Eğitim-Bir-Sen'in Projeleri AB ve BM'de onay aldı

Eğitim-Bir-Sen

Eğitim-Bir-Sen Kahramanmaraş Şubesinin hazırladığı, ‘Eğitim Şiddeti Yener ‘ ve ‘Niçin Sivil Düşünce, Demokratik Haklar' konulu projeleri BM ve AB'den hibe almaya hak kazandı.

Eğitim-Bir-Sen Kahramanmaraş şubesi tarafından başvurusu yapılan, BM-Sabancı Vakfı ortaklığında hazırlanıp duyuruya çıkan "Birleşmiş Milletler Kadınların İnsan Haklarının Geliştirilmesi Ortak Programı" kapsamındaki "Eğitim Şiddeti Yener" konulu projesi hibe alma hakkı elde etti. Ayrıca sendikanın AB Sivil Düşün programı kapsamında başvurusu yapılan "Niçin Sivil Düşünce, Demokratik Haklar" konulu projede onaylandı.

Konu ile ilgili bilgi veren Eğitim-Bir-Sen Kahramanmaraş şubesi başkanı Adnan Alagöz, başvuru yaptıkları iki projenin de onaylanmasının kendilerini memnun ettiğini belirterek şunları söyledi: "Kabul olan projelere AB ve BM tarafından toplamda 46 bin 300 TL'lik bir destek sağlanacaktır. Bu destekle, kadın öğretmenlerimize yönelik kadına şiddetin önlenmesiyle ilgili master eğitimci yetiştirme programı düzenleyeceğiz. Ayrıca ilimizdeki öğretmenlerimizi kapsayan çeşitli etkinlikler gerçekleştirmeyi, yarışma, konferans düzenlemeyi planlıyoruz. AB projemiz ile de ilimizde sivil toplum bilincini, demokrasi kültürünü geliştirici faaliyetler yapacağız, sivil toplum ve haklar konulu bir panel düzenleyeceğiz. Böyle bir panel düzenlemedeki amacımız yeni ve demokratik bir anayasa yapım sürecindeki Türkiye'de toplumumuzda sivilleşmenin, bireysel hak temelli yaşamının önemiyle ilgili farkındalık oluşturmaktır."

Projelerin dört aylık bir çalışmanın ürünü olduğunu belirten Alagöz:  " Projelerin hazırlanma ve kabul sürecinde emeği geçen sendikamız kadın kolları başkanı Sayın İlknur Saygılı ile sendikamız üyesi ve Genç Memur-Sen il şube başkanımız Sayın Harun Kadıoğlu'na teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Eğitim-Bir-Sen Kahramanmaraş şube Başkanı Alagöz, küresel bir köye dönen ve her işin planlamayla yürütüldüğü dünyada yeni yaklaşımların, proje tabanlı çalışmaların, Ar-Ge çalışmalarının önemli olduğuna vurgu yaparak kendilerinin de bu doğrultuda çalışmalar yaptıklarını belirtti. (M. Serhat TOPALCA)



SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne Başvurular Başladı!
Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gazilerle Bir Araya Geldi
Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”
Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı
Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"
Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri
Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı
Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspor’a Tebrik Mesajı
Büyükşehir, İstiklalspor’un Şampiyonluk Yolculuğunu Dev Ekranda Sporseverlerle Buluşturdu
Büyükşehir’den Dulkadiroğlu’na Gençlik Merkezi