‘Sanat Yeterince Desteklenmiyor
Gündem 6.08.2015 09:40:04 0

‘Sanat Yeterince Desteklenmiyor'

Birçok edebiyat, sanat dergisinde sulu boya çizimleriyle yer alan Ressam Harun Keklik, Kahramanmaraşlıların sanata olan ilgisiyle ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu.

Kahramanmaraş'taki sanat anlayışını nasıl bulduğunu sorduğumuz Ressam Harun Keklik, "Öncelikle ilimizde sanatı anlayışını analiz edecek olursak, sanatın her haliyle kendini belli ettiğini görürüz. Herkesin malumu şairler şehri, Kahramanmaraş olarak bilinir. Bunun yanında çok yetenekli ressamlarının da olduğu aşikar. Kahramanmaraş'ta sanata verilen değere gelecek olursak, Kahramanmaraş'ın kalender bir insan profili var. Bu kalender insanlar her daim sanata gereken ilgi ve değeri veriyor. Lakin biz ressamların muzdarip olduğu konu eserlerini sanatseverlere sunacak uygun bir vitrinimizin olmayışıdır. Bu konuda belediyemize, siyasilerimize, işadamlarımıza görevler düşmektedir. Sergilerimizi genelde Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde ve Piazza AVM'de açıyoruz." dedi.

Sulu boya tarzıyla ön plana çıkan Ressam Keklik, "Sulu boyanın bende farklı bir yeri var. Sulu boya tekniğiyle kendimi daha iyi ifade ediyorum. Konu olarak genellikle doğa, İstanbul ve portre çalışıyorum. Burada açtığımız sergilerde halkın şair ve edebiyatçı üstatlarımızın ilgisinden memnun oluyoruz. Son yıllarda Kahramanmaraş'ın edebiyatın ve şiirin başkenti olduğu doğrudur. Bir Kahramanmaraşlı olarak her evde ya şiirle ya resimle ilgilenen insanlar olduğunu söylemek abartılı olmaz sanırım. Bu gösteriyor ki, Kahramanmaraşlılar insanı içten, samimi, duygu yoğunluğu çok olan insanlar. Naçizane Kahramanmaraşlı bir ressam olarak ben üzerime düşeni yapmaya çalışıyorum. Memeleketimin şair ve edebiyatçı üstadları dergi ve kitaplarında çalışmalarımı kullanıyorlar. Katkım olduğu için çok mutlu oluyorum. Resme ilgisi olan gençlere ellerindeki yeteneğin farkında olmalarını öneririm. Çok çok çalışmaları bunun için de resim atölyelerinden kurs alıp Üniversitede akademik eğitimlerini tamamlamalılar." dedi.

Harun Keklik'in çizimleri; Alkış, Altın Külah, Usare, Edebiyat Yaprağı olmak üzere hemen hemen tüm Kahramanmaraş kaynaklı dergide yer almaya devam ederken, Ercan Kozanoğlu'nun ‘Serçe' adlı öykü kitabının kapağında da yer aldı. (SAFA GAYRET)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.2° / 14°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı