Bitkilerle Zayıflamak Mümkün
Gündem 23.06.2015 09:06:49 0

Bitkilerle Zayıflamak Mümkün

Gazetemize konuşan Bitkisel Sağlık Ürünleri Satıcısı Yaşar Balbaba, Bitkisel zayıflama ürünlerinin içeriği hakkında bilgi verdi.

Bitkisel zayıflama ürünlerinin düzenli olarak kullanılması halinde zayıflanıldığının kanıtlandığını belirten Bitkisel Sağlık Ürünleri Satıcısı Yaşar Balbaba, "Bitkisel zayıflama ürünü olarak andığımız tokluk hissi veren ve bağırsakların daha düzenli çalışmasını sağlayan karışımlar tamamen doğal bitkilerden oluşuyor. Örnek olarak zayıflamak isteyenlere önerdiğimiz bir gıda takviyesinin şu bitkilerin doğru orantıyla karışmasından meydana geliyor. Biberiye, sandolof sakızı, gıpte, funda yaprağı, rezene, defneyaprağı, anason, kekik, portakal kabuğu, mersin yaprağı, papatya, ardıç tohumu. Bu bitkiler yerli gıda mühendisleri, kimyagerler ve doktorlar tarafından dikkatli şekilde karıştırarak markalar oluşturuluyor." dedi.

Bitkisel gıda takviyesi alacak vatandaşların kapalı ambalajları tercih etmeleri gerektiğini ifade eden Yaşar Balbaba, "Bitkisel gıda takviyelerinin üzerindeki uyarıları okumadan kullanmamak gerekiyor. Üzerinde, şu ilaçları kullananlar, şu sağlık sorunu olan vatandaşlar bu gıda takviyesini kullanmadan önce doktoruna danışmalı şeklinde uyarılar var. Bazı ürünlerimizde bu gibi uyarılar yok, üzerinde uyarı bulunmayan bitkisel gıda takviyeleri ilaç kullananlar veya sağlık sorunları olanlar için tehdit oluşturmuyor demektir. Her şeyin fazlası zarardır anlayışı bitkisel gıda takviyelerinde de geçerli, üzerinde belirtilen miktardan fazla tüketimi desteklemiyoruz. Bu konuda kullanıcıları uyarıyoruz. Evde tamamen doğal sebzelerden salata yapıp akşama kadar 4-5 porsiyon yenildiğinde de sağlık problemi yaşanacaktır. Her şeyi kararı kadar tüketmek lazım. Tüm bu önlem ve uyarılara rağmen gıda takviyelerimiz yüzünden sağlık sorunu yaşandığından şüphelenilirse, ürünlerimiz onaylı ve ambalajlı ürün olduğundan üretim numarasıyla şikayet edilebilir." dedi.

MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLENLERDEN UZAK DURUN

Ambalajlı bir şekilde satılmayan, üzerinde üretim numarası gibi bilgiler olmayan bitkisel ürünler tüketilmemesi gerektiğini vurgulayan Balbaba, "Merdiven altı diye tabir ettiğimiz özensiz ve denetimsiz yerlerde üretilen bitkisel gıda takviyeleri, içerisine konulan şeylerin ne olduğu bilinmediği için kullanılan diğer ilaçlarla etkileşime geçebilir, içerisinde sağlık sorunlarına doğrudan neden olacak şeyler olabilir." dedi.

Önceki yıllara göre bitkisel gıda takviyeleri hakkında bilincin arttığını belirten Balbaba, "Modern tıbbın gelişimiyle alternatif tıp ve bitkisel tedavi yöntemleri de gelişti. Modern tıbbın kökeni, bitkisel tedavi yöntemlerine dayanıyor. Şu an tıbbın yüzde 70'i İbn-i Sina'nın buluşlarından meydana geliyor, bilinmeli ki İbn-i Sina bitkisel tedavinin temelini oluşturmuştur. Şu an eczanelerde satılan ilaçların tamamı yine bitki özlerinden meydana geliyor. Bizdeki bitkisel gıda takviyelerinden farkı, ilaçlarda daha hızlı tepkimeye girmesi için kimyasal karışımlar kullanılıyor olması. Bu kimyasallar ilaçların tedavi süresini hızlandırırken maalesef yan etkileri de beraberinde getiriyorlar. Birçok bitkisel gıda takviyesi kullanıcısı, bizi yan etkisiz ürünler sattığımız için tercih ediyor." dedi.

BİTKİSEL KOZMETİK ÜRÜNLER YAYGINLAŞIYOR

Bitkisel kozmetiklerin henüz Kahramanmaraş'ta yaygın olarak kullanılmadığını belirten Balbaba, "Bitkisel zayıflama ürünleri gibi çoğunlukla kadınlara hitap eden ürünlerimiz sayesinde kadınlardan geri dönüşler alarak gıda mühendisleri ve doktorlar kadınların kozmetik ürünlerine alternatif aradıklarını öğrenince harekete geçerek bitkisel kozmetik ürünler yapmaya başladılar. Kahramanmaraş'ta şimdilik yaygın olarak kullanılmasa da Türkiye'de oldukça yaygın olarak bitkisel kozmetikler kullanılıyor. Geleneksel kozmetiklerde hayvansal yağlardan yararlanılırken bitkisel kozmetikler bitki özleri ve bitki yağları kullanılarak yapılıyor. Hayvansal yağlardan elde edilen geleneksel kozmetikler cilde zarar verebiliyor. Ruj (Dudak boyası), Kaş " Kirpik bakım ürünü, nemlendirici kremler gibi birçok kozmetiğe bitkisel alternatif bulmak mümkün." dedi. (SAFA GAYRET)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

25.3° / 10.2°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı