Postalcı; Çok farklı çalışmalarımız olacak
Siyasi 10.04.2015 15:07:19 0

Postalcı; Çok farklı çalışmalarımız olacak

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Nilden Bayazıt Postalcı basın toplantısıyla kendini tanıttı.

İstanbul'dan geldiğini dile getiren CHP Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Nilden Bayazıt Postalcı, "6 yıldır partiliyim fakat,  partide yaşadığım en heyecanlı, en gururlu günüm bugün çünkü ailemin topraklarına geri döndüm. Partimin beni ailemin ait olduğu topraklarda Milletvekili adayı göstermesinden dolayı çok mutluyum. Babamın görevi dolayısıyla çok farklı illerde büyüdüm. İlkokul bizim dönemimizde 5 yıldı, ilkokulu 5 ayrı ilde okudum. Daha sonra Boğaziçi Üniversitesi'ni bitirdim ve Amerika'da Siyaset İletişimi üzerine yüksek lisansımı tamamladım. Orada bir sürü siyasi kampanyalarda görev aldım. Ve daha sonra Türkiye'de çeşitli üniversitelerde, son olarak da Boğaziçi Üniversitesi'nde Siyaset İletişimi dersi verdim. Benim siyasete girişim 6 yıl öncesine dayanıyor. İşim İstanbul'da olduğu için İstanbul'da siyaset yaptım. Geçen seçimlerde İstanbul İl Başkan Yardımcısıydım, dış ilişkiler ve basından sorumluydum. Basındaki arkadaşlarla da çok yakın çalıştık o dönem daha sonra İstanbul'un bir ilçesinde Belediye Başkan Aday Adayıydım." dedi.

2014 yılı kurultayında, kültür platformundan parti meclisine girdiğini söyleyen Postalcı, "Parti içerisinde daha çok kadınla ilgili çalışmalarım oldu. Kadının toplumsal konumu, cinsiyet eşitliği çizgisinde bazı çalışmalar yaptım. Bu yüzden bu seçim kampanyası özellikle kadınlara ilişkin çok farklı çalışmalarımız olacak. Bunu Kahramanmaraş'ta belki de ilk kez yaşayacağız. Maraşlı olmak bana gelecek sorulardan biridir. Bu çok farklı tezahür eden bir şey, her ne kadar biz Kahramanmaraş'ta yaşamasak da evde hep Maraşlı olduk. Hep bize Maraş kültürü öğretildi. Örneğin ben Amerika'da okuduğum sürece her ay bana torba torba Maraş Tarhanası gönderilirdi. Ailemden gelen ve bize sürekli anlatılan bazı değerler var. Ailene sahip çık, vatanına sahip çık, yalan söyleme, hırsızlık yapma, vicdanlı ol." dedi.

Parti olarak muhteşem bir aile olduklarını ifade eden Postalcı, "Muhteşem bir enerjiyle karşılaştım, bunun oylara yansıyacağını biliyorum. Partimin verdiği bu onurlu görevi layıkıyla başarmak için elimden geleni yapacağım. 8 Haziran'da Genel Başkanımızı iktidara taşıyacağız. Kahramanmaraş'ın çok farklı bir coğrafi yapısı olmasından ötürü çeşitli sorunları var. Ancak aday adayı arkadaşlarımız çok muhteşem, büyük bir kısmıyla tanıştım ve beraber çalışma imkanımız oldu. Bundan sonraki süreçte kendi planlarımızı, seçim stratejimizi paylaşacağız. Yolumuz açık olsun. Çok güzel şeyler başaracağız." dedi.

CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül: Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen ön seçimler hakkında, "Seçimden ziyade demokrasi şöleni tadında geçen bu halk yoklamasıyla ilgili genel merkezimizin yürütmüş olduğu bu çalışmalar neticesinde, kontenjanlarla belirlenen isimler kurula verildi."dedi.

Şengül: "Tabiatıyla Kahramanmaraş 2. sırada kontenjan olarak belirlenmişti aday adaylarımız bunu bilerek başvuruların yapmışlardı dolayısıyla biz daha önce de ifade ettik. Arkadaşlarımız çok büyük emekler verdiler 10.000 üyemizi birebir ziyaret etmek neticesiyle Kahramanmaraş'ta tabir yerindeyse bir uyuyan devi uyandırdılar bu anlamda aday adayı olan tüm arkadaşlarımıza tekrar tekrar teşekkür ediyorum." dedi.

POSTALCI'NIN KENDİ AĞZINDAN ÖZGEÇMİŞİ İSE ŞÖYLE:

Kadıköy Anadolu Lisesi'nden sonra Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı'na girdim. İlk tercihine girebilen çok az şanslı insandan biri olarak dopdolu bir 4 sene geçirdim Boğaziçi Üniversitesi'nde. Tomris Uyar'dan yaratıcı yazarlık, rahmetli Yavuzer Çetinkaya'dan sinematografi , çok değerli hocam Prof. Oya Başak'dan drama ve kurgu dersleri almış olmak büyük ayrıcalıktı; önlerinde saygıyla eğiliyorum. Bugün karşılaştığım her olaya farklı pencereden bakabilmeyi becerebiliyorsam çokça bu muhteşem insanların çabaları sayesindedir. Şimdi siyasette çok ihtiyaç duyulan bir noktayı bu güzel insanlar pek güzel anlattılar bize: hayata değişik açılardan bakmayı başarabilmek.

Yazımdan da anlaşılır; üniversite yaşantım süresince farklı algılama yöntemleri, kişilerarası iletişim hep ilgimi çekti. Henüz iletişim Türkiye'de fazla bilinmiyorken A.B.D ‘de iletişim alanında yüksek lisans yaptım. Ne olacağımı çok da bilmeyerek " iletişim bilimi" konusunda başladığım yüksek lisans programım, tesadüfen aldığım politik iletişim dersiyle farklı bir alana kaydı: siyaset iletişimi.

Uzun süre yayıncılık yaptım, diğer taraftan da öğretim görevliliği. Ancak siyaset ve iletişim hayatımın her döneminde oldu. Yeditepe Üniversitesi, Kültür Üniversitesi ve sonrasında Boğaziçi Üniversitesi'nde siyaset iletişimi dersleri vermeye hep devam ettim.

Siyaset 2008 senesinde "tam gün" olarak hayatıma girdi. Edindiğim birikimi "aşkla bağlı olduğum" partimle bütünleştirmek, değişime katkıda bulunmak, daha da önemlisi çocuklarıma yaşanabilecek bir yarın bırakabilmek sorumluluğuyla kayıt oldum partime.

CHP İstanbul İl yöneticiliği görevinde bulundum.

Op. Dr Ziya Postalcı ile evliyim. On üç ve beş yaşlarında muhteşem iki çocuğum var; Zeynep ve Tuna.

Başka bir tutkum; Edebiyat. Basılıp yayınlanmış çeviri romanlarım bulunmakta.

Üniversite ve Parti çalışmalarımın dışında Sarıyer'de kurucusu olduğum M.E.B'e bağlı bir anaokulum var. Bilirsiniz; en büyük mutluluk çocuk yetiştirmektir.

Siyaset çalışmalarım CHP dışında da devam etmekte. Bir düşünce platformu olarak kurulan Toplumcu Düşünce Enstitüsü'nün yönetim kurulu üyesiyim. Aynı zamanda KA-DER (Kadın Adayları Destekleme Derneği) üyesiyim.  (SAFA GAYRET)

TYB Kahramanmaraş Şubesi tarafından “Batılılaşma İ...

Kahramanmaraş’ın ilk elektrikli otobüslerinin sevk...

İş İnsanı Mesut Şahinkanat’a Anlamlı Plaket

Büyükşehir, Melek’in En Büyük Hayalini Gerçekleşti...

Milli Savunma Bakanlığı, Onikişubat Belediyesi’nin...

Onikişubat Belediyesi’nin Kahramanlık Türküleriyle...

Cumhuriyet Yürüyüşü’nde Kahramanmaraş Tek Yürek Ol...

Gül’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Cumhuriyetin 102. Yılına Özel Konser KSÜ’de Gerçek...

Güreşin Kalbi Kahramanmaraş’ta Attı

TGGF Başkan Vekili Şahin Hopur’dan Milli Takıma Mo...

Dulkadi̇roğlu Beledi̇yesi̇ ve Ti̇caret İl Müdürlü...

13.Ufka Yolculuk Onikişubat Okul İdarecilerine Tan...

Onikişubat Belediyesi’nden 300 öğrenciyle orman te...

Aile Yılı’nda evlenecek çiftlere en büyük destek O...

SOGEM’in Yapay Zekâ Eğitimine Başvurular Başladı!

Yedi Güzel Adam Müzesi, Yeni ve Modern Kimliğiyle ...

“Deprem” Temalı Sergi KSÜ’de Açıldı

Huzurevi Sakinlerine Moral: ‘Turuncu Sofralar Etki...

Kahramanmaraş’ta Orman Parkı İhalesine Tepki

Yeni Nesil Gazeteciler İçin Dijital Medya Akademis...

Nurhak Devlet Hastanesinde İlk Ameliyat Başarıyla ...

Büyükşehir’den Özel Gereksinimli ve Yaşlılara Sosy...

Büyükşehir’den Üniversitelilere Hoş Geldin Hediyes...

Kahramanmaraş’ta 2026’ yılında 12 Bin Derslik Hede...

Kahramanmaraş’ta Örnek Barış: Tek Dert Kahramanmar...

Kır Ailesinin Mutlu Günü

Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’la İlgili Söyl...

Düğünde buzağı hediye edildi

Pazarcık Belediyesi İle Özel Sular Akademi Hastane...

Onikişubat Belediyesi’nden personele Sağlıklı Yaşa...

SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne...

Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gaziler...

Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev B...

Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı

Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"

Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sı...

AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Te...

Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş z...

Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’...

Geben Vadisi Artık Milli Park!

Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle ...

Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz K...

Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspo...

Büyükşehir, İstiklalspor’un Şampiyonluk Yolculuğun...

Büyükşehir’den Dulkadiroğlu’na Gençlik Merkezi

Nurhak’ta Tatlar ve Yeni Mahalle’yi Karayoluna Bağ...

Ergonomik Çalışma Masası ile Konforlu Çalışma Alan...

TUSAŞ Yatırımında Sona Gelindi

“Altı Üstü Bilinç” adlı oyun büyük beğeni topladı

KSÜ’de “Doğu Türkistan Söyleşisi” düzenlendi

Canlı Hayvan Borsası’nda Kurban Satış Yerleri Kira...

Başkentte Kahramanmaraş Rüzgârı

Tomsuklu OSB’ni̇n yeni̇ Başkanı Mustafa Buluntu ol...

Yeni Kahramanmaraş Stadyumu projesi hayata geçiril...

Gül; “Alın teriyle yükselen Türkiye’yi birlikte in...

Nazlı Balduk İlkokulunda 23 Nisan Coşkusu

SOGEM, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimiyle Kapıların...

Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret

Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım

Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi ...

TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği

AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mima...

İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkila...

Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Baş...

Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı

Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti

Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüller...

21.8° / 11.9°

TYB Kahramanmaraş Şubesi tarafından “Batılılaşma İhaneti’ni Yeniden Okumak” Programı Düzenledi

Kahramanmaraş’ın ilk elektrikli otobüslerinin sevkiyatı başladı

İş İnsanı Mesut Şahinkanat’a Anlamlı Plaket

Büyükşehir, Melek’in En Büyük Hayalini Gerçekleştirdi

Milli Savunma Bakanlığı, Onikişubat Belediyesi’nin dünyanın en büyük Türk Bayrağı’nı uzaydan görüntüledi

Onikişubat Belediyesi’nin Kahramanlık Türküleriyle Cumhuriyet Konseri’ne yoğun ilgi

Cumhuriyet Yürüyüşü’nde Kahramanmaraş Tek Yürek Oldu

Gül’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Cumhuriyetin 102. Yılına Özel Konser KSÜ’de Gerçekleştirildi

Güreşin Kalbi Kahramanmaraş’ta Attı

TGGF Başkan Vekili Şahin Hopur’dan Milli Takıma Moral Ziyareti

Dulkadi̇roğlu Beledi̇yesi̇ ve Ti̇caret İl Müdürlüğünden Ortak Deneti̇m

13.Ufka Yolculuk Onikişubat Okul İdarecilerine Tanıtıldı

Onikişubat Belediyesi’nden 300 öğrenciyle orman temizliği

Aile Yılı’nda evlenecek çiftlere en büyük destek Onikişubat Belediyesi’nden

SOGEM’in Yapay Zekâ Eğitimine Başvurular Başladı!

Yedi Güzel Adam Müzesi, Yeni ve Modern Kimliğiyle Hizmete Hazırlanıyor

“Deprem” Temalı Sergi KSÜ’de Açıldı

Huzurevi Sakinlerine Moral: ‘Turuncu Sofralar Etkinliği’

Kahramanmaraş’ta Orman Parkı İhalesine Tepki