Suriyeli İş Adamına Türkiye'den Dev Hibe

Suriyeli İş Adamına Türkiye

Ülkelerindeki İç Karışıklık Sonrası Türkiye'ye Sığınan Suriyeli İş Adamı, Tkdk'dan Aldığı 1 Milyon 250 Bin Lira Hibe Desteğiyle Savaş Sonrası Yıkılan Fabrikalarının Yenisini Kahramanmaraş'ta Hizmete Açtı

Ülkelerindeki iç savaş sonrası Türkiye'ye sığınan Suriyeli bir iş adamı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan (TKDK) aldığı 1 milyon 250 bin TL olan yüzde 50 hibe desteğiyle savaş sonrası yıkılan fabrikalarının yenisini Kahramanmaraş'ta hizmete açtı. 

Kahramanmaraş organize sanayi bölgesinde süt ürünleri alanında fabrika kuran ve hizmete açan Suriyeli iş adamının bu girişimi, Suriyelilerin de umut kapısı oldu.
Kahramanmaraş'ta kurduğu yeni fabrikalar sayesinde yüzlerin artık güldüğünü ifade eden Suriyeli iş adamı Mahmoud Zakrit, "Suriye'de iki fabrikam vardı. Bombalanıp yağmalandı. İç savaştan dolayı Türkiye'ye yerleştim. Benim özellikle Kahramanmaraş'ı tercih etmemin sebebi Irak ve Suriye'ye yakın ve şehrin doğasının fabrikama uygun olmasıydı" dedi.
TDKD'dan aldığı hibe desteğiyle tekrar ayağa kalktıklarını kaydeden Zakrit, şöyle konuştu: "Burada beklemediğimiz bir şekilde bize çok destek verdiler. TKDK'dan 1 milyon 250 bin TL destek aldık. Yani yapmış olduğumuz fabrikanın yüzde 50'si TKDK tarafından karşılandı. Özellikle bize yardımcı olan TKDK İl Koordinatörü Dr. Ömer Süha Uslu'ya çok teşekkür ediyorum. İnşallah burayı daha çok geliştirmeyi düşünüyoruz. Şu an fabrikamız günlük 10 ton üretim yapmaktadır. İnşallah bunu ileride 40 tona çıkaracağız. Arsamız düşündüğümüzden daha büyük. Fabrikanın yanında bir arsamız daha var burayı da büyütmek istiyoruz." 
Çeşitli marka adıyla Hollanda, Fransa ve İtalya peynirleri olan Friolano, Emmental, Komombent, Gouda, Edam, Mozzarella, Hallum, Akkawi adında 8 farklı çeşit üretim yaptıklarını belirten Zakrit, "Şuan ürettiğimiz ürünlerin çoğu Avrupa'dan Türkiye'ye ithal ediliyor. Türkiye'nin bu konudaki ihtiyacını bizler karşılayacağız ve bu ürünlerimiz ithal olarak gelen ürünlerden yüzde 50 daha ucuz olacak" dedi.

Suriyeli İş Adamlarını Türkiye'ye Davet Etti
Amaçlarının bu ürünleri iç pazara daha fazla satmak ve ihracat ağını genişletmek olduğunu dile getiren Mahmoud Zakrit, savaş sonrası Suriye'den başka ülkelere kaçan iş adamlarını Türkiye'ye davet ederek, şunları söyledi: "Ben özellikle Suriyeli iş adamlarına seslenmek istiyorum. Özellikle Kahramanmaraş'ta gerekli belgeleri hazırladıktan sonra yaptırım yapmalarını isterim. Tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki Kahramanmaraş tarım ve hayvancılık noktasında en uygun illerden birisidir. Fabrikayı açtığımızdan beri ham madde konusunda yani süt konusunda bir sıkıntı çekmiyoruz. Süt ihtiyacımızı dört dörtlük temin ediyoruz. Fiyatlarda uygun olduğu için bu konuda bir sıkıntı yaşamıyoruz. Kardeşlerimin de bu şehre yatırım yapmasını geçekten istiyor ve destekliyorum."  (İHA)



SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne Başvurular Başladı!
Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gazilerle Bir Araya Geldi
Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”
Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı
Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"
Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri
Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı
Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspor’a Tebrik Mesajı
Büyükşehir, İstiklalspor’un Şampiyonluk Yolculuğunu Dev Ekranda Sporseverlerle Buluşturdu
Büyükşehir’den Dulkadiroğlu’na Gençlik Merkezi