İŞKUR, Kamif fuarını açtı
Gündem 30.05.2013 18:48:37 0

İŞKUR, Kamif fuarını açtı

İŞKUR tarafından düzenlenen Kahramanmaraş 1. İnsan Kaynakları ve İstihdamı Fuarı (KAMİF) Kahramanmaraş Fuar Merkezi'nde açıldı.

Düzenelenen fuara, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Karaaslan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, AK Parti İl Başkanı Mehmet Fatih Erkoç Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Metin Âşık ve diğer davetliler katıldı. 

Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Ali Yüce yaptığı konuşmada düzenlenen fuarın amacını şu şekilde açıkladı: "Bu İnsan Kaynakları ve İstihdam fuarı ile Kahramanmaraş'ta iş gücünü arz edenlerle, İşgücünü talep edenleri, Kamu Kurumlarını, üniversiteyi, mesleki eğitim kuruluşlarını insan kaynakları ve istihdamı buluşturarak, taraflar arasında işbirliğini kalıcı ve kurumsal hale getirmeyi amaçladık. Bu fuarda, firmalarımızın potansiyel işgücü ile doğrudan iletişim kurmalarını ve temininde güçlük çektikleri kalifiye elemanlarla iş görüşmesi yaparak temini konusunda yardımcı olmak, İş arayan ve gençlerimize ise, işgücü piyasası ile ilgili bilgiler aktarmak, çalışma hayatına hazırlamak, iş arama becerilerini kazandırmak, rehberlik etmek, staj ve mezuniyet sonrası istihdam imkânları hakkında bilgilendirmek ve kariyer planlarında destek olmak hedeflenmektedir."

İŞGÜCÜ PİYASASINA UYUM PROBLEMİ YAŞAMADAN İSTİHDAM EDİLMENİZE KATKI SAĞLAMIŞ OLACAĞIZ

Fuar süresince iş arayanların daha da bilginlenmiş olarak, iş hayatına doğru pencereden bakacağını belirten Yüce şöyle konuştu: "Programımızın ilerleyen aşamasında bu alanda çalışmalar yapmış, eserler yazmış değerli akademisyenlerin ve istihdam uzmanlarının konuşmacı olduğu konferanslar yer alacaktır. Ayrıca, yukarıda belirtmiş olduğum paydaşların temsilcileri ve başarı örnekleri olan işverenlerin katılımıyla bilgi alış-verişi niteliğinde oluşturulan konuşmalarla fuar programını sürdürmeyi planlamaktayız. Bu fuar süresince siz değerli katılımcılarımız, iş arayanlarımız ve öğrencilerimiz daha da bilgilenmiş olarak, çalışma hayatına daha doğru pencereden bakabilecek ve doğru kararlar alabilecek aşamaya gelmiş olacağınızdan dolayı, işgücü piyasasına uyum problemi yaşamadan istihdam edilmenize katkı sağlamış olacağız. Ayrıca Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumu olarak faaliyetlerimiz hakkında siz değerli misafirlerimize ve iş dünyasına bilgi sunulacaktır."

İŞSİZLİĞİN YÜZDE 5'E DÜŞÜRÜLMESİ HEDEFLENİYOR

İşsizliğin yüzde 5'lere düşürülmesinin hedeflendiğini kaydeden Yüce şunları söyledi: "Bilindiği üzere Türkiye`nin en önemli problemlerinden biri işsizliktir. Türkiye`de İşsizlik oranı 15 Mayıs 2013`te yayımlanan TÜİK verilerine göre 2013 yılı Şubat ayı itibariyle yüzde 10,5 dolaylarında olduğu görülmüştür. Hükümetimizin bu konudaki hedefinin, işsizliğin yüzde 5 dolaylarına indirilmesini sağlamaya çalışmak olduğu aşikârdır. İki hedef bana göre yakalanabilir, ulaşılabilir bir hedefdir. Ama biraz da zaman alabilir. İŞKUR olarak bizler bu konunun merkezinde olduğumuz için yani kamu istihdam kurumu olduğumuz için yapacağımız birçok faaliyetlerimiz ve çalışmalarımızla işsizliğin azaltılması için azami gayret sarfettiğimizi bilmenizi isteriz. Bu uğurda çalışan 50'si iş ve meslek danışmanı olmak üzere toplam 85 personeliminde canla başla çalıştığının ve gerekli atılacak adımların da atılacağının bilinmesini istiyorum."

İŞ BEĞENMEME VAR

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz yaptığı konuşmada şunları söyledi: " Bu gün burada tabi ilk defa şehrimizde yapılan bir fuar açılışı için bir aradayız. Oturduğumuz yerden geriye doğru baktığımız zaman, bu gün Kahramanmaraş'ımız bu noktadaysa muhakkak bunda hem kurumlarımızın hem de onun ötesinde müteşebbis iş adamlarımızın katkısını yatsıyamayız. Artık Kahramanmaraş'ımızda, Allah'a hamdolsun işsizlik değil iş beğenmeme var."

3 KURUŞA 5 KÖFTE YOK

Fuarın, hayatına yön vermek isteyenlere yararı olacağını ifade eden Poyraz şöyle konuştu: "Belki burada fuarların şu faydası olacak hayatına yön vermek isteyen, yarın ki yaşamında daha farklı bir yaşam olması için gayret eden, özellikle genç arkadaşlarımız, bu fuar vasıtasıyla belki kendilerine daha farklı şekilde yol açılacağını görecekler ve yarına farklı hazırlanacaklar. Yoksa ilimizde biz de söylüyoruz, hatta geçen bir tanesine fabrikaya göndereyim mi? dedim, sen fabrikayı geç diyor bana, sen Belediye'de bir şey varsa onu söyle diyor, çünkü belediyede park bahçeye gidecek orada çim suluyacak, artık çim sulama işi de bitti. Çim sulama işide otomatik oldu. Artık 3 kuruşa 5 köfte yok, çalışana ekmek var, çalışan ekmeğini yiyor, çalışmayan da artık ona bir şey demiyorum. Tabi burada İŞKUR Müdürü'müz Ali Beye de teşekkür etmeden geçemeyeceğim, hakikaten geldiği günden bu güne kadar başladığı süreçte biz devamlı toplantılara gittimiz için biliyoruz. Her toplantıda farklı bir şekilde, daha çok üretmek isteyen, gayret eden bir arkadaşımız, tabi o hareketi kurum içerisinde bir sinerji meydana getiriyor. Onun ötesinde Valimiz bu konuda, diğer arkadaşlarımız  da, sivil toplum örgütlerimiz de, çok gayretler gösteriyor. Ben emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum, fuarımızın hayırlara vesile olmasını diiyorum."

İşkur aracılıyla yaptıkları çalışmalardan dolayı ise 7 firma plaket aldı. Bu firmalar ve yaptıkları çalışmalar ise şu şekilde; İŞKUR aracılıyla en çok işçi alımı yapan firma Kipaş Holding, İŞKUR aracılığı ile en çok kadın istihdamı sağlayan firma Mem Tekstil, İŞKUR'la en çok işbaşı eğitim düzenleyen firma İskur Grubu,  İŞKUR'la en çok mesleki eğitim düzenleyen firma Atlas Grup, İŞKUR'dan en çok işçi talebinde bulunan firma Erdem Tektil,  en çok kontenjan fazlası engelli çalıştıran firma Matesa Tekstil,  İŞKUR aracılıyla en çok hükümlü işçi çalıştıran firma Arsan Grubu oldu. (M. Serhat TOPALCA)

İş İnsanı Mesut Şahinkanat’a Anlamlı Plaket

Büyükşehir, Melek’in En Büyük Hayalini Gerçekleşti...

Milli Savunma Bakanlığı, Onikişubat Belediyesi’nin...

Onikişubat Belediyesi’nin Kahramanlık Türküleriyle...

Cumhuriyet Yürüyüşü’nde Kahramanmaraş Tek Yürek Ol...

Gül’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Cumhuriyetin 102. Yılına Özel Konser KSÜ’de Gerçek...

Güreşin Kalbi Kahramanmaraş’ta Attı

TGGF Başkan Vekili Şahin Hopur’dan Milli Takıma Mo...

Dulkadi̇roğlu Beledi̇yesi̇ ve Ti̇caret İl Müdürlü...

13.Ufka Yolculuk Onikişubat Okul İdarecilerine Tan...

Onikişubat Belediyesi’nden 300 öğrenciyle orman te...

Aile Yılı’nda evlenecek çiftlere en büyük destek O...

SOGEM’in Yapay Zekâ Eğitimine Başvurular Başladı!

Yedi Güzel Adam Müzesi, Yeni ve Modern Kimliğiyle ...

“Deprem” Temalı Sergi KSÜ’de Açıldı

Huzurevi Sakinlerine Moral: ‘Turuncu Sofralar Etki...

Kahramanmaraş’ta Orman Parkı İhalesine Tepki

Yeni Nesil Gazeteciler İçin Dijital Medya Akademis...

Nurhak Devlet Hastanesinde İlk Ameliyat Başarıyla ...

Büyükşehir’den Özel Gereksinimli ve Yaşlılara Sosy...

Büyükşehir’den Üniversitelilere Hoş Geldin Hediyes...

Kahramanmaraş’ta 2026’ yılında 12 Bin Derslik Hede...

Kahramanmaraş’ta Örnek Barış: Tek Dert Kahramanmar...

Kır Ailesinin Mutlu Günü

Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’la İlgili Söyl...

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Kadın Goalba...

Zafer Bayramı Coşkusu Gökhan Türkmen Konseriyle Ta...

Onikişubat Belediyesi’nden personele Sağlıklı Yaşa...

SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne...

Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gaziler...

Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev B...

Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı

Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"

Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sı...

AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Te...

Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş z...

Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’...

Geben Vadisi Artık Milli Park!

Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle ...

Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz K...

Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspo...

Büyükşehir, İstiklalspor’un Şampiyonluk Yolculuğun...

Büyükşehir’den Dulkadiroğlu’na Gençlik Merkezi

Nurhak’ta Tatlar ve Yeni Mahalle’yi Karayoluna Bağ...

Ergonomik Çalışma Masası ile Konforlu Çalışma Alan...

TUSAŞ Yatırımında Sona Gelindi

“Altı Üstü Bilinç” adlı oyun büyük beğeni topladı

KSÜ’de “Doğu Türkistan Söyleşisi” düzenlendi

Canlı Hayvan Borsası’nda Kurban Satış Yerleri Kira...

Başkentte Kahramanmaraş Rüzgârı

Tomsuklu OSB’ni̇n yeni̇ Başkanı Mustafa Buluntu ol...

Yeni Kahramanmaraş Stadyumu projesi hayata geçiril...

Gül; “Alın teriyle yükselen Türkiye’yi birlikte in...

Nazlı Balduk İlkokulunda 23 Nisan Coşkusu

SOGEM, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimiyle Kapıların...

Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret

Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım

Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi ...

TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği

AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mima...

İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkila...

Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Baş...

Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı

Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti

Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüller...

Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sa...

KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş m...

21.8° / 11.9°

İş İnsanı Mesut Şahinkanat’a Anlamlı Plaket

Büyükşehir, Melek’in En Büyük Hayalini Gerçekleştirdi

Milli Savunma Bakanlığı, Onikişubat Belediyesi’nin dünyanın en büyük Türk Bayrağı’nı uzaydan görüntüledi

Onikişubat Belediyesi’nin Kahramanlık Türküleriyle Cumhuriyet Konseri’ne yoğun ilgi

Cumhuriyet Yürüyüşü’nde Kahramanmaraş Tek Yürek Oldu

Gül’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Cumhuriyetin 102. Yılına Özel Konser KSÜ’de Gerçekleştirildi

Güreşin Kalbi Kahramanmaraş’ta Attı

TGGF Başkan Vekili Şahin Hopur’dan Milli Takıma Moral Ziyareti

Dulkadi̇roğlu Beledi̇yesi̇ ve Ti̇caret İl Müdürlüğünden Ortak Deneti̇m

13.Ufka Yolculuk Onikişubat Okul İdarecilerine Tanıtıldı

Onikişubat Belediyesi’nden 300 öğrenciyle orman temizliği

Aile Yılı’nda evlenecek çiftlere en büyük destek Onikişubat Belediyesi’nden

SOGEM’in Yapay Zekâ Eğitimine Başvurular Başladı!

Yedi Güzel Adam Müzesi, Yeni ve Modern Kimliğiyle Hizmete Hazırlanıyor

“Deprem” Temalı Sergi KSÜ’de Açıldı

Huzurevi Sakinlerine Moral: ‘Turuncu Sofralar Etkinliği’

Kahramanmaraş’ta Orman Parkı İhalesine Tepki

Yeni Nesil Gazeteciler İçin Dijital Medya Akademisi Başladı

Nurhak Devlet Hastanesinde İlk Ameliyat Başarıyla Gerçekleştirildi