Bozdağ
Gündem 19.08.2013 18:52:39 0

Bozdağ'a Saldıran Satı'nın İlk Olayı Değilmiş

Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül, Hacı Bektaş-ı Veli Anma Töreninde Başbakan Yardımcısı Bozdağ'a saldırıda bulunan kişinin daha önce Sivas'ta CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekiline tepki gösterdiğini söyledi.

Bekir Bozdağ'a saldırıyı yapan kişiyi daha önce tanıdığını ifade eden Şengül, Satı'nın heyecanlı ve coşkulu bir kişiliğe sahip olduğunu belirterek zaman zaman bu tarz olayların yaşanmasına sebep olduğunu ifade etti. Bozdağ'a yapılan saldırıyı kınadığını kaydeden Şengül, olayla ilgili olarak CHP'liler arasında bir ilişki kurulmaya çalışılmasının yanlış olduğunu belirtti.

Sivas olaylarını anma etkinliğine katıldıklarında Hüseyin Satı'nın, CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap'a ve Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir'e tepkide bulunduğunu ifade eden Şengül, Satı'yı kendisinin sakinleştirdiğini ve bu davranışıyla son olayda yaşananlar gibi bir durumun önüne geçmiş olabileceğini kaydetti.

"FİZİKİ SALDIRI YAPAN ARKADAŞLARI DA KINIYORUM"

Şiddete başvuranları kınadığını ve Hüseyin Satı'yı daha önce gazeteci olarak tanıdığını ifade eden İl Başkanı Şengül şu şekilde konuştu: "Şiddetin her türlüsüne şahsım itibariyle de Cumhuriyet Halk Partisi olarak da karşı olduğumuzu, çözümün şiddetle elde edileceğini düşünen insanları da buradan kınıyorum. O anlamda o saldırıyı gerçekleştiren arkadaş Pazarcık ilçemizde daha önce kendini bize basın mensubu diye tanıttı. Ben de yakinen tanıyorum, Hüseyin Satı biraz heyecanlı, coşkulu bir arkadaş. Sayın Bakan tabi bir saldırıya maruz kaldığı için haklı olarak incinmiştir, hele hele bunun Hacı Bektaş gibi önemli bir merkezde, Hacı Bektaş kültürüne yakışmayan bir anlayış içerisinde orada gerçekleşmiş olması beni biraz daha üzdü. Bu tip provakatörlerin fiziki saldırılarını öyle bir mekânda öyle bir yerde gerçekleştirmiş olması beni bir hayli üzdü. Ama dediğim gibi şiddetin her türlüsüne karşı olduğum gibi fiziki saldırı yapan arkadaşları da kınıyorum. Hüseyin Satı söylediğim gibi benim çok iyi tanıdığım bir arkadaş, biraz heyecanlı bir arkadaş."

 "SAYIN BAKAN'A DA BURADAN MESAJ OLSUN DİYE SÖYLÜYORUM"

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a yumruklu saldırıda bulunan kişinin daha önce de CHP Genel Başkan yardımcısına ve CHP Sivas Milletvekiline sözel olarak tepki gösterdiğini aktaran Şengül şunları konuştu: "Ben şimdi Sayın Bakan'a da buradan mesaj olsun diye söylüyorum, çünkü okuduğum gazetelerde veya bizzat dinlediğim şeylerde bu olayın arkasında kimler var onu merak ediyorum, onun için şahsi şikâyetim devam ediyor diyor.

"HÜSEYİN SATI BAĞIRTI ÇAĞIRTIYLA BİR ARBEDE YAŞATMAYA ÇALIŞTI"

Bu olayın arkasında ne Cumhuriyet Halk Partili, ne Cumhuriyet Halk Partili her hangi biri veya Genel Başkan Yardımcısı asla yoktur. Sayın Bakanım dinlemek isterse ben söylemeye de hazırıım, 2 Temuz Sivas olaylarını anma etkinliğine katılmak için oraya gittiğimizde orada her hangi bir AKP Bakan ya da Milletvekili değil bizzat bizim Sivas Milletvekilimiz Malik Ejder Özdemir'e, yine Sayın Nihat Matkap'a da bu Hüseyin Satı bir coşa geldi bağırtı, çağırtıyla bir arbede yaşatmaya çalıştı. Ben de tanıdığım için kızdım."

"BELKİ BEN KIZMASAM, BEN ÖNÜNÜ ALMASAM O PROVAKATİF ŞEY FİZİKİ TEPKİYE DE DÖNÜŞEBİLİRDİ"

İl Başkanı Esat Şengül, "Orada da mı böyle bir saldırı girişiminde bulundu? " şeklindeki soruya şöyle cevap verdi: " Saldırı demeyelim de yaşadığı bir psikolojik durum galiba ki o topluluğun içerisinde kendini ön plana çıkarmaya çalışan bir anlayış içerisinde. Sebep gerekçe, oradakini söylüyorum, yakılan otelin oraya bir giriş konulmuş, güvenlik güçleri kontrollü bir şekilde geçiriyor, biz de o kortejin içerisindeyiz, Hüseyin Satı'da içerisinde. İşte yine makinesi var, fotoğraf çekiyor. Hiçbir şey yokken, siz hep böyle yapıyorsunuz diyerek bir Sayın Milletvekiline, bir Sayın Genel Başkan yardımcımız Nihat Matkap'a böyle bir çıkış yaptı. Belki ben kızmasam, ben önünü almasam o provakatif şey fiziki tepkiye de dönüşebilirdi. Dolayısyla burada Sayın Bakan'ın arkasında her hangi birini araması gerekmiyor, bu arkadaşımız CHP'Lİ Milletvekillerinin, Genel Başkan yardımcısının olduğu yerde de aynı şeyi gerçekleştirdi. Ama şunu da çok iyi biliyorum ki, Hüseyin'i tanıdığım kadarıyla biliyorum, aslında çok temiz, çok düzgün bir çocuk. Yani hakikaten bir sıkıntı yaşıyor mu onu da bilmiyorum. Ben öncesinde Sivas'ta yaptıklarına bir anlam veremedim."

"YERELDEKİ TÜM GAZETECİLERİ İSİMLERİYLE BİLİR"

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özpolat'ın Hüseyin Satı'yı tanımaktan başka bir ilişkisi olmadığını ve Satı'nın Özpolat ile ilişkilendirilmeye çalışıldığını savunan Şengül şu şekilde konuştu: ""Orada sayın milletvekilimiz Durdu Özpolat'ın da Hüseyin Satı'ya, Hüseyin diye sahiplenmesi sanki Durdu Özpolat bunu destekliyormuş, işe o girdirmiş veya Yurt gazetesinde muhabirlik yapıyormuş gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor, bu da yanlış. Hüseyin'in hiçbir şekilde bağlantısı yoktur Yurt gazetesi ile. Sayın Milletvekili de biliyorsunuz, şehirdeki, yereldeki tüm gazetecileri isimleriyle bilir. Hitap ederken de, Durdu beyde samimi bir hava var, bir milletvekili gazeteci ilişkisinden ziyade bir arkadaş ilişkisi içerisinde tüm yerel basını, yenileri demiyorum, mevcut devam edenleri ismiyle bilir, ismiyle çağırır, Hüseyin'de onlardan bir tanesi, o şekilde çağırması normal." (M. Serhat TOPALCA)

 

TYB Kahramanmaraş Şubesi tarafından “Batılılaşma İ...

Kahramanmaraş’ın ilk elektrikli otobüslerinin sevk...

İş İnsanı Mesut Şahinkanat’a Anlamlı Plaket

Büyükşehir, Melek’in En Büyük Hayalini Gerçekleşti...

Milli Savunma Bakanlığı, Onikişubat Belediyesi’nin...

Onikişubat Belediyesi’nin Kahramanlık Türküleriyle...

Cumhuriyet Yürüyüşü’nde Kahramanmaraş Tek Yürek Ol...

Gül’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Cumhuriyetin 102. Yılına Özel Konser KSÜ’de Gerçek...

Güreşin Kalbi Kahramanmaraş’ta Attı

TGGF Başkan Vekili Şahin Hopur’dan Milli Takıma Mo...

Dulkadi̇roğlu Beledi̇yesi̇ ve Ti̇caret İl Müdürlü...

13.Ufka Yolculuk Onikişubat Okul İdarecilerine Tan...

Onikişubat Belediyesi’nden 300 öğrenciyle orman te...

Aile Yılı’nda evlenecek çiftlere en büyük destek O...

SOGEM’in Yapay Zekâ Eğitimine Başvurular Başladı!

Yedi Güzel Adam Müzesi, Yeni ve Modern Kimliğiyle ...

“Deprem” Temalı Sergi KSÜ’de Açıldı

Huzurevi Sakinlerine Moral: ‘Turuncu Sofralar Etki...

Kahramanmaraş’ta Orman Parkı İhalesine Tepki

Yeni Nesil Gazeteciler İçin Dijital Medya Akademis...

Nurhak Devlet Hastanesinde İlk Ameliyat Başarıyla ...

Büyükşehir’den Özel Gereksinimli ve Yaşlılara Sosy...

Büyükşehir’den Üniversitelilere Hoş Geldin Hediyes...

Kahramanmaraş’ta 2026’ yılında 12 Bin Derslik Hede...

Kahramanmaraş’ta Örnek Barış: Tek Dert Kahramanmar...

Kır Ailesinin Mutlu Günü

Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’la İlgili Söyl...

Düğünde buzağı hediye edildi

Pazarcık Belediyesi İle Özel Sular Akademi Hastane...

Onikişubat Belediyesi’nden personele Sağlıklı Yaşa...

SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne...

Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gaziler...

Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev B...

Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı

Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"

Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sı...

AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Te...

Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş z...

Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’...

Geben Vadisi Artık Milli Park!

Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle ...

Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz K...

Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspo...

Büyükşehir, İstiklalspor’un Şampiyonluk Yolculuğun...

Büyükşehir’den Dulkadiroğlu’na Gençlik Merkezi

Nurhak’ta Tatlar ve Yeni Mahalle’yi Karayoluna Bağ...

Ergonomik Çalışma Masası ile Konforlu Çalışma Alan...

TUSAŞ Yatırımında Sona Gelindi

“Altı Üstü Bilinç” adlı oyun büyük beğeni topladı

KSÜ’de “Doğu Türkistan Söyleşisi” düzenlendi

Canlı Hayvan Borsası’nda Kurban Satış Yerleri Kira...

Başkentte Kahramanmaraş Rüzgârı

Tomsuklu OSB’ni̇n yeni̇ Başkanı Mustafa Buluntu ol...

Yeni Kahramanmaraş Stadyumu projesi hayata geçiril...

Gül; “Alın teriyle yükselen Türkiye’yi birlikte in...

Nazlı Balduk İlkokulunda 23 Nisan Coşkusu

SOGEM, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimiyle Kapıların...

Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret

Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım

Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi ...

TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği

AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mima...

İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkila...

Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Baş...

Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı

Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti

Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüller...

22.5° / 13.6°

TYB Kahramanmaraş Şubesi tarafından “Batılılaşma İhaneti’ni Yeniden Okumak” Programı Düzenledi

Kahramanmaraş’ın ilk elektrikli otobüslerinin sevkiyatı başladı

İş İnsanı Mesut Şahinkanat’a Anlamlı Plaket

Büyükşehir, Melek’in En Büyük Hayalini Gerçekleştirdi

Milli Savunma Bakanlığı, Onikişubat Belediyesi’nin dünyanın en büyük Türk Bayrağı’nı uzaydan görüntüledi

Onikişubat Belediyesi’nin Kahramanlık Türküleriyle Cumhuriyet Konseri’ne yoğun ilgi

Cumhuriyet Yürüyüşü’nde Kahramanmaraş Tek Yürek Oldu

Gül’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Cumhuriyetin 102. Yılına Özel Konser KSÜ’de Gerçekleştirildi

Güreşin Kalbi Kahramanmaraş’ta Attı

TGGF Başkan Vekili Şahin Hopur’dan Milli Takıma Moral Ziyareti

Dulkadi̇roğlu Beledi̇yesi̇ ve Ti̇caret İl Müdürlüğünden Ortak Deneti̇m

13.Ufka Yolculuk Onikişubat Okul İdarecilerine Tanıtıldı

Onikişubat Belediyesi’nden 300 öğrenciyle orman temizliği

Aile Yılı’nda evlenecek çiftlere en büyük destek Onikişubat Belediyesi’nden

SOGEM’in Yapay Zekâ Eğitimine Başvurular Başladı!

Yedi Güzel Adam Müzesi, Yeni ve Modern Kimliğiyle Hizmete Hazırlanıyor

“Deprem” Temalı Sergi KSÜ’de Açıldı

Huzurevi Sakinlerine Moral: ‘Turuncu Sofralar Etkinliği’

Kahramanmaraş’ta Orman Parkı İhalesine Tepki