Kuyumcu Kent
Gündem 25.04.2013 19:31:39 0

Kuyumcu Kent'te 550 iş yeri olacak

Kuyumcular Odası Başkanı Hacı Mustafa Öz Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'ı ziyaret etti.

Kuyumculuk sektörünün dünü ve bu gününün konuşulduğu toplantının ana gündemi ise kuyumcu kent'ti. Kuyumcular Odası Başkanı Hacı Mustafa Öz, Doğukent bölgesine yapılacak kuyumcu kentte 550 iş yeri olacağını belirtti.

Havaalanına yakınlığı ve geniş kullanım alanının olmasından dolayı bu bölgenin tercih edildigini söyleyen Öz şunları söyledi: "2005 ylında göreve geldiğimizde şu eksikliği gördük, 400 kadar irili ufaklı atölyemiz vardı ve bu atölyelerimizin birçoğu kendisini geliştiremiyordu. Bu eksiklik doğrultusunda bir Kuyumcu Kent nasıl kurabiliriz diyerek yönetim kurulumuzla kollarımızı sıvadık ve çalışmalara başladık. Yer bulmamız biraz zaman aldı ve yer bulduktan sonra satın aldık. Satın aldığımız yerle ilgili Belediye Başkanımıza geldik biz burayı satın aldık burasıyla ilgili mimari konusunda ne yapabiliriz dedik ve sağolsun Sayın Belediye Başkanımız yardımcı oldu. Ben hep diyorum sanki bir kuyumcular odasının üyesiymiş gibi heyecanlandı ve bu heyecanıyla bizimde bu çabamızı görünce çok seri bir şekilde imar durumunu halletti. İnşallah çok kısa bir süre içerisinde de birlikte temel atacağız. Her ne kadar bizim bir çabamız varsa da Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'ın en az bizim kadar çabası oldu. Kendisine bu konuda çok teşekkür etmek lazım. Başlamak bitirmenin yarısıdır, İnşallah bu yıl içerisinde teeli atarsak en kısa zamanda esnaflarımızı oraya taşıyarak daha modern bir şekilde hizmet vermeye başlayacağız."

"MARAŞ ALTINLARI KAPALI ÇARŞIDA SATILIYOR"

‘Kuyumcu Kent' hakkında kısa bir açıklama yapan Mustafa Poyraz ise şöyle konuştu: "Kuyumcular odası güzel bir çalışma içerisine girdiler. aslında Mustafa Öz kardeşim 2005'te görevi aldığı andan itibaren sık sık bir araya geldiğimizde kendilerine bir site yapmak istediklerini ve bunun içinde bir yere ihtiyaçları olduğunu beyan ettiler. Hakikatende çok uzun bir arayış oldu ve bunun için çok emek verdiler. Kuyumcu Kent adı altında Kahramanmaraş'ımıza yakışır bir site oluşturacaklar çünkü bir kısım kentler artık kendi zenginlikleriyle ön plana çıkıyorlar. 22 ayar altını Maraş dışında bu şekilde emekle işleyen yer vardır ama bu maraşa özeldir. Heralde İstanbul Kapalı Çarşı'da satılan işlemelerin büyük çoğunluğunun Maraş'tan gittiğini herkeS biliyor. İş merkezlerinin içlerinde mesleklerini icra etmeleri zorlaştı hem de üretilen malların pazarlanması problem oluyordu, sonra bir yer temin edildi. 7-8 yıl önce küçük sanayi sitesinin altında bir yer temin edildi imara açtığımız yeri aldılar kamulaştırma işlemlerini yaptılar biz de işin yapılması gereken tadilatlarını yaptık. Bu gün de bize incelik gösterip Maraş burmasının bir maketini güzelce getirmişler, tabi biz de teşekkür ediyoruz. Bununda tesciliyle alakalı belediyemizin odamızla birlikte bir çalışması var. Maraş burmasının tescilini İnşallah beraber yapacağız. İnşallah kuyumcu kentinde temelini beraberce atarız, Rabbim lütfederse de açılışını beraber yaparız."

Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'ı makamında ziyaret eden Kuyumcular Odası Başkanı Hacı Mustafa Öz, Başkan Poyraz'a Maraş Burmasının maketini hediye etti. (M. Serhat TOPALCA)

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

28.3° / 13°

Başkan Akpınar, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Cüce ,” Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin artık kaybedecek bir dakikası bile yok.”

Görgel: “Ziyaretler Salı ve Cumartesi Günleri Randevusuz Yapılacak"

Arıkan, “Kahramanmaraş’ın en büyük sorunu barınma”

Kahramanmaraş’ta Tefecilik Operasyonu

BBP Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Birinci Sıra adayı Akif Arslan oldu

Kahramanmaraş’ta Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı Operasyonu

Kahramanmaraş, İstanbul’da Yoğun İlgi Gördü

Ebrar Sitesi davasında şok karar !

Başkan Okay, Birlik ve Beraberlik içerisinde Dulkadiroğlu’nu yeniden ayağa kaldıracağız

Büyükşehir, Kapıçam Mezarlığı İçin Ücretsiz Seferleri Duyurdu

Vali Ünlüer ve Başkan Güngör , Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla bir araya geldi

Ebrar Sitesini Yapanlardan İlginç Savunma

Cumhur İttifakı'nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel oldu

Bakan Yerlikaya, TOKİ Konutları’nda İncelemelerde Bulundu

KMTSO Başkanı Buluntu, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş’ta Uyuşturucu madde ticareti yapan 4 kişi yakalandı

Kahramanmaraş'ta operasyonlarda 150 kişi yakalandı, 47'si tutuklandı

Başkan Güngör, “İnşasına Başlanan Kentsel Tasarım Projeleri 1 Yılda Tamamlanacak”

Kahramanmaraş’ta Sosyal medya üzerinden TV satın almak isterken dolandırıldı