Matematik Dahileri'nden Kaymakam Maytalman`a ziyaret

Matematik Dahileri

Matematik alanında hazırladıkları projelerle ‘Bu Benim Eserim' isimli proje yarışmasında bölge sergisine kalmaya hak kazanan Hacı Bektaş Ortaokulu ile Alembey Ortaokulu öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman ve Milli Eği

 Alembey Ortaokulu'ndan Rabi Şahin ve Fadime Horuz'un matematik alanında hazırladıkları ‘Ardışık Sayılarda Muhteşem Küpmatik' isimli proje ile Hacı Bektaş Ortaokulu'ndan Alparslan Kurt'un hazırladığı ‘Çift ve Tek Sayıların Karelerini Toplamak Artık Farklı Olacak' isimli matematik alanında hazırladığı proje, bölge bilim kurulu tarafından bölge sergisine gönderilmeye layık bulunan projeler arasında yer aldı.

 Alembey Ortaokulu Müdürü Habip Mehmet Güven, Proje Danışman Öğretmenleri Aliye Yıldız ve Mehmet Taş, ilk olarak Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik'i ziyaret ettiler. Şube Müdürü Faik Türk'ün de yer aldığı ziyarette öğrenciler projeleri hakkında Çelik'e bilgi verdi.

 Öğrencilerin başarılarından dolayı mutlu olduğunu belirten Çelik; "Bakanlığımız Eğitim Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığı tarafından tüm Türkiye genelinde bilimi yaşamına uygulayan ve bilimsel düşünmeyi temel alan gençleri hayata kazandırmakla beraber gençlerimizin bilimsel bakış açısıyla yetiştirmelerine çok önemli katkılar sağlamak amacıyla düzenlenen Bu benim Eserim isimli Matematik ve Fen Bilimleri Proje Yarışması'nda İl Çalışma Grubu tarafından bölge çalışma grubuna gönderilmesi uygun bulunan 439 projeden 120'si Elbistan'a ait projelerdi. Bölge Bilim Kurulu'ndan geçen Kahramanmaraş genelinden 39 proje Bölge Sergisi'ne kalmaya hak kazandı ve bu projelerden 2 tanesi de Elbistan'a ait projelerdir. Bölge Sergisi'nde Adana, Mersin, Karaman, Osmaniye, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş illerimizden yaklaşık 9 bin proje arasından seçilen 98 Matematik ve Fen Bilimleri projesi sergilenecek bu projelerden 10-13 arası proje Ankara'da yapılacak Türkiye finallerine davet edilecektir. İnşallah öğrencilerimiz projeleriyle Türkiye finallerine kalırlar" dedi.

 Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik ve Şube Müdürü Faik Türk ile birlikte Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman'ı ziyaret eden öğrenciler, projeleri hakkında bilgi verdiler.

 Öğrencileri başarılarından dolayı tebrik eden Maytalman, "Yaşları itibariyle, eğitim kademesi itibariyle gerçekten güzel bir şey yaptıkları çalışma. Belki akademik düzeyde öğretim üyelerini pek tatmin etmeyebilir ama yaşları itibariyle, öğretim kademesi itibariyle takdire şayan bir iş yapmışlar. Kafa yormuşlar ve koşullu da olsa bir formülasyon geliştirmişler. Bu çocuklar bugün bunu yapıyorlarsa yarın çok daha büyük bilimsel buluşlara imza atabilirler. Dolayısıyla bu çalışmalarından dolayı onları teşvik ettikleri için, kanalize ettikleri için de öncelikle proje danışman öğretmenlerimize, okul müdürlerimize, tüm milli eğitim camiasına teşekkür ediyorum" diye konuştu.İHA



Gül; “Alın teriyle yükselen Türkiye’yi birlikte inşa ediyoruz.”
Nazlı Balduk İlkokulunda 23 Nisan Coşkusu
SOGEM, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimiyle Kapılarını Açtı
Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret
Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım
Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi Gördü
TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileriyle Kariyer Buluşmasında Bir Araya Geldi
İstiklal’in Minik Yüreklerinden Türk Polis Teşkilatı’na Anlamlı Ziyaret
Hilmi Çalkaya, Kahramanmaraş İnşaatçılar Odası Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Madalya Günü Coşkusu Kıraç Konseriyle Taçlandı
Pazarcık ilçe emniyet müdürü vefat etti
Onikişubat Belediyesi’nden Ramazan ayında gönüllere dokunan hizmetler
Sümbüllü Kavşağı – Batı Çevre Yolu Bağlantı ile Sanayi Kavşağı projelerinde ilk adımlar atıldı
KMTSO Geleneksel İftar programı ve genişletilmiş meclis toplantısı gerçekleştirildi