AK Parti Milletvekili Adayları Tanıtıldı
Gündem 6.10.2015 11:49:35 0

AK Parti Milletvekili Adayları Tanıtıldı

Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Adayları Tanıtım Toplantısı'nda Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekili Mahir Ünal seçim vaatlerini açıklarken siyasetçilerin, gazetecilerin gündeme getirdiği eksik ve ihtiyaçları düzeltmekle görevli olduğunu v

"SİYASETÇİLER ÇÖZÜM ÜRETMELİDİR"

Gazetecilerin ildeki eksiklikleri yazmasının gayet doğal olduğunu ifade eden Adalet ve Kalkınma Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Mahir Ünal, "Kahramanmaraş'ımızda bugüne kadar ne bir siyasetçimizle ilgili, ne bir yerel yönetimcimizle ilgili hamdolsun bir sorun yaşanmadı. Yani elbette doğal olarak basın yazıyor ancak yazdıkları herhangi bir şekilde yüz kızartıcı ya da siyasetin, erdemin, ahlakın temel ilkelerine helal getirecek şeyler değiller. Bugün geldiğimiz noktada biz siyasetçi olarak ‘Şunları yaptık ya yeter' deme lüksümüz yok. Bir mahallede yol yapılmış, parke taşı döşenmiş, oyun alanları yapılmış ama bir mahallede diyelim ki çocuk oyun alanı yok. O mahallede çocuk oyun alanı hakkının olmadığını basın mensuplarının duyurması son derece doğal bir şey. Yöneticilerin basın eliyle duyduğu eksikleri gidermesi gerekiyor. Çünkü siyasetçiler ve yöneticiler buna talip olarak çıkmışlardır. Biz siyasetçiler bu meselelerin çözümüne talip olduk." dedi.

"‘O KADAR ŞEY YAPTIK YETER' DEME LÜKSÜMÜZ YOK"

Konuşmasında Kahramanmaraş'taki siyasi tabloyu diğer illerle kıyaslayan Ünal, "Diğer illerdeki basını, siyaseti ve yerel yönetimleri gözlemliyorum, hani derler ya "Ol mahiler ki derya içredir deryayı bilmezler" Kahramanmaraş'ta yaşayanlar Kahramanmaraş'ın sükûnet, makuliyet ve huzur içinde olduğunu görmeyebiliyor. Hamdolsun Kahramanmaraş'ımız her anlamda yerel yönetimiyle, milletvekilleriyle, basınıyla, diğer ilçelerdeki STK'larla son derece uyum içerisinde." dedi.

Toplantıda kendisini tanıtan Adalet ve Kalkınma Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Oğuzkan Güzel, "Kahramanmaraş'ın yenilenen AK Partisiyle karşınızdayım, 1971 yılında Tekir Mahallesi'nde doğdum, Ulu Camii'ye bakan taraftan, çocukluğun burada geçti. Daha sonra Kaledibi'ne taşındık. Albayrak İlkokulu'nda okudum. Daha sonra askeri lise sınavlarını kazanarak Bursa'da Fransızca eğitim gördüm. Sonrasında Ankara Üniversitesi'nde Hukuk Fakültesini bitirdim. Aynı bölümde yüksek lisans yaptıktan sonra Avrupa Birliği Hukuku üzerine yüksek lisans yaptım. İdare ve Ekonomi Hukuku üzerine de doktora çalışmam mevcut. Sonrasında devletimizin imkanlarıyla ABD'de Amerikan Hukuku üzerine master yaptım. 2011 seçimlerinde ve 2015 seçimlerinde aday adayıydım." dedi.

Kendisini tanıtan bir başka Adalet ve Kalkınma Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Adayı İmran Kılıç, "Kahramanmaraş'ta doğdum, tahsilimi üniversiteye kadar burada yaptım. Üniversite ve Yüksek Lisans eğitimimi Atatürk Üniversitesi'nde tamamladım. 30 yıllık görev hayatımı, il ve ilçe müftülüklerimin 24 yılı ile fiilen Kahramanmaraş'ta geçirdim. Milletvekili adayı olarak ülkeme ve milletime yeni hizmetler etmek için bu görev bize tebliğ olundu. Rabbimden hayırlısını istiyorum. Büyüklerimiz demiş ki, "Bir milletin bekası idarecilerin adaletine, güvenlik güçlerinin cesaretine, zenginlerin sehavetine, halkın da fedakarlığına ve gayretine bağlıdır." Hep sahada olduk, sahadan bir an bile çekilmedik, halkımızla beraber bayramlaştık, düğünlerine, taziyelerine katıldık. Şehit ve gazi ailelerini ziyaret ettik. Halkımızla biriz, onlarla beraberiz. Gerçekten bu defa halkımızda, öncekinden daha fazla bir aşk ve gayret görüyoruz. Allah milletimize daha güzel günler göstersin." dedi.

7 Haziran'da Milletvekili seçilen ancak hükümet kurulamadığından yeniden aday olan Adalet ve Kalkınma Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Mehmet İlker Çitil, "Kendimi tanıtmam gerekirse, İl Sağlık Müdürlüğü görevimce hemşerilerimize 4-5 yıl gibi bir süre hizmet vermeye başladım. Ayrıca Kamu Yönetimi alanında yüksek lisans yapma fırsatım oldu. Bu hem mesleğime, hem de siyasi boyutta bakış açımı değiştirerek bir değer kattı kendime. İkinci dönemimiz, 25. Dönem için Şubat ayı ile birlikte sahaya indik o gün bugündür sahada çalışmaya devam ediyoruz. Elbette beklediğimiz olmadı. Özellikle ülkemiz açısından tek başımıza iktidar olamayışımızın sıkıntılarını hep birlikte, bizler sizler, iş adamları yaşadık. Huzur ve ekonomik istikrar açısından ayrıca bu durumu fırsat bilen belli mihraklar açısından da farklı şeylere dönüştürülmeye çalışıldı. Allah'a şükür devletimiz dimdik ayakta, gereken neyse bu süreçte yapılıyor. 7 Haziran öncesinde yaptığımız seçim çalışmaları sonucunda Türkiye'de Kahramanmaraş'ı 3. sıraya yükselttik. Ancak bu başarı ve hatta milletvekili seçilmemiz bizi sevindirmedi, çünkü tek başımıza iktidar olamadık." dedi.

DİĞER MİLLETVEKİLİ ADAYLARININ ÖZGEÇMİŞLERİ ŞÖYLE

Adalet ve Kalkınma Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Mehmet Uğur Dilipak, 1972 yılında Kahramanmaraş'ta doğdu. İlkokul öğrenimini Kurtuluş İlkokulunda tamamladı. 1992 yılında Orta ve Lise öğrenimini Kahramanmaraş İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1993-1997 yılları arasında Lisans Eğitimini İstanbul Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği bölümünde tamamladı.

Adalet ve Kalkınma Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Celalettin Güvenç, 1959, Kahramanmaraş`ta doğdu. 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi`ni bitirdi. Sırasıyla Devrek, Kargı Kaymakam Vekillikleri, Altınözü, Beytüşşebap, Kürtün Kaymakamlıkları, Adıyaman Vali yardımcılığı, Mülkiye Başmüfettişliği, Denizcilik Müsteşar Yardımcılığı ve Erzurum Valililiği yapmıştır. 27 Nisan 2008 tarihinde Manisa valisi olarak atanmıştır. 17 Ağustos 2011 tarihinde Resmî Gazetede yayımlanan bakanlar kurulu kararıyla Şanlıurfa Valiliği`ne getirilmiştir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Adalet ve Kalkınma Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Nursel Reyhanlıoğlu, 1968 Kahramanmaraş doğumlu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Kahramanmaraş`ta tamamladı. Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Mezunu. Halen Serbest Eczacılık yapmakta. AK Parti Kuruluşundan itibaren aktif olarak görev aldı. AK Parti il Kadın Kolları kurulmasından 2009 yılına kadar Yönetim ve Yürütme Kurulunda çeşitli görevler aldı. 2009-2015 Yılları arasında Kahramanmaraş il Kadın Kolları Başkanlığı görevini yaptı. Evli ve 2 çocuk annesi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Veysi Kaynak, 1962 Kahramanmaraş` ta doğdu. 1981 yılında Kahramanmaraş İmam- Hatip Lisesinden, 1985 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 1987 yılında Refah Partisi Kahramanmaraş İl Sekreterliği, 1989-1999 yılları arasında Kahramanmaraş Belediye Meclis Üyesi, Belediye Başkan Yardımcılığı ve Belediye Başkanvekilliği görevlerinde bulundu. 1999 yılı Ocak - Nisan ayları arasında Kahramanmaraş Belediye Başkanlığı yaptı. 2001 yılında AK Parti Kahramanmaraş Kurucu İl Başkan Yardımcılığı ve Siyasi Hukuki İşler Başkanlığı, 2002-2007 yılları arasında ise Kahramanmaraş İl Başkanlığı görevlerinde bulundu. 23. Dönem AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili olarak seçildi. AK Parti Grup Yönetim Kurulu Üyeliği ve TBMM Adalet Komisyonu Üyeliği görevlerini yürüttü. 2011-2015 yılları arasında Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakan Yardımcılığı yaptı. Halen Uluslararası Yolsuzlukla Mücadele Akademisi ( IACA ) Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmektedir. Evli ve beş çocuk babası olan Av. Veysi KAYNAK orta derecede Arapça ve İngilizce bilmektedir.

Adalet ve Kalkınma Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Mahir Ünal, 1966, Kahramanmaraş, Elbistan doğumlu. 1984 Bahçelievler Kocasinan Lisesi, 1991 Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. 1997 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sosyal Yapı ve Sosyal Değişme Ana Bilim Dalı'nda yüksek lisansını tamamladı. Kent çalışmaları, yerel yönetimler ve siyasal iletişim konularında danışmanlık hizmetleri vermenin yanı sıra özel bir üniversitede Davranış Bilimleri Bölüm Başkanlığı görevini yürüttü. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından 2003 yılında gerçekleştirilen Siyaset Akademisi'nde etkili iletişim dersleri ve bir vakıf üniversitesinde MBA'da Örgütsel Davranış dersleri verdi. 2005 yılında İTO'da müşavir olarak görev yaptı. 2007-2009 yıllarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. Ak Parti 2004 Yerel Seçim, 2007 Genel Seçim ve 2009 Yerel Seçim kampanyalarında görev aldı ve birçok yurtdışı seçim kampanyasında danışmanlık hizmeti verdi. İstanbul Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Ana Bilim Dalı'nda doktora çalışması devam ediyor. AK Parti TBMM Grubu'nda Grup Başkanvekili olarak görev yapmaktadır. Arapça ve İngilizce biliyor. (SAFA GAYRET)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.3° / 13°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı