Çadır Kentte 3 adet konteyner market açılacak

Çadır Kentte 3 adet konteyner market açılacak

Kahramanmaraş'ta Suriyeli mültecilerin konakladığı çadır kentte, insanların gıda ihtiyaçlarını karşılayabilmesi ve kendi yemeklerini pişirebilmesi için 3 adet konteyner market açılacak.

Çadır kentten sorumlu Türkoğlu Kaymakamı Tuncay Akkoyun düzenlediği basın toplantısıyla, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Söz konusu marketlerin açılması için yapılacak ihalenin adrese teslim firmalara verileceği iddialarına da cevap veren Akkoyun, "Bizim adrese teslim ihale yapmamız söz konusu bile olamaz" dedi.

 Ağustos ayından bu yana 16 bin Suriyelinin misafir edildiğini ifade eden Akkoyun, bu insanların gıda, barınma, sağlık, güvenlik ve temizlik ihtiyaçlarının devlet tarafından karşılandığını belirtti. Suriyeliler için şu anda Kızılay'ın düzenlediği ihaleyle 3 öğün sıcak yemek verildiğini anımsatan Akkoyun, bu masrafların indirilmesi için ilerleyen günlerde gıda kartı uygulamasına geçileceğini kaydetti. Artık Suriyeli mültecilerin de kendi yemeklerini yapmak istediklerini dile getiren Akkoyun, şöyle konuştu:

 "Tabi özellikle kış aylarında elektrik tüketimi yüksekti. Isınma amacıyla tüketim fazla olduğundan dolayı biz bu iş için yaz aylarını bekledik. Yani bu elektrik yükünün azalmasını bekledik ki, Suriyeli misafirlerimizin kendi istekleri olan kendi yemeklerini pişirebilmeleri için çalışmaları başlattık. AFAD başkanlığımızca da onaylanan gıda kartı uygulamasına geçilmesi halinde Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı kapsamında, Suriyeli mülteciler için kullanılmak üzere kişi başına 45 dolar, yaklaşık 80 TL yükleneceği ifade edildi. Bu da sizler de takdir edersiniz ki 5 kişilik bir aile için 400 TL para yapıyor. 5 kişilik bir misafir ailemiz için bir aylık gıda masraflarını karşılayacak bir meblağ. Bu meblağ eğer BM'den alınırsa çadır kentimizde 4 milyon TL tasarruf edilecek."

 Gıda kartlarının kullanılacağı marketler için de ihaleye çıkılacağını aktaran Akkoyun, "Tabi her bir market işletmeciliğinin ayrı ayrı bir işletmeye verilmesi şartnameye konuldu. Yani her bir firma ancak bir market alabilir şeklinde bir ibare koyduk. Bunun amacı da rekabeti sağlamak ve toplumsal faydayı tesis etmektir. Bizim adrese teslim bir ihale yapmamız söz konusu bile olmaz. Bunu özellikle ifade etmek istiyorum. Şunu da ifade etmek istiyorum ki, şartnameyi bizzat biz yaptık. Bundan kimsenin tereddüdü olmasın. Biz yaptık derken, bizler valiliğimiz ve AFAD'dan yetkili arkadaşlarla bu şartname hazırlandı. Sizlerin de takdir edeceği gibi bu 80 TL ve bizim üzerine temizlik için koyacağımız katkıyla birlikte yaklaşık 100 TL'lik bir rakam ortaya çıkacak. Bu 100 TL'yi hesapladığınızda yaklaşık 2 milyon TL'lik bir meblağın dönmesi söz konusu olacak. 2 milyon liralık bir meblağı 3 markete böldüğünüz zaman, ki ciro da hesaplandığı takdirde en azından bu kapasiteyi kaldırabilecek marketlerin tercih edilmesi noktasında şartnamenin hazırlanması doğaldır" diye konuştu.

 Akkoyun, daha sonra konuya ilişkin yöneltilen soruları cevaplandırdı.İHA

SOGEM’de Sosyal Girişimciliğe Başlangıç Eğitimi’ne Başvurular Başladı!
Görgel, Babalar Günü’nde Şehit Babaları ve Gazilerle Bir Araya Geldi
Görgel; “Tüm Ekiplerimizle Bayramda Sahada Görev Başındayız”
Gürsoy’dan Kurban Bayramı Mesajı
Karaca: "Türkoğlu'nda Gönülleri Birleştirelim!"
Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu'ndan Bursluluk Sınavında Büyük Başarı
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den Kurban Bayramı Tedbiri
Kahramanmaraş Motofest’i 3 günde 78 bin vatandaş ziyaret etti
Onikişubat Belediyesi’nin ‘Yüzmeyi Bizimle Keşfet’ kursu başlıyor
Geben Vadisi Artık Milli Park!
Kipaş Holding, İSO 500 Listesinde Dört Şirketiyle Yerini Aldı
Kahramanmaraş, Etnospor Kültür Festivali’nde Göz Kamaştırdı
Başkan Hanifi Toptaş’tan Kahramanmaraş İstiklalspor’a Tebrik Mesajı
Büyükşehir, İstiklalspor’un Şampiyonluk Yolculuğunu Dev Ekranda Sporseverlerle Buluşturdu
Büyükşehir’den Dulkadiroğlu’na Gençlik Merkezi