KSÜ'de, “Sağlık Kurumlarında Girişimcilik” Paneli Düzenlendi

KSÜ

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Sağlık Yönetimi Bölümü öğrencilerine yönelik "Sağlık Kurumlarında Girişimcilik” konulu panel düzenlendi.

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu'nda düzenlenen panelin açılış konuşmasını Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü ve Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Abdullah Soysal yaptı. 2 yıl önce öğrenci almaya başlayan Sağlık Yönetimi Bölümü'nün bu kısa sürede gerçekleştirdiği faaliyetlerle farkını hissettirdiğini belirten Doç. Dr. Soysal, "Bölümden mezun olan arkadaşlarımız memuriyeti tek seçenek olarak görmemeli. Girişimcilik, ciddi getirileri olan bir alandır. Farklı alternatifleri denemekten, elimizi taşın altına koymaktan çekinmemeliyiz." diye konuştu.

Sağlık girişimciliğinin zengin bir alan olduğunun altını çizen Soysal, "Sağlık alanında katma değer sağlayan ürünler üreterek hem girişimcilik açısından önemli bir adım atmış, hem de ekonomiye katkı sağlamış oluruz." dedi.

Açılış konuşmalarının ardından "Sağlık Kurumlarında Girişimcilik" konulu panele geçilirken, Özel Devakent Hastanesi Kalite Müdürü Ali Yalçın ve Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Hanifi Dağoğlu Sağlık Yönetimi Bölümü öğrencilerine sektöre ilişkin bilgiler verdi.

Sağlık kurumlarında yönetim yapısına ilişkin bilgi veren Ali Yalçın, sağlık kurumlarında bir alandaki sıkıntının bütün alanları etkilediğini söyledi. Sağlık alanında önemli ölçüde nitelikli eleman açığı olduğunu vurgulayan Yalçın, "Nitelikli olarak yetişenler için sağlık alanında çok fazla iş alternatifi var. Sağlık alanında en önemli problem de nitelikli elemanı elde tutamamak." diye konuştu.

"Türkiye'de insan kalitesi ne yazık ki istenen seviyede değildir ve bu, sağlık alanında önemli bir problemdir." diyen Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Hanifi Dağoğlu ise sağlık alanındaki kalite çalışmalarının sadece özel hastanelerde değil devlet hastanelerinde de yürütülmesi gerektiğini söyledi.

Panele KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Bakan, İİBF Dekanı Prof. Dr. İbrahim Örnek, öğretim üyeleri ve Sağlık Yönetimi Bölümü öğrencileri katılırken, panel soru cevap bölümünün ardından son buldu.(HABER MERKEZİ)

 



SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne Başvurular Başladı!
Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gazilerle Bir Araya Geldi
Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”
Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı
Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"
Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri
Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı
Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspor’a Tebrik Mesajı
Büyükşehir, İstiklalspor’un Şampiyonluk Yolculuğunu Dev Ekranda Sporseverlerle Buluşturdu
Büyükşehir’den Dulkadiroğlu’na Gençlik Merkezi