12 Şubat Stadında Çalışmalar Başlıyor mu?
Spor 17.06.2013 02:54:28 0

12 Şubat Stadında Çalışmalar Başlıyor mu?

Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı 12 Şubat stadyumunun son durumu hakkında bilgi verdi.

Daha önce uzun bir süre atıl durumda bulunan 12 Şubat stadının Kahramanmaraşspor'dan gelen talep üzerine harekete geçilerek çalışmalar sonucunda yeniden hizmete açıldığını aktaran Kabakçı, statla ilgili kurum olarak birçok çalışma yaptıklarını ifade etti. Gençlik ve Spor Bakanı'nın Kahramanmaraş'ı ziyaretinin arkasından çalışmaları başlattıklarını aktaran Kabakçı,  Yeni sezonda yapılacak çalışmalardan sonra seyircilerin daha güzel bir statta maçları zevkle izleyeceklerini söyledi. Bakanlık ve kurumun konu hakkında çok hızlı hareket ettiğini belirten Kabakçı, projenin çalışmalarında sona gelindiğini ve en kısa sürede stattaki çalışmaların başlayacağını açıkladı.

Kahramanmaraşspor'un son yıllardaki yükselişinin dikkat çektiğini ve bunun beraberinde birçok hizmeti getirdiğini aktaran Kabakçı şu şekilde konuştu: "Öncelikle tabiî ki Kahramanmaraşsporumuzun son 2 yılda yaptığı çıkışla birlikte ilimizde futbol çok daha farklı konuşulur hale geldi. Çünkü Kahramanmaraş'ta spor ve diğer branşlar tabiri caizse at başı gidiyor. İnanın futboldaki bu gelişimi ben göreve geldiğimde 6 yıl önce 3. Ligde ve BAL ligine düşme pozisyonunda olan bir durumdaydı. Tabi bizim görevle Maraşsporu direk alakalandırma açısından söylemiyorum. Malumunuz 12 Şubat stadyumu da kapatılmış 10 yıldır da kapalı vaziyetteydi. Zemini tamamen bitmiş 1989‘da yapılan zemin 2010'lara kadar gelmişti. Bu zemin de kesinlikle oynamadığı gibi inanın diğer alanları ıslak zemin diye tabir edilen soyunma odaları falan hepsi çökmüş vaziyetteydi. Biz Kahramanmaraşsporumuzun 12 Şubat stadında oymasını talep etmesiyle birlikte çok hummalı bir çalışma yaptık. Ondan da kurumum adına gururluyum çünkü kendi personelimizle birlikte çok iş yaptık."

SEYİRCİMİZ 12 ŞUBAT`TA AĞIZ TADIYLA MAÇ İZLEYECEK

Kahramanamaraşspor'un PTT. 1. Lige çıkmasının büyük bir başarı olduğunu anlatan ve yeni sezonda futbol severlerin daha güzel bir statta maçları izleyeceğini belirten Kabakçı şu şekilde konuştu: "Tabi PTT 1. Lig hem görsel bir lig hem de bu gün süper lig ayarında bir lig olarak görülüyor. Biz bu öngörüyü görerek Sayın Bakanımız gelmeden de geçen yıl itibariyle tabi bu stadın ışıklandırılması için bir çalışma başlatmıştık Sayın Bakanımızın Kahramanmaraş'a gelişiyle birlikte özellikle Kahramanmaraşspor`un da PTT 1. Lige çıkması tevafuk oldu. Bakanımız gelir gelmez önemle üzerinde durduğu konu 12 Şubat stadyumunun çok acil iyileştirilmesi bunu da iyileştirme için kesinlikle ve kesinlikle çok net ifade edebiliriz ki, Kahramanmaraş'ta PTT 1. Ligin seyircinin hiç ir sıkıntı çekmeden başka statlara çok acil gidişat göstermeden gidip de şurada oynayalım, şurada yapalım bu yılı böyle geçiştirelim demeden lezzetiyle, seyircimiz 12 Şubat stadından ağız tadıyla bir müsabaka izlesin."

Bununla beraber gerekli çalışmaların Bakan'ın ziyaretinden hemen sonra başlatıldığını ifade eden Kabakçı şöyle konuştu: " Kahramanmaraş'a teknik ekipler geldi. Kahramanmaraş'a teknik ekiplerin gelmesiyle birlikte çok hızlı bir şekilde tüm alanlarında stadyumun tüm alanlarında çalışmalar ortaya konuldu yani malumunuz cebinizde paranızda olsa hazır arsanızda olsa mutlaka gerekli prosedürlerin yasal düzenlemelerin, inşaat ruhsatının, elektrik ruhsatının alınması gerekir."

ÇALIŞMALAR EN KISA ZAMANDA BAŞLAYACAK

12 Şubat stadyumu ile ilgili projenin hazırlanmasından sonra çalışmaların hemen başlatılacağına vurgu yapan A. İhsan Kabakçı şu şekilde konuştu: "Kurumumuz ve Bakanlığımız çok hızlı hareket etti, özel sektöre verdi, proje çalışmasını özel sektörde bu gün itibariyle son aşamada olduğunu az önce duydum. Önümüzdeki hafta İnşallah projeleri bitirip Kahramanmaraş 12 Şubat stadyumunun 21 B diye adlandırılan ihale yasasına göre, bu en hızlı ihale yasası, olağan üstü hal durum ve afetler gibi şekilde oluşan bir ihale yasası. Projeler elimize geçtiği dakikadan itibaren startımızı veriyoruz, aldığımız tabi ki Bakanlığımızdan talimatlar duyumlar ve diğer çalışmalar neticesinde de bu çalışmalar çok kısa bir sürede bitecek. Her birim ayrı ayrı başta çimlendirme, kapalı tirübünün baştan sona yenilenmesi ve artı olarak dışarıdan 1200 metre karelik bir kapalı mekân daha oluşuyor. Burasının VIP, basın açıklaması yapılacak alanlar, sporcuların açıklama yapacağı alanlar ve basın tirübününe, protokole ve diğer protokole çıkışların bağımsız olacağı, hakem çıkışlarının ayrı olacağı, çok hızlı bir şekilde bunlar iyileştirilecek. Aynı zamanda da lavabolar, sağlık odaları ve soyunma odaları diye tabir ettiğimiz alanları çok hızlı bir şekilde iyileştireceğiz. Buna bağlı olarak da bu stadyum bununla mukabil deprem güçlendirmede gerektiriyor, deprem güçlendirmede birlikte yürüyecek." (M. Serhat TOPALCA)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.2° / 14°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı