Öğrenciler KSÜ
Gündem 30.06.2013 19:00:38 0

Öğrenciler KSÜ'yü protesto mu etti?

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Cuma günü Hanefi Mahçiçek stadında mezuniyet töreni düzenledi.

Mezuniyet törenine, Kahramanmaraş MHP Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Vali Şükrü Kocatepe, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Baro Başkanı Metin Doğan,  İl Emniyet Müdürü Metin Aşık, davetliler ve mezun öğrencilerin aileleri katıldı.

2012-2013 akademik yılının sona ermesiyle birlikte 21. Dönem lisans ve ön lisans mezunları Hanefi Mahçiçek stadyumunda düzenlenen törenle mezuniyet diplomalarını aldı.

21. dönem akademik yılı lisans şampiyonları ise şöyle oldu; 1. Eğitim Fakültesi, Sıddık Doğruluk 2. İlahiyat Fakültesi, Uğur Güner 3. Fen Edebiyat Fakültesi, Duygu Yaşar.

Verilen ödüllerin ardından dönem 1.'si Sıddık Doğruluk Rektör Fatih Karaaslan ile birlikte mezuniyet kütüğüne isimlik çaktı.

Konuşmaların ve ödüllerin verilmesinin ardından Dönem mezunları hep birlikte kep atarak mezuniyet sevincini yaşadı.

KSÜ Rektörü Fatih Karaaslan törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Sevgili öğrencilerimiz sizlere seslenmek istiyorum, bizler üniversite olarak öğrencilerini yüksek donanımlı, hür düşünceli, insanlığa saygılı, milli ve manevi değerlerine bağlı, vizyon sahibi, cesaretli, vakur ve nezaketli yetiştirmeye çalışan bir idari ve akademik anlayışa sahibiz. Bu gün üniversitemizde hayatınızın en heyecanlı döneminde birlikte olduğunuz arkadaşlarınızla vedalaşıyorsunuz. Bunun burukluğunu sizlerle birlikte bizler de yaşıyoruz. Siz ülkemizin geleceği aydınlık yüzüsünüz, sizler burada belki hayatınızın en renkli ve en güzel dönemini geçirdiniz. İlerde gelişmiş ülkeyi oluşturma hedefiyle bundan sonra çalışmanızı ve başarmanızı bekliyoruz."

"BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Mezuniyet töreninde konuşma yapan Kahramanmaraş Valisi Şükür Kocatepe: "Sevgili öğrenciler Türkiye Cumhuriyeti bu gün dünden çok daha iyi bir noktada, insanımız geçmişe göre daha mutlu, daha müreffeh. Yarın sizler sayesinde daha da yüksek noktalara erişecek." diyerek sözlerine şu şekilde devam etti: "Birlik ve beraberlik içinde nasıl zor günlerde kurtuluş savaşını kazanıp bu toprakları vatan yapmışsak bundan sonrada sanayileşmede, yükselmede, kalkınmada yine bir birimize sarılarak birlik ve beraberlik içinde mücadelemizi sürdüreceğiz. Ve siz değerli gençler sayesinde yüce önder Atatürk'ün bize gösterdiği çağdaş medeniyet düzeyine ulaşarak ülkemizi dünyanın en müreffeh, en medeni ülkelerinden biri yapacağız. Biz size güveniyoruz ve bu güvençle sizi bu gün üniversiteden mezun ediyoruz, bahtınız açık olsun, sağlıklı, başarılı uzun ömürler dileğiyle ailelerinizi de kutluyorum. Allah sizi onlara ve ülkemize bağışlasın."

ÇOŞKULU BİR ŞEKİLDE BAŞLAYAN TÖREN KÂBUS MU OLDU?

Stada kurulan sahnenin izleyicilerin birçoğuna uzak olması nedeniyle ödül töreninin ve sonrasında Türk Halk müziği sanatçısı Zara'nın konserinin rahatlıkla izlenememesi dikkat çekti. Uzakta kalan seyircilerin sahneyi görebilecekleri dev ekranların olmaması da bazı öğrencilerin ve törene katılan halkın tepkisine neden oldu. Bunun bir eğlence olduğunu dile getiren vatandaşlar sahne ile seyircilerin arasındaki mesafenin uzak olmasının kâbusa döndüğünü savunarak durumun hoş olmadığını dile getirdi. Törene katılan vatandaşlar özellikle mezuniyet coşkusunu yaşayan öğrencilerin alandan uzak olmasına tepki gösterdi.

YAKLAŞIK 2000 ÖĞRENCİ NEREYE GİTTİ?

Konserin başlamasından sonra bu yılki mezuniyet törenine katılan yaklaşık 2000 öğrencinin çoğunluğunun programın bitmesini beklemeden stattan ayrılması da bir diğer ayrıntı oldu. Bu durum geçtiğimiz günlerde Tıp Fakültesi dönem birincisi Kadir Karkin'in bazı öğretim üyeleri ve idarecileri eleştirmesinin ardından KSÜ öğrencileri yönetimi protesto mu ediyor sorusunu akıllara getirdi.  Aynı zamanda program başlangıcında tribünler seyirciler tarafından doldurulurken ilerleyen dakikalarda seyircilerin büyük bir çoğunluğu da stattan ayrıldı.

Dikkat çeken bir başka nokta ise Ünlü sanatçı Zara izleyicilerine coşkulu dakikalar yaşatırken tribünlerde kalan az sayıdaki halk sahaya inerek konseri yakından izlemeye çalışması oldu. Bu durumdan duyduğu memnuniyeti dile getiren Zara da izleyicilerin sahneye yakın olmasının eğlenceye farklı bir renk kattığını söyledi.

BU OLAY DA ALKIŞLANACAK TÜRDEN

Öte yandan halkın tepki gösterdiği bu olaylar karşısında görevlilerin bir davranışı görenlerin takdirini topladı. Saha içerisine giren engelli bir vatandaş Zara'yı daha yakından izlemek için güvenlik şeridinin yanına geldi. Bu olayı gören güvenlik görevlileri bir duyarlılık örneği göstererek engelli vatandaşı görevliler ve basın için ayrılan alana aldı. Bu olay karşısında ise engelli vatandaşın sevinci mimiklerinden okunuyordu. (M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

24° / 10°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı