PİAZZA Bölgenin cazibe merkezi olacak
Gündem 26.04.2013 19:02:30 0

PİAZZA Bölgenin cazibe merkezi olacak

Kahramanmaraş'ın ilk ve bölgenin en büyük alışveriş merkezi olan Piazza, dün düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Kentin sosyal dokusuna hitap edecek şekilde düzenlenen ve 36 dönümlük alana kurulan bölgenin en büyük, Kahramanmaraş`ın ise ilk büyük AVM`si olma özelliğini taşıyan Piazza, dün kapılarını halka açtı. 5 katlı olarak inşa edilen ve toplam kapalı alanı 110 bin metrekare olan alışveriş merkezinde 160`a yakın ulusal ve uluslararası markaya ait mağaza yer alıyor. Kahramanmaraş'ın yeni buluşma merkezi olarak inşa edilen Piazza`da çocuk oyun alanları, buz pisti, bowling ve sinema salonları da bulunuyor.

Düzenlenen açılış törenine, TBMM Başkan Vekili ve AK Parti Kahramanaraş Milletvekili Mehmet Sağlam, AK Parti İstanbul Milletvekili Abdulkadir Aksu, AK Parti Adana Milletvekili Necati Çetinkaya, Kahramanaraş Milletvekili Yıldırım Ramazanoğlu, Kahramanaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, İl Emniyet Müdürü Metin Âşık, Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, İl Müftüsü Muhammed Gevher, MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Mustafa Bastırmacı ve çok sayıda davetli katıldı. 

AGP Başkanı Jason M.Lucas yaptığı konuşmada projenin Erman Ilıcak'ın vizyonu sayesinde gerçekleştiğini belirterek, şunları dile getirdi: ``Şunu gururla söyleyebiliyorum ki, Rönesans Alışveriş ve Yaşam Merkeziyle %95'inden fazlası Türkiye'nin en popüler, restaurantları, eğlenceleri ve en şık uluslar arası markalardan kiralanmış bir biçimde Kahramanmaraş halkının hizmetine açılmış olacak.``

Piazza AVM'nin satın alınma sürecinden itibaren açılışına kadar geçen süreyi kısaca anlatan Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak şöyle konuştu:  "Buranın aslında ilginç bir hikâyesi var sizlerle paylaşmak istiyorum. 2006 yılında buranın projesi yapılmıştı, biz maalesef o dönemde ihaleyi kazanamamıştık. İstanbul'dan yabancı bir firma kazanmıştı. Sonra kriz nedeniyle o firmayı Avusturyalı bir firma satın aldı. Ve sonra o Avusturyalı firmayı Hollandalı bir firma satın aldı.  Bizim ve Kahramanmaraş için çok çok önemli olan bu arsa maalesef Hollandalı ekibin, 300 tane alış veriş merkezi olan belki Kahramanmaraş'ın haritadaki yerini dahi gösteremeyecek olan bir grubun eline geçti. Hem Rönesans hem de benim için Kahramanmaraş çok çok önemli bir noktadaydı. Mutlaka olmak istedigimiz bir şehirdi çünkü Malatayalıyım, size çok yakınım. Malataya'ya yapmıştık, ardından Kahramanmaraş'a yapmak istiyorduk. Biz konuyu takip ettik, bir kere aklımıza koymuştuk, sonra Hollandalı sahiplerine sizin böyle bir arsanız var kahramanmaraş'ta dedik. Onlar da biz bilmiyoruz arşivlere bir bakalım dediler. Biz satın almak istiyoruz dedik, bize dediler ki elimizde Samsun ve Urfa da var üçünü beraber verelim. Biz de tamam dedik, peşin ödeme şartını kabul ettik ve kendimize Amerikalı bir ortak aldık. Tam krizin ortasında 2011 yılında satın aldık, 2012 yılında temelini attık ve 15 ay sonra artık bu gün elimizde bir alışveriş merkezimiz var."

KAHRAMANMARAŞ'A ANAOKULU YAPTIRACAKLAR

Kahramanmaraş için önemli bir istihdam alanı olduğunu ve Toplamda 200 milyon liralık bir yatırım oldu, 1500 üzerinde arkadaşımız çalıştı hiç kimsenin kılına dahi zarar gelmeden burayı bitirdik. Burada 2500 kişiye istihdam sagladık.  160 tane kiracımız var, türkiye'nin her tarafından bizlerle beraber olan kiracılarımız var. Bu arada bu proje ile kahramanmaraşlıların ne kadar girişimci olduğunu bir kez daha anladık. Birçok kahramanmaraşlı yatırımcı oldu bu projede. Bu proje sadece buraya özel yapıldı, buradaki proje bir şeyin benzeri ya da taklidi degil tamamen burada gördügünü her şey kahramanmaraş için özel yapıldı. İnanıyorum ki halkımız begenecektir, halkımızın buluşma noktalarından birisi olacaktır, kahramanmaraş'a yakışır bir proje yapmaya çalıştık.

‘Sayın Valim sagolsun burada bize yol gösterdi ve bizden ilk günden itibaren bir ricası oldu. Bizden bir anaokulu yapmamızı istedi' şeklinde konuşan Ilıcak, Kahramanmaraş`a bir anaokulu yaptıracağını, buna da Milletvekili Necati Çetinkaya`nın adını verecegini söyledi.

KAHRAMAN ATALARIMIZIN KAHRAMAN EVLATLARI HEPİNİZİ SELAMLIYORUM

AK Parti Adana Milletvekili Necati Çetinkaya, ‘geçen ocak ayında temelini attığımız bu eseri 15 ay içinde Maraş'a kazandırdıkları için Erhan beye çok teşekkür ediyorum.' şeklinde başladığı konuşmasına şöyle devam etti:  "Kahramanmaraş bir kahramanlık sembolü, onun için boşuna kahramanlık verilmemiş, kurtuluşumuzun sertaçıdır Maraş. Anadolunun, Akdeniz'in ucunda hakikaten Türkiye'de örnek gösterilecek insanların yaşadığı kahraman atalarımızın kahraman evlatları hepinizi saygıyla selamlıyorum. Sizler çok büyük eserlere layıksınız."

BÜYÜKŞEHİR'E YAKIŞIR BİR ESER

AK Parti İstanbul Milletvekili Abdulkadir Aksu yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: " Sevgili kahramanmaraşlı hemşehrilerim, sizlere hemşehrim diyorum çünkü bu şehrin suyunu içtik, havasını teneffüs ettik, meslek hayatımın ilk günlerinin büyük anılarıyla dolu bir şehir, hiç unutamadığım anılarım olan bir şehir. Onun için bu güzel eserin açılışında sizlerle birlikte olmak ayrı bir güzelliktir. Ben bu güzel eseri kazandıran Rönesans Holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Erman kardeşime ve ekibine teşekkür ediyorum. Kahramanmaraş yeni Büyükşehir oldu, bu eser de Büyükşehir'e yakışır bir eserdir."

MUHTEŞEM BİR ESER OLMUŞ

TBMM Bakanvekili Mehmet Sağlam Piazza Avm'nin hizmete açılmasında emegi geçen herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları dile getirdi: " Bu gün burada çok önemli bir teşebbüs meyvesini vermek üzere, çok değerli, şanlı bir geçmişi olan bir şehrimize daha güzel bir gelecek hazırlamak için çok büyük bir müessesenin açılışını yapıyoruz. Kahramanmaraşlı hemşehrilerim artık bu tesis bizim tesisimizdir. Her şeyiyle ona sahip çıkmalıyız, onu desteklemeliyiz, yalnız ilimizin değil çevre illerin de bir cazibe merkezi haline getirmeliyiz. Gerçekten muhteşem bir eser olmuş."

Konuşmaların ardından Piazza AVM'nin açılışı gerçekleştirildi. Sabahın erken saatlerinden itibaren halkın akınına ugrayan AVM vatandaşların yogun ilgisini çekti.

ÇEVRE İLLERİN CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Kent merkezinde bulunan Piazza AVM, ulaşım kolaylığı, açık-kapalı toplam 1.250 araçlık otoparkı ile ziyaretçilerine rahat ve ferah alışveriş yapmak imkânı tanıyor. Bünyesinde 5M Migros, Koçtaş, Teknosa, LCW, Media Markt, Crazy Game gibi büyük mağazaları da bulunduran Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkeziyle birlikte yüzü aşkın marka da ilk kez Kahramanmaraş'a merhaba demenin heyecanını yaşıyor.

Ulaşım kolaylığı nedeniyle çevredeki Gaziantep, Osmaniye, Adıyaman, Malatya ve Adana ile Hatay`ın İskenderun ilçesine de hitap eden Kahramanmaraş Piazza`nın, bölgenin sadece ekonomisine değil, sosyal hayatına da büyük katkı sunması bekleniyor. İnşaatına başlandığı 2012 yılının Ocak ayından bugüne kadar binlerce kişiye istihdam imkânı sunan Piazza AVM,  doğrudan 2.500, dolaylı olarak onbinlerce kişiye istihdam kapısı açtı. (M. Serhat TOPALCA)

TYB Kahramanmaraş Şubesi tarafından “Batılılaşma İ...

Kahramanmaraş’ın ilk elektrikli otobüslerinin sevk...

İş İnsanı Mesut Şahinkanat’a Anlamlı Plaket

Büyükşehir, Melek’in En Büyük Hayalini Gerçekleşti...

Milli Savunma Bakanlığı, Onikişubat Belediyesi’nin...

Onikişubat Belediyesi’nin Kahramanlık Türküleriyle...

Cumhuriyet Yürüyüşü’nde Kahramanmaraş Tek Yürek Ol...

Gül’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Cumhuriyetin 102. Yılına Özel Konser KSÜ’de Gerçek...

Güreşin Kalbi Kahramanmaraş’ta Attı

TGGF Başkan Vekili Şahin Hopur’dan Milli Takıma Mo...

Dulkadi̇roğlu Beledi̇yesi̇ ve Ti̇caret İl Müdürlü...

13.Ufka Yolculuk Onikişubat Okul İdarecilerine Tan...

Onikişubat Belediyesi’nden 300 öğrenciyle orman te...

Aile Yılı’nda evlenecek çiftlere en büyük destek O...

SOGEM’in Yapay Zekâ Eğitimine Başvurular Başladı!

Yedi Güzel Adam Müzesi, Yeni ve Modern Kimliğiyle ...

“Deprem” Temalı Sergi KSÜ’de Açıldı

Huzurevi Sakinlerine Moral: ‘Turuncu Sofralar Etki...

Kahramanmaraş’ta Orman Parkı İhalesine Tepki

Yeni Nesil Gazeteciler İçin Dijital Medya Akademis...

Nurhak Devlet Hastanesinde İlk Ameliyat Başarıyla ...

Büyükşehir’den Özel Gereksinimli ve Yaşlılara Sosy...

Büyükşehir’den Üniversitelilere Hoş Geldin Hediyes...

Kahramanmaraş’ta 2026’ yılında 12 Bin Derslik Hede...

Kahramanmaraş’ta Örnek Barış: Tek Dert Kahramanmar...

Kır Ailesinin Mutlu Günü

Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’la İlgili Söyl...

Düğünde buzağı hediye edildi

Pazarcık Belediyesi İle Özel Sular Akademi Hastane...

Onikişubat Belediyesi’nden personele Sağlıklı Yaşa...

SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne...

Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gaziler...

Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev B...

Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı

Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"

Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sı...

AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Te...

Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş z...

Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’...

Geben Vadisi Artık Milli Park!

Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle ...

Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz K...

Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspo...

Büyükşehir, İstiklalspor’un Şampiyonluk Yolculuğun...

Büyükşehir’den Dulkadiroğlu’na Gençlik Merkezi

Nurhak’ta Tatlar ve Yeni Mahalle’yi Karayoluna Bağ...

Ergonomik Çalışma Masası ile Konforlu Çalışma Alan...

TUSAŞ Yatırımında Sona Gelindi

“Altı Üstü Bilinç” adlı oyun büyük beğeni topladı

KSÜ’de “Doğu Türkistan Söyleşisi” düzenlendi

Canlı Hayvan Borsası’nda Kurban Satış Yerleri Kira...

Başkentte Kahramanmaraş Rüzgârı

Tomsuklu OSB’ni̇n yeni̇ Başkanı Mustafa Buluntu ol...

Yeni Kahramanmaraş Stadyumu projesi hayata geçiril...

Gül; “Alın teriyle yükselen Türkiye’yi birlikte in...

Nazlı Balduk İlkokulunda 23 Nisan Coşkusu

SOGEM, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimiyle Kapıların...

Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret

Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım

Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi ...

TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği

AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mima...

İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkila...

Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Baş...

Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı

Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti

Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüller...

22.5° / 13.6°

TYB Kahramanmaraş Şubesi tarafından “Batılılaşma İhaneti’ni Yeniden Okumak” Programı Düzenledi

Kahramanmaraş’ın ilk elektrikli otobüslerinin sevkiyatı başladı

İş İnsanı Mesut Şahinkanat’a Anlamlı Plaket

Büyükşehir, Melek’in En Büyük Hayalini Gerçekleştirdi

Milli Savunma Bakanlığı, Onikişubat Belediyesi’nin dünyanın en büyük Türk Bayrağı’nı uzaydan görüntüledi

Onikişubat Belediyesi’nin Kahramanlık Türküleriyle Cumhuriyet Konseri’ne yoğun ilgi

Cumhuriyet Yürüyüşü’nde Kahramanmaraş Tek Yürek Oldu

Gül’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Cumhuriyetin 102. Yılına Özel Konser KSÜ’de Gerçekleştirildi

Güreşin Kalbi Kahramanmaraş’ta Attı

TGGF Başkan Vekili Şahin Hopur’dan Milli Takıma Moral Ziyareti

Dulkadi̇roğlu Beledi̇yesi̇ ve Ti̇caret İl Müdürlüğünden Ortak Deneti̇m

13.Ufka Yolculuk Onikişubat Okul İdarecilerine Tanıtıldı

Onikişubat Belediyesi’nden 300 öğrenciyle orman temizliği

Aile Yılı’nda evlenecek çiftlere en büyük destek Onikişubat Belediyesi’nden

SOGEM’in Yapay Zekâ Eğitimine Başvurular Başladı!

Yedi Güzel Adam Müzesi, Yeni ve Modern Kimliğiyle Hizmete Hazırlanıyor

“Deprem” Temalı Sergi KSÜ’de Açıldı

Huzurevi Sakinlerine Moral: ‘Turuncu Sofralar Etkinliği’

Kahramanmaraş’ta Orman Parkı İhalesine Tepki