Gündem

Gündem Haberleri

Yörüklerden, Türkmen'e ziyaret

Yörüklerden, Türkmen

Kahramanmaraş'ta yerleşik, Yörükler ( Aydınlılar) Yörtürk Vakfı ve Yörükler Türkmenler Derneği Kahramanmaraş Şubesi üyeleri Kamu Hasteneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Kamil Türkmen ziyaret etti.

Kahramanmaraş halkı tarafından aydınlılar olarak bilinen ve genel de yoğrut, süt, peynir işi ile uğraşan Kahramanmaraş'ın yörükleri. Yörtürk Vakfı ve Yörükler Türkmenler Derneği Kahramanmaraş yönetimi Türkiye Kamu Hastaneler Kurumu Kahramanmaraş İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Kamil Türkmen'i ziyaret etti.

Ziyarete Dernek Başkanı Ecz. Bayram Tombul, Yörtürk Vakfı il başkanı Smmm. Ali Aydın, Makine Mühendisi Ramazan Ateş, KSÜ tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Halil Aygan ve Aşık Mustafa Kelebek katıldı.  Dernek başkanı Bayram Tombul, "derneğin faaliyetleri hakkında kısa bilgi verdi ardında aylık çıkan Yörtürk dergisi hediye etti.  Kendilerinin yıllardır bu bölge yaşadıklarını 1890 yıllardan beri dedelerinin buraları yurt edindiği, 1940'lardan sonra yerleşik hayata geçtiklerini ve bu bölgedeki yörüklere "Aydınlı" denildiğini,  bizlerinde sizin memleketiniz olan Aydın ili Ödemiş yöresinden bu tarafa göç ederek bu bölgeye geldiklerinden dolayı bu isimle anıldığını" söyledi. (Murat KAVUN)



Gül; “Alın teriyle yükselen Türkiye’yi birlikte inşa ediyoruz.”
Nazlı Balduk İlkokulunda 23 Nisan Coşkusu
SOGEM, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimiyle Kapılarını Açtı
Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret
Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım
Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi Gördü
TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileriyle Kariyer Buluşmasında Bir Araya Geldi
İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret
Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı
Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti
Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüllere dokunan hizmetler
Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı
KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş meclis toplantısı gerçekleştirildi