İskep'ten Mezun Olup Kepleri Fırlattılar

İskep

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin İSKEP kapsamında dezavantajlı bireylere yönelik İş-Kur işbirliği ile verilen girişimcilik kursunu tamamlayan kursiyerler sertifikalarını alarak kepleri havaya fırlattılar.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Katiphan'da gerçekleştirilen sertifika törenine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Züver Çetinkaya, İş-Kur Müdürü Ali Yüce, Proje Eğitmeni Abidin İçten, İSKEP Koordinatörü ve Engeliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam ile 25 kursiyer katıldı.

Sertifika dağıtım töreninde ilk olarak söz alan Proje Eğitmeni Abidin İçten, 15 gün süren eğitimleri tamamladıklarını ve kursa katılarak sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere 45 gün proje hazırlama desteği verileceğini ifade ederek başta büyükşehir belediyesi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

İş-Kur Müdürü Ali Yüce ise yaptığı konuşmasında: "Biz bu tür projeleri önemsiyoruz. Çünkü sizler kendi işinizi kurana kadar bizim iş arayanlarımız iken işveren konumuna gelmeniz veya büyüklüğüne küçüklüğüne göre en az yanında bir iki kişi çalıştıran bir projede paydaş kurum olarak yer almak gerçekten ciddi mana da bizi mutlu ediyor. 

Büyükşehir Belediyesi'nin teknik belediyecilik hizmetleri yanında böylesine anlamlı hizmetleri de geliştirmelerinden dolayı Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Açılış konuşmaları bölümünde son olarak söz alan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Züver Çetinkaya ise yaptığı konuşmada: " İskep çok ayaklı bir proje bunlardan birisi de şu anda sizlerin yaptığınız bu günde finalini yaptığınız eğitim, Fakat İskep tamamında yaptığımız işleri bir tarafa koysak bile sadece şu girişimcilikle ilgili yaptığımız bu faaliyetimiz bile iskep projesine Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin girmesine yeterli bir sebep. Çünkü somut bir çıktısı var şuanda karşımızdaki arkadaşlarımıza baktığımızda bunun karşılığını görüyoruz. Ama biraz öncede dediğimiz gibi biz bütün enerjinizi eğitim boyunca yüklendiğiniz bütün enerjinizi bundan sonrada devam ettirmenizi istiyoruz. Sizin başarınız, bizim başarımız. Siz başarılı olduğunuz derece de biz de kendimizi başarılı sayacağız. 

Hayatınızın bundan sonraki aşamasında bu 15 günde edindiğiniz bilgileri mutlaka ve mutlaka kullanmalısınız. Kendiniz için Kahramanmaraş halkı için ülkeniz için mutlaka bunu yapmanız lazım. Hepinize ayrı ayrı başarılar diliyorum" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Genel Sekreter Yardımcısı Çetinkaya, Proje Eğitmeni İçten'e günün anısına ceviz oyma mücevher sandığı hediye etti.

Sertifikaların dağıtılmasının ardından pasta kesimine geçilerek hep birlikte pasta kesildi.

Sertifika törenine katılanlar daha sonra hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirirken, sertifikalarını alan kursiyerler keplerini havaya fırlatarak sevinç gösterisinde bulundular. (HABER MERKEZİ)



Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”
Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı
Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"
Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri
Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı
Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspor’a Tebrik Mesajı
Büyükşehir, İstiklalspor’un Şampiyonluk Yolculuğunu Dev Ekranda Sporseverlerle Buluşturdu
Büyükşehir’den Dulkadiroğlu’na Gençlik Merkezi
Nurhak’ta Tatlar ve Yeni Mahalle’yi Karayoluna Bağlayan Arter Genişletiliyor
Ergonomik Çalışma Masası ile Konforlu Çalışma Alanları