Maraş`ın Ve Ökkeş`in Destanı`nın Yazarı Vefat Etti

Maraş`ın Ve Ökkeş`in Destanı`nın Yazarı Vefat Etti

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, "Adamın su gibi akanıdır Maraşlı” dizeleriyle Kahramanmaraşlıları tarif eden şair Gülten Akın`ın vefatı dolayısıyla bir taziye mesajı yayınladı.


 

 

Başkan Erkoç, mesajında şu ifadelere yer verdi:

                "Ülkemizde Türk şirinin önemli şairlerinden birisi olarak kabul edilen ve Kahramanmaraş`la ilgili yazdığı akıllara kazınan "Adamın su gibi akanıdır Maraşlı"  dizelerinin sahibi Gülten Akın`ın vefatını derin bir teessürle öğrenmiş bulunmaktayım.

                1970`li yıllarda Vali Yardımcımızın eşi olarak Kahramanmaraş'ta bulunan ve şehrimizde Avukat olarak da görev yapan, kurtuluş destanımızı anlattığı "Maraş`ın ve Ökkeş`in Destanı" adlı manzumesiyle adeta Kahramanmaraşlıların hafızasına kazınarak, gönlünde müstesna bir yer edinen merhum Gülten Akın`ı gelecekte de saygıyla yad edeceğiz.

                Merhum Gülten Akın`a Allah`tan rahmet, yakınlarına, sevenlerine, edebiyat ve sanat camiasına başsağlığı diliyorum.'' (HABER MERKEZİ)



SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne Başvurular Başladı!
Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gazilerle Bir Araya Geldi
Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”
Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı
Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"
Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri
Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı
Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspor’a Tebrik Mesajı
Büyükşehir, İstiklalspor’un Şampiyonluk Yolculuğunu Dev Ekranda Sporseverlerle Buluşturdu
Büyükşehir’den Dulkadiroğlu’na Gençlik Merkezi