Siyer-i Nebi Yarışması'nın Elbistan ayağı gerçekleştirildi

Siyer-i Nebi Yarışması

Anadolu Gençlik Derneği (AGD)'nin tüm Türkiye genelinde liselilere yönelik düzenlediği Siyer-i Nebi Yarışması'nın Elbistan ayağı gerçekleştirildi.

Yarışmanın Elbistan ayağına 350 erkek ve kız lise öğrencisi katıldı. İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleştirilen yarışmada adaylara Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)'ın hayatıyla ilgili 80 soru soruldu.

Anadolu Gençlik Derneği Elbistan Temsilcisi Ömer Polat, yaptığı açıklamada yarışmanın Türkiye genelindeki bütün lise öğrencilerine yönelik olduğunu belirterek, en büyük değer ve örnek model olarak kabul edilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (Sav)'ın hayatının gençler tarafından daha iyi okunarak algılanmasını sağlamaya yönelik olduğunu ifade etti.

Polat, "Siyer-i Nebi yarışması düzenleyerek, Lise Öğrencilerinin aidiyet duygularını pekiştirmek, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed`in (s.a.s) hayatı hakkında daha hassas ve daha ayrıntılı bilgi edinmelerini sağlamayı ve örnek bir nesil yetiştirmek. Bizler milli ve manevi değerlere bağlı bir gençlik yetiştirerek bu ifsadın önüne geçebiliriz. Bunun için Siyer-i Nebi Yarışması yaparak, liseli gençlerin Peygamber Efendimizin hayatını okumasına vesile oluyoruz. Bizler sevgili peygamberimizin (s.a.s) razı olacağı bir gençlik yetiştirmek istiyoruz" dedi.

Polat, Türkiye geneli 210 bin lise öğrencisinin sınava başvurduğu hatırlatarak sınav sonucunda il birincisine Umre hediyesi, ilk 10'a dereceye girenlere çeşitli sürpriz ödüller ve her okul birincisine ayrı ayrı ödüller verileceğini de sözlerine ekledi.İHA



SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne Başvurular Başladı!
Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gazilerle Bir Araya Geldi
Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”
Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı
Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"
Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri
Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı
Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspor’a Tebrik Mesajı
Büyükşehir, İstiklalspor’un Şampiyonluk Yolculuğunu Dev Ekranda Sporseverlerle Buluşturdu
Büyükşehir’den Dulkadiroğlu’na Gençlik Merkezi