin kısa ve uzun dönemli amaçlara katkıda bulunmasını ve durumu çözmeye yardımcı olmasını sağlamak hem eğitimciler hem de tüm veliler için en doğru hareket olacaktır.

Ailelerin özellikle sınav dönemlerinde, çocuğunu başkalarıyla kıyaslamaması, sınavın hayattaki başarının tek kriteri olarak görülmemesi, sınava hazırlanma süresince harcanan maddi bedelin hatırlatılmaması da oldukça önemli bir nokta.

Aileler çocuklarının sosyal yaşam olarak da hareketli olmalarına fırsat vermeliler, örnek olmalı, desteklemeli, uygun çalışma ortamı ve beslenme koşullarını sağlamalı, başarısızlıklarını kabul etme sorumluluğunda da olmalıdırlar." dedi.

Yaklaşan TEOG sınavı ile öğrencilerin yükselen kaygı düzeyini minimize edebilmek adına ailelerin, çocuğunu ilgi ve yetenek alanlarına göre değerlendirmesi, ayrıca onların duygu ve düşüncelerine önem verdiklerini onlara hissettirmelerinin de oldukça faydalı olacağının altını çizerken " Simya Eğitim Kurumları olarak tüm öğrencilerimize TEOG sınavında başarılar diliyoruz." ifadesini kullandı.



Gül; “Alın teriyle yükselen Türkiye’yi birlikte inşa ediyoruz.”
Nazlı Balduk İlkokulunda 23 Nisan Coşkusu
SOGEM, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimiyle Kapılarını Açtı
Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret
Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım
Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi Gördü
TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileriyle Kariyer Buluşmasında Bir Araya Geldi
İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret
Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı
Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti
Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüllere dokunan hizmetler
Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı
KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş meclis toplantısı gerçekleştirildi