Gündem

Gündem Haberleri

Piazza'da öğrenme şenliği

Piazza

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün geçen yıl üç pilot ilde, bu yıl ise 21 ilde başlattığı Öğrenme Şenlikleri Kahramanmaraş'ta da gerçekleştirildi.

Şenlik nedeniyle, Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde, Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri "resim sergisi", Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri ise "sağlık standı" açtı.

Öğrenme Şenliği nedeniyle gerçekleşen resim sergisi ve sağlık standının açılışına Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ile ilçe milli eğitim müdürleri, şube müdürleri, çeşitli okulların yönetici ve öğretmenleriyle öğrenciler katıldı. Şenliğin başlaması ve Piazza AVM'deki açılışlar nedeniyle bir konuşma yapan Kahramanmaraş İ Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, öğrenme şenliklerini diğer öğrenme faaliyetlerinden ayıran en önemli özelliğin, öğrenme süreçlerine aktif olarak katılım olanağı sunması olduğunu belirtti. Akkurt, öğrenme şenliklerini, Kahramanmaraş'taki kamu kurumları, belediyeler, halk eğitim merkezleri, okullar, sivil toplum örgütleri ve özel girişimciler ile il'in markası olmuş üretim merkezleriyle gerçekleştirdiklerini söyledi.

TABLOLAR HAYRANLIKLA İZLENDİ

Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin resim sergisi, Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi ziyaretçileri tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Ziyaretçiler, öğrencilerin yaptığı tabloları hayranlıkla izledi.

Halkın, şeker ve tansiyon hastalıkları konusundaki duyarlılığını arttırmak ve bu hastalıklara farkındalık oluşturmak için açılan sağlık standında ise, öğrenciler görev aldı. Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, stantta Piazza AVM ziyaretçilerinin şeker ve tansiyon ölçümlerini gerçekleştirdi.İHA



Nazlı Balduk İlkokulunda 23 Nisan Coşkusu
SOGEM, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimiyle Kapılarını Açtı
Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret
Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım
Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi Gördü
TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileriyle Kariyer Buluşmasında Bir Araya Geldi
İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret
Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı
Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti
Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüllere dokunan hizmetler
Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı
KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş meclis toplantısı gerçekleştirildi
Ekinözü’nde Gönül Sofrası Kuruldu, Yeni Müjdeler Paylaşıldı