İl Koordinasyon Kurulu 4. toplantısı yapıldı

İl Koordinasyon Kurulu 4. toplantısı yapıldı

Kahramanmaraş İl Koordinasyon Kurulu 4. dönem toplantısı Valilik Fikret Kiraz toplantı salonunda ilgili kurumların katılımıyla gerçekleştirildi.

 İl Koordinasyon Kurulu 2013 yılı 4. toplantısı Vali Şükrü Kocatepe Başkanlığında, İlçe Kaymakamları, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Bölge Müdürleri, yatırımcı kuruluş temsilcileri ve İl Müdürlerinin katılımıyla Valilik Fikret Kiraz Toplantı salonunda yapıldı.

Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe toplantının açılışında yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: "Bu toplantıda, resmi daire ve kuruluşlarla belediyelerimizin yatırımlarında 2013 yılı 3. dönem gerçekleşmeleri, karşılaşılan güçlükler ve koordinasyonu gerektiren konular değerlendirilecektir. 2013 yılı yatırımlarının 3. dönem sonu gerçekleşmeleri ile İlgili yatırım izleme raporlarını incelediğimizde, 30 Eylül 2013 tarihi itibariyle Kahramanmaraş il genelinde yatırımcı kamu kurum ve kuruluşları,  toplam 682 proje üzerinde çalışmaktadır. Projelerin toplam tutarı 5 milyar 43 milyon 117 bin TL,  2013 yılı ödeneği ise 841 milyon 911 bin TL'dir. Sektörler itibariyle en fazla yatırım payı 244 milyon 11 bin TL ödenekle enerji sektöründedir. Bu sektörü 172 milyon 28 bin TL ödenekle ulaştırma ve 145 milyon 720 bin TL ödenekle tarım sektörü izlemektedir."

Vali Kocatepe 3. Döne sonu itibariyle yapılan harcamalar hakkında şu bilgileri verdi: "İlimiz kamu yatırım projeleri için 2013 yılı 3. dönem sonu itibariyle yapılan harcamaların toplam tutarı 434 milyon 309 bin TL olup, yılı ödeneğinin yüzde 52'i harcanmıştır. En fazla yatırım harcaması 206 milyon 907 bin TL harcama ile ulaştırma sektöründe gerçekleşmiş, 98 milyon 387 bin TL harcama ile tarım sektörü ikinci sırada yer almıştır. 2013 yılı içerisinde yürütülen 682 projeden,  270 proje tamamlanmış, 294 proje üzerinde çalışmalara devam edilmekte, 75 proje ihale aşamasında, 43 projeye ise başlanamamıştır.  Yatırım projelerinin sektörlere göre dağılımına baktığımızda,  682 projenin, yüzde30'nu diğer kamu hizmetleri, yüzde 24'nü ulaştırma, yüzde 22'sini tarım, yüzde 15'ni eğitim ve geriye kalan yüzde 9'luk kısmını ise madencilik, enerji, kültür, spor, imalat ve sağlık sektörüne ait yatırımlar oluşturmaktadır. Çalışmalarında başarılı olan resmi daire ve kuruluş görevlilerimize teşekkür ediyorum. Yatırım çalışmalarının hız kazanarak devam edeceği önümüzdeki dönemlerde tüm daire ve kuruluşlara çalışmalarında başarılar diliyorum."

Toplantı 2013 yılı 3. dönem gerçekleşmeleri, karşılaşılan güçlükler ve koordinasyonu gerektiren konular ile daire ve kuruluşlardan gelen 2014 yılı yatırım teklif önerilerinin değerlendirilmesiyle son buldu. (M. Serhat TOPALCA)

 



Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”
Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı
Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"
Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri
Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı
Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspor’a Tebrik Mesajı
Büyükşehir, İstiklalspor’un Şampiyonluk Yolculuğunu Dev Ekranda Sporseverlerle Buluşturdu
Büyükşehir’den Dulkadiroğlu’na Gençlik Merkezi
Nurhak’ta Tatlar ve Yeni Mahalle’yi Karayoluna Bağlayan Arter Genişletiliyor
Ergonomik Çalışma Masası ile Konforlu Çalışma Alanları