Tıp öğrencilerinde mezuniyet sevinci
Gündem 27.06.2013 16:59:18 0

Tıp öğrencilerinde mezuniyet sevinci

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitimlerini tamamlayan 21 Tıp öğrencisi, yemin ederek mezun oldu.

 KSÜ Avşar Yerleşkesi Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu'ndaki mezuniyet töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende mezun olan öğrenciler adına konuşan dönem birincisi Dr. Kadir Karkin, eğitim hayatlarında karşıladıkları sıkıntıları dile getirdi. Şikayetlerini anlatan Karkin, kendilerinden sonra gelecek öğrencilerin de aynı problemleri yaşamaması için bu sorunların giderilmesini istedi.

 Törende konuşan KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal Tuncer'de, Karkin'in haklılık gösteren eleştirilerine kulak verileceğini ifade etti. Buna rağmen Tıp Fakültesi'nde eğitim veren hocaların fedakarca çalıştığını kaydeden Tuncer, şöyle konuştu:

 "Şu anda hocalarımız çok cüzi ücretlerle çalışıyorlar. Özellikle kliniksel bölümlerde olan hocalarımız var. Yani piyasada çok rahat 15-20 bin TL maaş kazanacak hocalarımız var. Fakat onlar eğitim vermek için, bu arkadaşların yetişmesi için cepheyi terk etmeyip öğrenci eğitiyorlar. Bu açıdan bakıldığı zaman bu insanların elleri öpülür."

 Hekimlerin yaşadığı sorunlara da değinen Tuncer, doktorluğun her geçen gün toplumsal değerini yitirdiğini savundu. Tuncer, "Hekimlik toplumda hakikaten gerekli değeri görmüyor ve gün geçtikçe kötüye gidiyor. Artık hekimleri öldürme, kolunu kanadını kırma olayları başladı. Bundan daha ötesi olacak mı bilemiyorum? Hızını alamayanlar ilerde doktor velilerini de dövebilirler yani. 35 yılda buraya geldik. Önceden duş alıp, ütülü kıyafetiyle doktora gelen hastalar artık, ‘beni 10 dakika beklettin, reçetemi düzgün yazmadın veya rapor vermedin" diyerek doktorlara saldırabiliyor. Bu tehlikelerle karşı karşıyayız. Bunun için dikkatli olmanızı öneriyor, hepinize meslek hayatınızda başarılar diliyorum" dedi.

 KSÜ Kıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Durmuş Deveci'de mezun olan öğrencilerin hem meslek sahibi olduklarını, hem de ülkenin geleceğine yön verecek aydın birer insan konumuna geldiğini söyledi. Genç hekimlerine meslek hayatlarında başarılar dileyen Deveci, şu ifadeleri kullandı:

 "Gerçek hayat asıl bundan sonra başlıyor. Yarın meslek hayatına başlayınca fark edeceksiniz ve belki de zor geçti sandığınız öğrencilik günlerini özleyeceksiniz. Temenni etmiyorum ama fiziki ve psikolojik şiddet ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bütün bunlara rağmen karşılaştığınız zorluklar sizleri yıldırmasın. Meslek hayatınızda veya ileride kariyeri düşündüğünüzde bazı problemlerle karşılaşabilirsiniz. Onlar yolunuzun üzerindeki basit engellerdir. Zamanla ayaklarınız takılabilir, belki de düşersiniz. Ama bu sizleri yıldırmasın. Çünkü her yokuşun mutlaka bir inişi vardır."

 Konuşmaların ardından mezun olan öğrencilere diplomaları ve ödülleri takdim edildi. Dönem birincisi Karkin, arkadaşları adına yaş kütüğüne plaket çaktı. Törene Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Cengiz Dilber, akademisyenler, öğrenci yakınları ve çok sayıda davetli katıldı.İHA


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

24° / 10°

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ticaretinden hapis cezası bulunan şahıs yakalandı