Poyrazoğlu; Santrallere Kirlilik İzni, Anayasa'ya Aykırı

Poyrazoğlu; Santrallere Kirlilik İzni, Anayasa

Doğa Savaşçıları Çevre Örgütü Kahramanmaraş İl Başkanı Poyraz Poyrazoğlu, 30 Mart 2013 tarih ve 28603 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Enerji Piyasası Kanunun geçici 8. Maddesi ile termik santrallerin çevreyi kirletmelerine izin verildiğini savunarak, bu

Poyrazoğlu, kanun ile santrallerin 2018 yılına kadar çevreyi kirletmelerine izin verildiğini ve bu kanunun 3 yıl süreyle uzatılabileceği yönünde karar bulunduğunu kaydetti. Poyrazoğlu, açıklamasında; "Bilindiği gibi 25 yıldır filtresiz olarak zehir kusan A Termik Santrali ve 7 yıldır filtreleri randımanlı olarak çalıştırılamayan B Termik Santralimiz var. 2 adet katil termik santralinin bölge insanını daha rahat bir şekilde katletmeye devam etmeleri için, 30 Mart 2013 tarih 28603 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan enerji piyasası kanunun geçici 8. maddesiyle, bölge insanının insan yerine konulmadığı resmen yasal hale getirilmiştir" dedi.

Santrallerde kirlilik izninin, anayasaya aykırı olduğunu kaydeden Poyrazoğlu, şunları kaydetti:

"Sayın Enerji Bakanı demişti ki; ‘Afşin-Elbistan bölgesine gittiğimde kömürden başka bir şey göremiyorum.' Bu çıkarılan yasayla da bakan doğru söylediğini açıklamıştır. Bu açıklamalarımı birileri ‘bravo' diyerek alkışlayabilirler ama şunu herkes çok iyi bilsin ki; iktidarı da muhalefeti de eşdeğerde bundan sorumludur. İktidar, muhalefet ve sivil toplum örgütleri var mı? Ben henüz farkına varamadım. Dolayısıyla da bölgedeki 400 bin insanımız çaresiz ve sahipsizdir. Artık termik santraller yapılırken halka da sormayacaklar, dolayısıyla C-D-E ve Til'deki termik santralleri de rahatlıkla yapabilecekler. Diğer bir hususta; çıkarılan bu yasa Anayasanın 56. maddesine taban tabana zıt ve aykırıdır?" (İHA)



SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne Başvurular Başladı!
Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gazilerle Bir Araya Geldi
Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”
Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı
Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"
Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri
Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı
Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspor’a Tebrik Mesajı
Büyükşehir, İstiklalspor’un Şampiyonluk Yolculuğunu Dev Ekranda Sporseverlerle Buluşturdu
Büyükşehir’den Dulkadiroğlu’na Gençlik Merkezi