İşitme Engellilere “Berat Kandili Ve Peygamber Sevgisi” İşaret Diliyle Anlatıldı

İşitme Engellilere “Berat Kandili Ve Peygamber Sevgisi” İşaret Diliyle Anlatıldı

Kahramanmaraş`ta İşitme ve Konuşma Engellilerin Derneği olan Kahramanmaraş Sessizler Derneğinde İşaret dili ile Berat Kandili ve Peygamber Ahlakı ve hayatı Din Görevlileri ve Gönüllüleri derneği başkanı Kirişçi Cami İmam hatibi Şevket Bozdoğan tarafından

Kahramanmaraş Sessizler Eğitim Kültür Ve Spor Kulübü Derneğinde yapılan toplantının açılış konuşmasını Sessizler Derneği Eğitim bölümü Başkan`ı Abdurrahman Akbaba yaptı. Akbaba; ''Biz yönetime gelince üyelerimize her konuda bilgi vermek onları bilgilendirmek Amacıyla her hafta alanında uzman konuşmacı davet ediyoruz, geçen hafta İlimiz Afet acil durum il müdürlüğü tarafından deprem, yangın ve diğer afetlerle ilgili olarak uzmanlarımız tarafından uygulamalı bilgilendirme yapıldı. Bugün ise ilimizin saygın din adamlarından aynı Zaman`da Din görevlileri ve gönüllüleri derneği Başkan`ı Şevket Bozdoğan Hoca Efendi konuşmacı olarak katıldı kendilerine üyelerimiz adına teşekkür ediyoruz'' Dedi.

Kahramanmaraş Din Görevlileri ve Din gönüllüleri derneği Başkan`ı ve Kirişçi Camii imam hatibi Şevket Bozdoğan Hoca efendi'nin konuşmacı olarak katıldığı sohbete ilgi yoğun oldu. Başkan Bozdoğan konuşmasında Peygamberimizin ifadesiyle rahmet ayında bulunduklarını söyledi. Din Gönüllüleri ve görevlileri derneği başkanı Şevket Bozdoğan konuşmasında bu gecenin Berat gecesi ve mübarek gece olduğunun altını çizdi şöyle dedi; "Cenab-ı Allah biz aciz kullarının gaflete ve günaha düşeceğini bildiği için bizlere bu mübarek gecelerle bizlere büyük lütuflar ihsan eylemiştir. Bunlardan bir tanesi Berat gecesidir. Feyiz ve bereketin bol olduğu, duaların kabul edildiği, tövbelerin kabul edildiği kurtuluşa ereceğimiz bir gecedir. Sözlerime başlarken bu aziz vatan için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Kul olarak Rabbimize gönülden kalpten, samimiyetle boynu bükük yönelmeliyiz. Yeter ki bu gecenin idrakinde olalım. Sizler işaret diliyle bir araya geliyor bu halinizle şükrediyorsunuz. Peygamberimizi şöyle buyuroyor; "Bir kardeşine tebessüm etmen sadakadır." Hz Peygamber merhamet ve tevazu gösterirdi. Ne mutlu bize ki ümmetine çok düşkün çok se3ven bir Peygamberin Ümmetiyiz."

Konuşma sonrasında İşitme Engelliler Derneği üyelerinin sorduğu dini sorular konuşmacı Şevket Bozdoğan tarafından cevaplandırıldı.



TUSAŞ Yatırımında Sona Gelindi
“Altı Üstü Bilinç” adlı oyun büyük beğeni topladı
KSÜ’de “Doğu Türkistan Söyleşisi” düzenlendi
Canlı Hayvan Borsası’nda Kurban Satış Yerleri Kiralama İşlemi 15 Mayıs’ta Başlayacak
Başkentte Kahramanmaraş Rüzgârı
Tomsuklu OSB’ni̇n yeni̇ Başkanı Mustafa Buluntu oldu
Yeni Kahramanmaraş Stadyumu projesi hayata geçiriliyor
Gül; “Alın teriyle yükselen Türkiye’yi birlikte inşa ediyoruz.”
Nazlı Balduk İlkokulunda 23 Nisan Coşkusu
SOGEM, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimiyle Kapılarını Açtı
Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret
Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım
Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi Gördü
TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileriyle Kariyer Buluşmasında Bir Araya Geldi