“Türkiye bir Tayyip'le, asla ve kat'a olmayacaktır”

“Türkiye bir Tayyip

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal çeşitli ziyaretlerde bulunmak için Perşembe günü Kahramanmaraş'taydı.

İlk önce Kahramanmaraş Belediye Başkanını ziyaret eden DP Genel Başkanı Gültekin Uysal daha sonra İl Binasında partililerle bir araya geldi. Gültekin, iftarı ise Germenica otelde parti mensuplarıyla beraber yaptı.

 İftarda parti mensuplarına hitap eden Uysal şunları söyledi: "Bu sıkışan gerilim atmosferi içerisinde gönüllerimizi rahatlatacak, geçmişte olduğu gibi bu günde hayra anahtar olacak, şerre kilit olacak bu büyük Demokrat Parti'yi nasıl var ederiz diye yürüttüğümüz bu mücadelede adım adım Anadolu'nun tozlu yollarında gezerek milletimizle hemhal olmak yolunda büyük bir mücadeleyi veriyoruz. Geçmişimizde çok anlatacağımız şey var, bu gün de dünün muhasebesini iyi yaptığımız kanaati içerisindeyim."

 Türkiye'de çiftçilerin, esnafların ve işverenlerin emeklerinin karşılığını almada zorlanmasının ülkeyi yönetenlerin meselesi olduğunu söyleyen Uysal şu şekilde konuştu: "Eğer bu gün çiftçimiz alın terinin karşılığını alamıyorsa, eğer bu gün esnafımız, kendi hayatlarını istihdam oluşturarak başka insanlara işverenlik yaparak sağlayan insanlarımız, istihdam oluşturmak noktasında maalesef rekabet etmekte zorlanıyor iseler bu ülkeyi yönetenlerin meselesidir. Eğer bu ülkede 10 milyonu aşan emeklimiz geçim sıkıntısı çekiyorsa, bu ülkeyi yönetenlerin meselesidir. Bu ülkeyi yönetenlerin birinci önceliği çalışan insanların alın terinin karşılığını alacağı bir iklim var etmekten geçmektedir. Ama Türkiye'de imtiyazlı hiçbir alan kalmayacak diyerek, imtiyazların sıklet merkezini dönüştürerek Türkiye'de demokratik bir dönüşüm talebini karşılamak yerine kendilerine fırsat oluşturmayı tercih edenlerin bu gün ne hale düştüklerini görüyoruz."

 "Türkiye'nin bu gün belki de çok sıklıkla ifade edilen cari açığından çok daha fazla demokrasi açığı vardır." Şeklinde konuşan Uysal sözlerine şöyle devam etti: "Bu açığı bu gün kapatmak noktasında yükümlülükleri olanlar referandum sonrası milletimizin bu büyük beklentisini karşılamak yerine kendi şahısları özelinde bir rejimi kurmak adına Türkiye'nin önüne bir dayatma ile koydukları yeni anayasa yürütme sürecinin, uzlaşma komisyonunun önünde duran başkanlık modeli ile beraber sınırsız yetki sıfır denetim anlayışı içerisinde bu ülkenin gelişimini tıkadığının farkında olmak durumundadırlar. Türkiye pek çok sıkıntıya rağmen hiçbir şekilde bu gün bu iktidarın yaptığı gibi şahıs özelinde bir rejime asla geçmeyecektir. Türkiye bir Tayyip'le asla ve kat'a olmayacaktır. İfade ettiğimiz gibi Türkiye'yi tekrar herkesin hukukundan emin olduğu bir Türkiye haline getirmek, hukuku herkes için teminat haline getirmek bizim meselemizdir." (M. Serhat TOPALCA)



SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne Başvurular Başladı!
Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gazilerle Bir Araya Geldi
Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”
Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı
Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"
Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri
Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı
Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspor’a Tebrik Mesajı
Büyükşehir, İstiklalspor’un Şampiyonluk Yolculuğunu Dev Ekranda Sporseverlerle Buluşturdu
Büyükşehir’den Dulkadiroğlu’na Gençlik Merkezi