Kahramanmaraş
Ekonomi 30.05.2015 10:58:46 0

Kahramanmaraş'ın İktisadi Kalkınmadaki Yeri

Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, "Kahramanmaraş'ın İktisadi Kalkınmadaki Yeri” adlı kitabını, Öğretmen Evi'nde düzenlenen kokteyl ile tanıttı.

Kahramanmaraş'ın ekonomisini ve içinde bulunduğu durumu kaleme aldığını ifade eden Dedeoğlu, "Bugün gerçekten çok duyguluyum, bundan 20 yıl önce yine bu salonda, Öğretmen Evi'nde "Kahramanmaraş Ekonomisi" ve "Dünden Bugüne Kahramanmaraş" adlı kitaplarımın tanıtımını yine siz dostlarımla ve Kahramanmaraş sevdalılarıyla beraber yapmıştık. Şimdi Allah dördüncüsünü nasip etti. Kahramanmaraş'a hizmet adına bu kitabımızı çıkartmış bulunuyoruz." Dedi.

Dedeoğlu, Kahramanmaraş hakkında kitap yazmadan öncesini şu sözlerle dile getirdi. "Bundan 20-25 yıl önce, biraz evvel söylemiş olduğum gibi Balkanlar'ın en büyük kütüphanesi, Ankara'da bulunan Milli Kütüphane'dir. Ankara'ya yolumuz düştüğünde lütfen bakın, Şehirlerde "M" harfine baktığınızda Kahramanmaraş'la ilgili bir kitap, dergi bulamazsınız. "K" harfine baktığınızda da tablo aynı. O zamanlar bunun çok üzüntüsünü ve ezikliğini yaşadım. İşte bunlara katkı sağlamak amacıyla ve daha çok geliştirmek amacıyla bunları kaleme almaya çalıştım. Yine Kahramanmaraş'ımızın ekonomisi ile ilgili, içinde bulunduğu durumla ilgili uluslar arası katkı sağladığı, ürettikleriyle beraber anlatan bir kitap Kahramanmaraş'ta maalesef kaleme alınmamıştı. Bu yönüyle kitabımız bir ilk. Bundan sonraki nesillerin okuması için Kahramanmaraş'la ilgili inşallah daha çok kitaplar yayınlansın ve geleceğe kaynak olsun. Görevim sürecinde Kahramanmaraş'ın sorunlarını TBMM'de gündeme getirdim, gereğinin yapılması için ilgili bakanlıklardan yazılı ve sözlü ricasında bulundum. TBMM'de bu konuda birinciliğimiz söz konusu olmuş. Bununla beraber, 4 yıl üst üste Yılın Milletvekili seçilmişim."

Bu topraklarda doğduğunu ifade eden Dedeoğlu, "Tıpkı sizler gibi çok iyi bir Kahramanmaraş Milliyetçisiyim, çok iyi bir Türk Milliyetçisiyim. Bu çalışmalarımızı ve aldığımız Türk ve İslam terbiyesi dahilinde bunların hepsini ortaya koyduk. Kahramanmaraş'a da Ülkemize'de borçlu olduğumuz vazifemizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Kahramanmaraş sevdamız durmaksızın, mezara kadar devam edecektir inşallah." Dedi.

Kitaptan hiçbir maddi kâr beklemediklerini ifade eden Dedeoğlu, "Niyetimiz ilimize ve ülkemize hizmet. Kitabımızı ücretsiz dağıtıyoruz." Dedi.


Dedeoğlu, tanıtım konuşmasının ardından Zişanur Taştan isimli ressama, kendisinin resmedildiği kara kalem portre çalışmasından dolayı teşekkür etti. (SEVAL AKÇÖP)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

25.3° / 10.2°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı