Kantinciler, Sorunlarını Tartıştı

Kantinciler, Sorunlarını Tartıştı

Türkiye Kantin İşletmecileri Esnaf Dernekleri Federasyonu (TKİEDF) Başkanı Vahap Osmanoğlu, ''Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 11 bin 844 kantinde denetim yaptı, 43 kantinciye ceza kesildi. Demek ki meslektaşlarımız bu işi layıkıyla yapmayı başardı''

Osmanoğlu, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Çamlıca Tesisleri`nde düzenlediği toplantıda, kantincilerin, çocuğuna yedirmediği ürünleri ülkenin geleceği çocuklara da yedirmeyeceğini söyledi.

Çocuklara hizmet etmekten mutluluk duyduklarını dile getiren Osmanoğlu, şunları kaydetti:

''İllerdeki yerel yöneticilerin kişisel gayretleriyle taşrada kantincilerin belirli standarda getirdik ama bizi, Ankara anlamadı. Kantincilerin uygulaması gereken yönetmelik, aslında tektir ama masada alınan kararlar neticesinde illerde farklı uygulamalar söz konusu. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 11 bin 844 kantinde denetim yaptı, 43 kantinciye ceza kesildi. Demek ki meslektaşlarımız bu işi layıkıyla yapmayı başardı.'' 

- ''Bürokratlar, damdan düşen insanın halinden anlamıyor''

Osmanoğlu, 2005`de çıkan yönetmelik sayesinde kantincilerin, mekanlarını Avrupa standartlarına kavuşturduğunu belirtti.

Kantin işletmelerini ilgilendiren kararlarda meslek sahiplerinin görüşlerinin de alınması gerektiğine işaret eden Osmanoğlu, ''Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, `milletimin hizmetkarıyım` diyor ama bir bürokrat, `ben milletin efendisiyim` diyor. Burada çelişki var. İşin başına, işin ehlini getirmezseniz, `ben milletin efendisiyim` der. Çünkü damdan düşmemiş, tepeden inmiş, onun için de bürokratlar, damdan düşen insanın halinden anlamıyor'' dedi.

Kahramanmaraş`taki idarecilerin, kantinciler ile uyum içerisinde çocukların sağlığını düşünerek hizmet yürüttüğünü savunan Osmanoğlu, yol göstermeyen idarecilerden başarı elde edilemeyeceğini söyledi.

- ''Ölülere bekçi, var yaşayanlara yok''

Osmanoğlu, okullarda bekçi olması gerektiğini belirterek, ''Mezarlıkta 10 tane bekçi var, ölüleri koruyor ama yaşayan insanları korumak için okullarda bir tane bekçi yok. Uyuşturucu kullanma yaşı 10`a kadar düştü. Düşer tabi, ölüleri korursunuz, yaşayanları korumazsınız'' diye konuştu. 

İl Sağlık Müdür İlker Çitil ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Günel ise sağlıklı nesil yetişmek için düzenli beslenmeye önem verildiğini, bununla ilgili kuralların kantinlerde de uygulandığını belirtti.

Yaklaşık 50 ilden kantin işletmecisinin katıldığı toplantıda, Kahramanmaraşlı kantincilerin işletmelerde topladıkları mavi kapaklarla aldıkları engelli araçlardan biri, Suriyeli 6 engelliye teslim etti.

TKİEDF İl Temsilcisi Mustafa Tutma, kantincilere hizmetlerinden dolayı Osmanoğlu`na plaket verdi.AA



Nazlı Balduk İlkokulunda 23 Nisan Coşkusu
SOGEM, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimiyle Kapılarını Açtı
Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret
Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım
Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi Gördü
TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileriyle Kariyer Buluşmasında Bir Araya Geldi
İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret
Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı
Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti
Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüllere dokunan hizmetler
Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı
KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş meclis toplantısı gerçekleştirildi
Ekinözü’nde Gönül Sofrası Kuruldu, Yeni Müjdeler Paylaşıldı