Eğt.-Kült.

Eğt.-Kült. Haberleri

Kardeş okuldan öğrencilere kitap

Kardeş okuldan öğrencilere kitap

Kütüphaneler Haftası nedeniyle Özel Ceyhan Koleji kardeş okul Hacı Bektaş Veli Ortaokulu'ndaki 550 öğrenciye kitap hediye etti.

 Kütüphaneler Haftası nedeniyle düzenlenen Kendi Geleceğini İnşa Etme Yolunda Bir Damla Gözyaşı isimli kampanya ile 550 öğrenciye Kur'an-ı Kerim, roman, ders ve hikaye kitapları dağıtıldı.

 Kitap dağıtımından önce bir konuşma yapan Hacı Bektaş Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Ramazan Çetin, "Bizim bu faaliyetler ile amacımız dünya milletleri arasında hak ettiğimiz saygın yeri alabilmemiz için kendi kültürel değerlerine sahip çıkan, kendi öz değerlerini yaşayan ve yaşatmaya çalışan, kendine güvenen, topluma karşı görev ve sorumluluğunu yerine getiren, barış huzur ve güven içerisinde yaşayan nesiller yetiştirmeye devam etmektir" dedi.

 Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik ise, okumanın önemine vurgu yaparak, "Bizim dinimizin de ilk emri oku. Allah, Peygamber Efendimize peygamberlik gönderdiğinde ona ilk gönderdiği emir oku olmuş. Bunu çok düşünmemiz ve dikkate almamız lazım, bu rasgele bir şey değil çünkü gönderen Allah, gönderdiği de O'nun elçisi. Dolayısıyla sürekli okuyacağız, çok şey öğreneceğiz, bildiklerimiz, öğrendiklerimiz ön yargılarımızı yıkacak, insanlar arasındaki mesafeler yakınlaşacak, insanlar kucaklaşıp dost olacak" diye konuştu.

 Özel Ceyhan Koleji Müdürü Mustafa Pala ise, ''1'i Muş'un Bulanık ilçesinde, 2 tanesi de Elbistan'da olmak üzere 3 tane kardeş okulları olduğunu belirterek, "Okullar arasında da bu yardımlaşma ve dayanışmayı, birbirimizin derdine ve sevincine ortak olmayı hedefliyoruz. Bu bağlamda böyle bir programa ortak olmaktan da şeref duyuyoruz" ifadesini kullandı.

 Yapılan konuşmaların ardından öğrencilere kitaplar dağıtıldı.İHA



TUSAŞ Yatırımında Sona Gelindi
“Altı Üstü Bilinç” adlı oyun büyük beğeni topladı
KSÜ’de “Doğu Türkistan Söyleşisi” düzenlendi
Canlı Hayvan Borsası’nda Kurban Satış Yerleri Kiralama İşlemi 15 Mayıs’ta Başlayacak
Başkentte Kahramanmaraş Rüzgârı
Tomsuklu OSB’ni̇n yeni̇ Başkanı Mustafa Buluntu oldu
Yeni Kahramanmaraş Stadyumu projesi hayata geçiriliyor
Gül; “Alın teriyle yükselen Türkiye’yi birlikte inşa ediyoruz.”
Nazlı Balduk İlkokulunda 23 Nisan Coşkusu
SOGEM, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimiyle Kapılarını Açtı
Sular Sağlık’tan Anlamlı Ziyaret
Elmalar’ın İçmesuyu Sorununa 15 Milyonluk Yatırım
Zeytin Üretimine Değer Katacak Seminer Büyük İlgi Gördü
TKDK'DAN Döngel'e İlk Turizm Desteği
AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. KSÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğrencileriyle Kariyer Buluşmasında Bir Araya Geldi