Beşir Derneği
Gündem 24.07.2013 18:35:27 0

Beşir Derneği'nden “Ekmek Kardeşliği”

Beşir Derneği Kahramanmaraş Temsilciliği Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine her gün 3 bin 200 ekmek dağıtıyor.

Geçtiğimiz aylarda İl Temsilciliğini yeni açan Beşir Derneği, hizmete başladığı günden itibaren hayır çalışmalarını katlayarak devam ettiriyor. İhtiyaç sahiplerini mahçup etmeden hayır sahiplerinin yardımlarıyla buluşturan Beşir Derneği hizmetleriyle göz dolduruyor. Birçok sosyal çalışmasının yanında Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerini unutmayan Beşir Derneği örnek hizmetlerinden biri olan ekmek dağıtma kampanyasıyla Kahramanmaraş'ta 11 farklı bölgede toplam 3200 ekmek dağıtarak birlik ve beraberliğin tesisinde önemli bir misyonu yerine getiriyor.

Beşir Derneği, Namık Kemal, Yahya Kemal, Dumlupınar, Dumlupınar 2, Kaledibi, Batıpark, Altınbaşlar, Fatihler, Barbaros, Pirireis, Oruçreis mahallelerinde Ramazan'ın başlangıcından beri ekmek dağıtımına devam ediyor.

Ekmek kampanyası hakkında bilgi veren Beşir Derneği İl Temsilciliği Başkanı Hikmet Baba, şunları söyledi: "Ekmek kampanyamızın devam ettiği bu sürede muhakkak ki hayırseverlerimizden destek alıyoruz. Çünkü onlar bağış yapıyorlar, zekâtını veriyor, hayır yapıyor, sadakasını veriyor, o bağışlarla ayakta duruyoruz. Ama Elhamdülillah bizi sevenler, gönüllü bir kuruluş olduğumuzdan dolayı kendi standart hayırseverlerimizin desteğiyle oluşan bütçemiz olduğu için sıkıntı çekmiyoruz. Bununla beraber biz diyoruz ki gelin siz de hayır yapın, gelin sizin de bu ekmek de tuzunuz olsun, gayretiniz, teriniz olsun istiyoruz. Çünkü Allah'ın size verdiği zenginlikle siz de fakir insanlara ulaştırmak için Kahramanmaraş'ta sosyal dernek olarak Beşir Derneği hayıra vesile olacaktır. Biz muhakkak ki Allah rızası ve hizmet için yapıyoruz bu işi ve devam etmeye çalışacağız İnşallah."

Kahramanmaraş'ta 11 farklı noktada toplamda 3 bin 200 ekmek dağıtımına iftardan bir-bir buçuk saat önce bölgelerin durumuna göre başlanıyor.

250 aileye her ay gıda yardımında bulunan Beşir Derneği,   şu anda içinde makarna, yağ, zeytin, şeker, çay olmak üzere 2000'e yakın kumanya dağıtarak Kahramanmaraşlı hemşehrilerinin yüzünü güldürüyor.  (M. Serhat TOPALCA)


Haber portalımız 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu`na uygun olarak yayınlanmaktadır. Yayınlanan fotoğrafların yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, önceden yazılı izin gerektirir. Portalımızda yayınlanan haberler ise,  portalımızın ilgili sayfasına link verilmek koşuluyla yeniden yayınlanabilir. Aksi takdirde Kahramanmaraş mahkemeleri yetkilidir.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.3° / 13°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı