Eğt.-Kült.

Eğt.-Kült. Haberleri

Türkiye 1.'si Kipaş'tan

Türkiye 1.

Özel Kipaş Eğitim Kurumları SBS'de gösterdiği büyük başarı ile Kahramanmaraş'ta göz dolduruyor.

2013 SBS sonuçlarıyla ilgili olarak Kipaş eğitim kurumları tarafından okul yönetimi adına basın açıklaması yapıldı.

12 Temmuz tarihinde açıklanan sınav sonuçlarına göre Kipaş eğitim kurumları 8. Sınıftan mezun olan 54 öğrenciyle ilgili sınav sonucu hakkında şöyle bilgi verildi: "Öğrencimiz Hatice Kübra Dama sorulan 100 sorunun tamamına doğru cevap vererek 700 tam puan almıştır. Buna göre SBS 8 puan türünde tam puan alan Türkiye'deki 110 öğrenciden biri olduğundan Türkiye birincisi derecesi elde etmiştir. Yine öğrencimiz Hatice Kübra Dama OYP puan türüne göre de il dördüncülüğü derecesi elde etmiştir. Kendisini tebrik ederiz."

Öğrencilerin genel derecelendirme bakımından da üst sıralarda yer aldığı gözlenirken Kipaş'ın il sıralamasında ilk yüzde toplam on öğrencisi bulunuyor.

Kahramanmaraş'ta ilk 100 arasında yer alan öğrenci isimleri ise şu şekilde açıklandı: " Ece Su Bulut, Mehmet Ali Ertörer, Mert Anıl Yıldız, Azmi Mert Şanlıoğlu, Çağatay Kılınç, Ramazan Serhan Çınarlıdere, Ali Görken Kara, Sinem Melisa Başkan, Kutsi Ferhan Pakdil'dir.

Tercihler neticesinde de yaklaşık olarak 30 öğrencimiz Fen Lisesi, 8 öğrencimiz Anadolu Öğretmen Lisesi, 16 öğrencimizde Anadolu ve Teknik Meslek Liselerini kazanabilecek durumdadır. Bu bağlamda bize bu gururu yaşatan tüm öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve velilerimizi tebrik ederiz."

 LYS BASIN AÇIKLAMASI

15-16 Haziran ve 22-23 Haziran tarihlerinde düzenlenen LYS'lere 851 bin Aday başvurdu.

Sınavlara 831 bin 570 aday girdi. 5 Farklı sınav türünün uygulandığı LYS de geçmiş yıllara kıyasla en zor sınavlar matematik ve kimya sınavları oldu. Matematik testinde 2 kimya testinde 2 soru iptal edildi.

2013 üniversite sınavlarında en başarılı okullar Fen Liseleri olurken bu zorlu yarışta Özel Kipaş Fen Lisesi verdiği 20 mezunla bir başarıya daha imza atmıştır. Türkiye'de İlk 1000 de 7 derece alan Kipaş öğrencileri ilde ilk 5'de 4 derece elde etti. Aynı zamanda 8 öğrenci de Ankara ve İstanbulda'ki devlet ünüversitelerinin tıp fakültelerine yerleştirilecek puanları alırken diğer öğrencilerin tamamı da yine İstanbul ve Ankarada'ki devlet üniversitelerinin gözde bölümlerine yerleştirilecek puanları aldığı açıklandı. 

Yapılan açıklamada: "Öğrencilerimizden A. Güngör Yasım elde ettiği derecelerle hepimizi ayrıca gururlandırmıştır. LYS 2013'de okulumuzdaki en iyi dereceyi elde eden A.Güngör Yasım Türkiye'de 274. olurken ilde 4. olmuştur. Kitlesel başarı anlamında değerlendirildiğinde okulumuzun ortalaması 425 puan civarındadır."denildi.

(M. Serhat TOPALCA)



Gül; “Alın teriyle yükselen Türkiye’yi birlikte inşa ediyoruz.”
Nazlı Balduk İlkokulunda 23 Nisan Coşkusu
SOGEM, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimiyle Kapılarını Açtı
Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret
Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım
Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi Gördü
TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileriyle Kariyer Buluşmasında Bir Araya Geldi
İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret
Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı
Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti
Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüllere dokunan hizmetler
Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı
KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş meclis toplantısı gerçekleştirildi