Çeçenistan Caddesinde Çalışmalar Başladı

Çeçenistan Caddesinde Çalışmalar Başladı

Elbistan`ın doğu girişi olan ve Çoğulhan Kavşağı ile Pınarbaşı arasındaki ulaşımı sağlayan Çeçenistan Caddesi`ni baştan aşağı yenileyip prestij caddesi haline getirecek proje start aldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalar tamamlandığında toplam uzunluğu 2 bin 700 metre olan yol sıcak karışım asfaltla kaplanacak. Kaldırım, refüj ve aydınlatma çalışmalarının tamamlanması ile de ilçenin Malatya ve Nurhak girişi apayrı bir görünüme kavuşacak.

Çeçenistan Caddesi`ndeki çalışmalar, kavşak bölümünden başladı. Kahramanmaraş Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen projede çok sayıda iş makinesi ve işçi yolun en kısa sürede tamamlanması için azami gayret gösteriyor.

Hacı Esat Efendi Caddesi ile Çeçenistan Caddesi`nin kesiştiği kavşağın etrafına dökülen molozlar ve topraklar, kamyonlarla caddenin Nurhak girişi kısmına taşınıyor. Burada da greyderler tarafından yola serilen malzemeler silindir yardımıyla sıkıştırılıyor. Bu çalışmaların yanı sıra işçiler de kaldırım taşlarını yerleştiriyor. Bu çalışmaların tamamlanmasının ardından ise toplam 2 bin 700 metre uzunluğundaki yol sıcak asfaltla kaplanacak.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Elbistan`a yaptığı ziyarette, Çeçenistan Caddesi`ni bir prestij caddesi haline geleceğini ifade etmişti. Vatandaşların huzurlu ve rahat bir şekilde yaşamaları için bütün gayreti gösterdiklerini vurgulayan Başkan Erkoç, ''Bir ilde olması gereken her şeyin Elbistan`ımızda da olması gerektiğini daha önceden de beyan etmiştik. Burası çok önemli bir yol. Elbistan`ın girişinden şehir merkezine bağlanan bir bulvar. İnşallah burayı bir prestij caddesi haline getireceğiz'' açıklamasını yapmıştı.

Diğer yandan, cadde üzerindeki çalışmaların asfalt sezonu bitmeden tamamlanacağı ve ekiplerin bu yönde hazır bekletildiği bildirildi.İHA

Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı
Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspor’a Tebrik Mesajı
Büyükşehir, İstiklalspor’un Şampiyonluk Yolculuğunu Dev Ekranda Sporseverlerle Buluşturdu
Büyükşehir’den Dulkadiroğlu’na Gençlik Merkezi
Nurhak’ta Tatlar ve Yeni Mahalle’yi Karayoluna Bağlayan Arter Genişletiliyor
Ergonomik Çalışma Masası ile Konforlu Çalışma Alanları
TUSAŞ Yatırımında Sona Gelindi
“Altı Üstü Bilinç” adlı oyun büyük beğeni topladı
KSÜ’de “Doğu Türkistan Söyleşisi” düzenlendi
Canlı Hayvan Borsası’nda Kurban Satış Yerleri Kiralama İşlemi 15 Mayıs’ta Başlayacak
Başkentte Kahramanmaraş Rüzgârı
Tomsuklu OSB’ni̇n yeni̇ Başkanı Mustafa Buluntu oldu