Türkiye, Utanmazları Deşifre Edecek
Siyasi 30.06.2013 20:14:40 0

Türkiye, Utanmazları Deşifre Edecek

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Sağlam Gezi olaylarıyla ilgili olarak yabancı basın tarafından yapılan haberlerin Meclis'te kurulacak komisyon tarafından inceleceğini belirterek; " Şimdi bir komisyon kurulaca

Ak Parti iktidarıyla Türkiye'nin, Dünyanın, Avrupa'nın ve bölgenin yıldızı haline geldiğini söyleyen Sağlam şöyle konuştu: " En son iki büyük sorunumuz vardı, bunlardan birisi şu veya bu şekilde dünya medyalarına hâkim olan İsrail'le ortaya çıkan problem. Burada hiçbir kabahatimiz yok, uluslararası sularda insanımızı öldürdüler, gemimize saldırdılar, sonunda da bunu kabul etmek zorunda kaldılar. Yani özür dilediler, Türkiye ne istiyorsa bunları yerine getirmeye çalışarak, ABD Başkanı Obama'nın da araya girmesiyle bir sulh, bir uzlaşma sağlanmış idi. Ve diğeri ise bildiğimiz gibi yılların terör meselesidir. O meselede de belli bir noktaya gelinmişken şimdi Türkiye siyaseten ve ekonomik bakımdan elde ettiği istikrar ve güvenle bölgesinde ve dünyada parlarken birden bire hiç şüpheniz olmasın uluslararası bir komployla karşı karşıya geldi."

Azerbaycan'da bir davetteyken CNN'de Türkiye'de meydana gelen olayları gördüğünü söyleyen Sağlam, spikerlerin haberlerde harp ilan etmiş gibi konuştuklarını duyduğunu ifade etti. Diğer haber ajanslarını açtığında da olayları aynı şekilde gördüğünü belirten Sağlam, Türkiye'yi aradığında Taksim'de bazı olayların olduğunu başka bir şey olmadığını öğrendiğini söyledi. Sağlam, Yabancı haber kanallarının durumu bir harp varmış gibi anlattığını ve olayların her an her şey olacakmış gibi yansıttığını ifade etti.

MECLİS'TE KOMİSYON KURULUP ARAŞTIRILACAK

"Bütün dünya, en büyükleri dâhil, Türkiye'nin güven ve istikrar içerisinde gerçekleştirdiği bu siyasi istikrarını, demokrasisindeki gelişmeyi ve en sonda en büyük sorunu terörü hal yoluna girmesine bakıyorlar." şeklinde konuşan Sağlam sözlerine şu şekilde devam etti: " Özellikle de son birkaç ay içerisinde milyarlık hava alanları, yapılan ihaleler, kanalın gerçekten açılmasının hayata geçirilmeye başlanması adamları büyük bir kıskançlık havasına sokmuş ki bütün dünyanın haber ajansları, daha önceden, düşünün, olaydan 10-15 gün önceden Türkiye'ye muhabir göndermişler, kanallar kiralamışlar, hazırlıklar yapılmış. Şimdi bir komisyon kurulacak Meclis'te bunlar araştırılacak ve dünya kamuoyuna açıklanacak, eğer utanır yüzleri olursa."

YEDİ DÜVELE KARŞI BU DEFA İSTİKRAR MÜCADELESİ VERİLİYOR

Türkiye'nin güçlenmesin istemeyen çevrelerin ve ülkelerin meydana gelen olayları fırsat olarak değerlendirdiğini ve bundan dolayı Türkiye'de her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Sağlam şöyle konuştu: "Şimdi tam bu sıradayken, Türkiye'de böyle bir olay yaşanırken, dünyanın adeta hazırlık yaptığı bir şey ortaya çıkıyor, hemen Almanya Başbakanı Türkiye AB'ye de girmemelidir beyanatına başlıyor, diğer ajanslar Avrupa'nın bütün ülkelerinde beyanatlar verilmeye başlıyor falan. Şimdi bütün bunları düşündüğünüz zaman bizim daha da çok birlik beraberlik içinde olmamız lazım geldiği anlaşıyor. Gene belli ki yedi düvele karşı bu defada istiklal mücadelesi değil ekonomik istikrarımızın, ekonomik ve siyaseten dünyanın en büyük 10 ülkesi arasına girme mücadelemizin baltalanmaya çalışıldığı anlaşılıyor. Bunu böyle anlayıp, böyle anlatmamız gerekiyor, İnşallah dünyaya da anlatacağız. Şu anda şu veya bu şekilde bir moral bozukluğuna hiç gerek yok, Türkiye bunu atlatacaktır bundan emin olunuz. Hiçbir uluslararası komplo kolay kolay artık Türkiye gibi siyasi ve ekonomik istikrarını kazanmış ülkeye zarar veremez ve geçen yılki ekonomik gelişmesi Avrupa'nın 6 ülkesindeki ekonomik gelişme oranını topladığınız zaman ona eşit oluyor. Ne kadar kıskanırlarsa kıskansınlar bu siyasi yapı ve bu istikrar devam ettiği sürece Türkiye bu badireyi de atlatmıştır, atlatacaktır."

"SEÇİM DÖNEMİNDE KIRGINLIKLAR OLACAK, BU DEFA HİÇ AFFETMEZ"

AK Partinin önümüzdeki yerel seçimlerde oy kaybına uğramaması gerektiğini aksi halde kaybedilecek 1 puanın bile parti aleyhine kullanılacağını anlatan Sağlam şu şekilde konuştu: "Ama burada bir tek şart var, önümüzde üç seçim var, bunun hepsi bir birinden kritik. Mahalli seçim var, adaylıklar olacak, arkadaşlarımızın, her seçimde olduğu gibi, bir kısmı bir yerlere aday olmaya çalışacak. İsteyen herkes her yere aday olabilir, bütün demokrasilerde bu böyle bizde de böyle. Ama kırgınlıklar olacak adaylık olduktan sonra bu kırgınlıkların bitmesi ve bizim aramızdaki birliği devam ettirmemiz gerekecek.  Bu defa hiç affetmez, ama bu defa 30 büyük şehirde oy yüzde 85'i buluyor, burada da köyünden kentine, ilçesinden mezrasına kadar insanlar ilk defa oy verecekler. Bu seçimlerde her oyun önemi var, çünkü önümüzdeki mahalli seçimlerde mutlaka yüzde 50'nin üzerinde oy almak zorundayız. Bunu çok suiistimal edeceklerdir, yüzde 1 bile aşağı düşse çünkü arkasından çok daha kritik bir Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Arkasından da genel seçimlerimiz var. Her şey özellikle ilk mahalli seçimlerde bizim birlik ve beraberliğimizi bozmamaktan geçiyor." (M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.2° / 14°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı