Bağcı; Güvenlik Zaafından Avukatlar Sorumlu Tutulamaz

Bağcı; Güvenlik Zaafından Avukatlar Sorumlu Tutulamaz

Kahramanmaraş Barosu Başkanı Av. Vahit Bağcı, İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın hayatını kaybettiği terör eylemini şiddetle kınadı. Kiraz'ın Ailesi ve Yakınlarına baş sağlığı diledi.

Saldırının avukat, savcı ve hakim ayırt etmeksizin tüm yargı mensuplarına ve tüm Türk halkına yapıldığını dile getiren Bağcı, şunları söyledi; "Bu hain saldırılar hiçbir şekilde bizi adaletin tesisi ve hukukun üstünlüğü yolundaki amaç ve mücadelemizden döndüremeyecektir. İnsan hayatını ve temel özgürlükleri hedef alan her türlü eylem her ne sebeple olursa olsun ve her kimi hedef alırsa alsın,  aslında tüm insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Kahramanmaraş Barosu olarak bir kez daha temel hak ve özgürlükleri yok sayan tüm anlayış ve uygulamaların karşısında olduğumuzu, ülkemizde ve dünyada her koşulda barışın ve kardeşliğin egemen olması için mücadele etmekteki kararlılığımızı beyan ediyoruz."

Bağcı: "Teröristlerden birisinin avukat cübbesi ile adliyeye girdiği iddiası sebebiyle, avukat olmadığı gibi,  avukatlık mesleği ile hiçbir alakası olmayan kişilerin yaptığı bu vahim ve menfur saldırının avukatlık mesleğine ihale edilmesine karşıyız. Buradan hareketle avukatlara yönelik olumsuz bir algı yaratılmasına meydan verilmemesi gerektiğine inanıyoruz. Yıllardır bilinen ve dile getirilen adliyelerdeki güvenlik zaafının sebebi olarak avukatların gösterilmesini hiçbir surette kabul etmeyeceğimizi bildiriyoruz."dedi

Bu vahim olay nedeniyle başta 5 Nisan Avukatlar Günü kutlamaları olmak üzere, tüm programlarını iptal ettiklerini belirten Bağcı, "Hayatını kaybeden görev şehidi Cumhuriyet Savcımız Mehmet Selim Kiraz'a Yüce Allah'tan rahmet, başta kederli ailesi olmak üzere tüm hukuk camiasına ve Türk Milletine Başsağlığı diliyoruz." dedi.(SAFA GAYRET)



Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”
Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı
Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"
Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri
Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı
Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspor’a Tebrik Mesajı
Büyükşehir, İstiklalspor’un Şampiyonluk Yolculuğunu Dev Ekranda Sporseverlerle Buluşturdu
Büyükşehir’den Dulkadiroğlu’na Gençlik Merkezi
Nurhak’ta Tatlar ve Yeni Mahalle’yi Karayoluna Bağlayan Arter Genişletiliyor
Ergonomik Çalışma Masası ile Konforlu Çalışma Alanları