Mülteci kampında ramazan hazırlığı

Mülteci kampında ramazan hazırlığı

Kahramanmaraş`ta, 16 bin Suriyeli`nin barındığı mülteci kampında ramazan hazırlıkları sürüyor.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye`ye sığınan ve Kahramanmaraş mülteci kampında yerleştirilen Suriyeliler, bir ramazanı daha vatanlarından uzakta geçirecek olmanın burukluğunu yaşıyor.

Ramazan dolayısıyla kendilerine özgü hazırlıklar yapan Suriyeli misafirler, çadırlarını temizliyor, mescitlerde bakım ve onarım yapıyor.

Bir sonraki ramazanı memleketlerinde geçirmenin hayalini kuran misafirlere, mülteci kampı yönetimi de her türlü desteği sağlıyor.

Suriyeli Muhammet Yahya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bundan sonraki ramazanları memleketlerinde geçirebilmenin ümidiyle yaşadıklarını belirtti.

Suriye`nin adını bile anarken duygulandığı gözlenen Yahya, ''Türk hükümeti bizi bağrına basıp, her türlü acımızı paylaşıp ihtiyaçlarımızla yakından ilgilendi. Allah herkesten razı olsun ancak insanın memleketi gibisi yok'' dedi.

Ahmet Devli de Türkiye`de gördükleri ilgi ve alakayı hiçbir zaman unutamayacaklarını ifade etti.

Suriye ordusu tarafından yapılan bombardımanlarda evlerinin yıkıldığını anlatan Ahmet Neccar ise Türkiye`nin kendilerini vatandaşlarından ayırt etmeden her türlü ihtiyaçlarını giderdiğini dile getirerek, ramazanın bütün insanlığa huzur ve saadet getirmesini diledi. (AA)



Gül; “Alın teriyle yükselen Türkiye’yi birlikte inşa ediyoruz.”
Nazlı Balduk İlkokulunda 23 Nisan Coşkusu
SOGEM, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimiyle Kapılarını Açtı
Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret
Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım
Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi Gördü
TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileriyle Kariyer Buluşmasında Bir Araya Geldi
İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret
Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı
Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti
Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüllere dokunan hizmetler
Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı
KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş meclis toplantısı gerçekleştirildi